23/1/13

ΟΤΑΝ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΥ [ΣΥΡΙΖΑ ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΡΤΖΙΔΗΣ] ΕΤΑΖΕ ΛΑΓΟΥΣ ΜΕ ΠΕΤΡΑΧΗΛΙΑ...ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΗΤΑΝ ΗΔΗ ΜΕΣΑ... ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΜΕΓΑΛΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΘΑ ΕΞΑΛΕΙΨΟΥΝ ΤΗΝ ''ΠΕΙΝΑ'' ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ?....

 [23/1/2012-ΣΧΟΛΙΟ ΝΤΟΡΑ ΣΚΟΡΔΑΛΑΚΗ]... 

Δήμαρχε "όταν κάνεις ψευδείς δηλώσεις που θα στοιχίσουν στην πόλη σου ή όταν ενδίδεις στις προσταγές των [Ελληνογερμανών] και δεν τηρείς το καθήκον σου απέναντι στούς Έλληνες συμπολίτες σου και τα συμφέροντα τους, αυτό λέγεται ΠΡΟΔΟΣΙΑ....Αν κάποιος παρακολουθήσει τι ακριβώς δήλωσες πριν ένα μήνα, θα καταλάβει τι σημαίνει η παραχώρηση της διαχείρισης των δημοτικών υπηρεσιών στους επικίνδυνους [Ιδιώτες-Μεγάλων Συμφερόντων] και πόσο αντίθετος είσαι με την ιδιωτικοποίηση. Με σοβαρότητα και υπευθυνότητα ανέφερες όλες τις πρωτοβουλίες που έχετε ξεκινήσει ως δημοτική ομάδα σε θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης και διαβεβαίωνες  τούς συμπολίτες σου, ότι θα είστε απέναντι από το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και των υπηρεσιών της και ιδιαίτερα απέναντι στην εξαθλίωση των εργαζομένων....

VIDEO: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ Χ. ΚΟΡΤΖΙΔΗ 18/12/2012  
ΤΙ ΓΡΑΦΑΜΕ ΤΟΤΕ: Πιστεύουμε ότι κάναμε μια αληθινή συζήτηση με τον δήμαρχο, η οποία θα κριθεί και από τους πολίτες και από την εξέλιξη των δηλώσεων του δημάρχου, σε όλα τα σοβαρά θέματα.

ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΑΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ Χ. ΚΟΡΤΖΙΔΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕ: Και πού είναι το κακό Ντόρα, εμείς δεν συνεργαζόμαστε με Μ.Κ.Ο, αλλά με ιδιώτες, εμείς δεν κάνουμε ανάθεση, αλλά πρόσκληση ενδιαφέροντος. Χρειαζόμαστε ένα Δημοτικό Μαγειρείο για να βοηθήσουμε τούς πολίτες να αγοράζουν με χαμηλό κόστος το φαγητό. Στην πρόσκληση ενδιαφέροντος μπορούν να συμμετέχουν και οι τοπικοί επαγγελματίες. [Ποιός άραγε μπορεί να ανταγωνιστεί κάτι που δεν το βλέπει δήμαρχε...]
ΡΩΤΑΩ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ... ΠΟΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΜΕΡΟΣ? 
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ... ΓΝΩΡΙΖΩ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ [SALLAS] 
ΔΗΜΑΡΧΕ... [ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΝΙΑΟΥ...ΝΙΑΟΥ... ΣΤΑ ΚΕΡΑΜΙΔΙΑ... Ο ΠΟΝΗΡΟΣ ΓΑΤΟΣ!!!

ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΟΥ ΑΝΕΦΕΡΕΣ ΟΤΙ... ΣΤΗΡΙΖΕΤΕ 215 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 2 ΣΥΓΧΩΝΕΥΜΕΝΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΜΕ ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΠΕΡΙΠΟΥ ΠΑΝΩ- ΚΑΤΩ ΣΤΟΥΣ ΠΕΜΗΜΤΑΜΙΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ.... 

ΘΑ ΔΙΑΘΕΣΕΙΣ 2 ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΔΗΜΑΡΧΕ ΟΠΩΣ ΜΟΥ ΔΗΛΩΣΕΣ... ΔΩΡΕΑΝ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΙΔΙΩΤΗ ΓΙΑ 215 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΠΟΥ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΤΡΩΝΕ ΔΩΡΕΑΝ? ΤΙ ΑΤΥΧΙΑ ΘΕΕ ΜΟΥ! ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΣΤΙΣ ΠΟΛΥΧΡΩΜΕΣ ΦΟΥΣΚΕΣ ΤΟΥΣ... ΑΛΛΑ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΔΗΜΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΜΑΓΕΙΡΑΣ ΠΟΥ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΣΤΟ ΝΑ ΤΡΑΦΟΎΝ ΟΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥΣ, ΔΗΛ. ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΗΣ ΔΙΠΛΑΝΗΣ ΠΟΡΤΑΣ, ΤΗΣ ΔΙΠΛΑΜΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ?
ΤΟΣΑ ΕΣΠΑ ΚΑΙ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΗΡΑΤΕ Ή ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΎΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ? ΤΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΚΤΙΡΙΑ, ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΦΑΝΕ.... 
ΔΗΜΑΡΧΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ... ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ...!

ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΜΑΣ...ΜΟΥ ΕΙΠΕΣ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΔΩ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ... ΑΝ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ ΣΟΥ, ΘΑ ΖΗΤΗΣΩ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΩ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΑΣ! ΑΝ ΟΜΩΣ ΥΠΟΘΑΛΠΕΙ ΝΕΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΚΑΙ ΖΗΜΙΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΤΟΤΕ ΘΑ ΠΡΠΕΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙΣ ΕΣΥ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΨΕΥΔΕΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ. ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ ΕΠΕΙΔΗ ΣΑΣ ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ, ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ, ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΚΕΡΔΙΣΑΤΕ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΥ ΔΩΣΑΤΕ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΤΕ ΠΩΣ ΕΝΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΛΜΑ, ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ, ΕΝΑΝΤΙΑ  ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ...
ΕΑΝ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΩ...ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΛΩΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ!!!


ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΜΕΤΑ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ...

ΟΙ ¨ΝΈΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΈΣ ΔΟΜΈΣ¨ ΣΤΟΝ ΔΉΜΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΎ-ΑΡΓΥΡΟΎΠΟΛΗΣ

Ή όταν αναθέτεις σε μία εταιρεία catering να...σώσει τον Λαό απο την πείνα…

Σχόλιο "Επ": Αυτή είναι η αλλαγή που επαγγελθήκαμε σύντροφοι;
Γράφει ο Γιώργος Ιωαννίδης

Το τελευταίο διάστημα, καθημερινά μπαίνουν θέματα, που αφορούν την κοινωνική αλληλεγγύη και την ενεργοποίηση των ΟΤΑ. Είναι εξαιρετικά χρήσιμο να κάνουμε μια προσέγγιση, με αφορμή την ανάθεση απο τον Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης, σε ιδιωτική εταιρεία catering, την παρασκευή έτοιμου «φθηνού» φαγητού, για να καλύψει μάλιστα τις ανάγκες του Λαού για τροφή, απο τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης.







Σχόλιο [Επ]: Αυτή είναι η κοινωνική αλλάγή που επαγγελθήκαμε κύριε Δήμαρχε και σύντροφοι-ες της διοίκησης;
Ποιά η διαφορά άραγε αυτής της πολιτικής, από του μνημονιακού Δημάρχου Ηλιούπολης, που απλώς εφάρμοσε την ίδια πολιτική με διαφορά μόνο μερικών μηνών πριν από εσάς;
Θα επανέλθουμε....
Απλώς, θυμίζω, ότι, κάποτε είχα γράψει σε άρθρο μου: "όλοι είναι ίδιοι..."
Ειλικρινά, δεν ήθελα να δικαιωθώ σε αυτή μου τη φράση, που κάποτε έγραψα εκνευρισμένος από το κουκούλωμα και από εσάς της υπόθεσης ΣΦΙΚΑΑ...
Λυπάμαι, μόνο που συμπορεύτηκα μαζί σας, πιστεύοντας, αφελώς,ότι θα άλλαζε κάτι σε τούτη τη πόλη...
Νίκος Τζιγκουνάκης

Γράφει ο Γιώργος Ιωαννίδης
Το τελευταίο διάστημα, καθημερινά μπαίνουν θέματα, που αφορούν την κοινωνική αλληλεγγύη και την ενεργοποίηση των ΟΤΑ. Είναι εξαιρετικά χρήσιμο να κάνουμε μια προσέγγιση, με αφορμή την ανάθεση απο τον Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης, σε ιδιωτική εταιρεία catering, την παρασκευή έτοιμου «φθηνού» φαγητού, για να καλύψει μάλιστα τις ανάγκες του Λαού για τροφή, απο τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης.

Σήμερα που το μεγαλύτερο τμήμα του Λαού και συνολικά η λαϊκή οικογένεια, ζεί πλέον σε συνθήκες γενικευμένης φτώχειας και δεν έχει την δυνατότητα να εξασφαλίζει τα εντελώς απαραίτητα, λύση στο πρόβλημα είναι το φθηνό φαγητό.
Σήμερα που δεν έχει να πληρώσει για την θέρμανση, έχει χάσει την κοινωνική ασφάλιση, δεν μπορεί να πληρώσει τα φάρμακα, του κόβουν το ρεύμα, σταματάει τα παιδιά απο το φροντιστήριο, δεν αγοράζει ρούχα, παπούτσια, δεν μπορεί να βάλει την κατσαρόλα, να εξασφαλίσει για την οικογένεια ακόμα και το φαγητό, θα μπορεί να πληρώνει 2,5 με 3 ευρω για ένα πιάτο φαϊ.
Το θέμα που φέρνει σήμερα η Διοίκηση, ξαναβάζει το ζήτημα της κοινωνικής αλληλεγγύης, που καλό είναι να το κουβεντιάσουμε και να ξεκαθαρίσουμε όλοι την θέση μας.
-Κοινωνική αλληλεγγύη δεν πρέπει σε καμμία περίπτωση να έχει το χαρακτήρα της φιλανθρωπίας. Να κρατά για το κεφάλαιο τον ρόλο του ευαισθητοποιημένου φιλάνθρωπου και για τον Λαό τον ρόλο του επαίτη.
-Η αλληλεγγύη δεν πρέπει να παρέχει μόνο βοήθεια, στο άνεργο, τον φτωχοποιημένο εργαζόμενο, τον συνταξιούχο, τον υποσιτισμένο μαθητή, πρέπει να διαμορφώνει σχέδιο πάλης, να κινητοποιεί τον λαό, να διεκδικεί απο τον κρατικό μηχανισμό.
-Η αλληλεγγύη και οι “νέες δομές” που δημιουργούνται δεν πρέπει σε καμμία περίπτωση να υποκαθιστά και να απαλλάσσει το κράτος απο τις ευθύνες του.
Η αλληλεγγύη πρέπει να έχει ταξικό χαρακτήρα και οφείλει να αναδεικνύει τον ταξικό χαρακτήρα της οικονομικής κρίσης. Πρέπει παράλληλα να διεκδικεί, να απαιτεί να πληρώσει για την κρίση το κεφάλαιο, που κέρδιζε και συνεχίζει να κερδίζει απο την κρίση, που έβγαλε δις και προσδοκά να βγάλει ακόμα περισσότερα στο μέλλον.
Όσο μεγαλώνει η καπιταλιστική κρίση, οσο η φτώχεια και η εξαθλίωση γενικεύονται, δεν μπορεί η απάντηση να είναι οι νέες κοινωνικές δομές, τύπου κοινωνικά ιατρεία, κοινωνικά παντοπωλεία, κοινωνικά φαρμακεία, συσσίτια, φροντιστήρια, ανοικτή κουζίνα… Οσο και εαν αυτές οι μέχρι τώρα δράσεις δίνουν μια προσωρινή λύση στα αυξημένα προβλήματα του Λαού, τόσο απαλλάσσουν το κράτος απο τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις του, ταυτόχρονα αθωώνουν το σύστημα απο τις αιτίες τις καπιταλιστικής κρίσης και προσδιορίζουν ποιό μέλλον προδιαγράφουν για το λεγόμενο κοινωνικό κράτος. Ιδιαίτερη σημασία έχει πως με τη συμμετοχή εθελοντών, δημιουργείται η αυταπάτη της κοινωνικής παρέμβασης σε μιά πραγματική επίλυση των προβλημάτων της Λαϊκής οικογένειας.
Η δράση που απαιτείται να αναπτυχθεί σήμερα, πρέπει να συσπειρώνει, να κινητοποιεί και να ενεργοποιεί όλες τις δυνάμεις του λαού. Παράλληλα πρέπει να αποκαλύπτει τις τεράστιες ευθύνες των πολιτικών του κεφαλαίου, που έλιωσαν τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και έριξαν στην ανεργία, την απλήρωτη δουλειά, την ημιαπασχόληση εκατομμύρια Ελλήνων. Πρέπει να αποκαλύπτει την ρόλο του κεφαλαίου, που ενω οδήγησε τον Λαό στην εξαθλίωση, τώρα μαζί με τις ΜΚΟ, την εκκλησία και τα κανάλια, το ρίχνουν στην φιλανθρωπία, για να σώσουν δήθεν το λαό απο την πείνα.
Πραγματικά εντυπωσιάζει η Διοίκηση με την πρωτοβουλία της αυτή, περιμένοντας πως θα προχωρούσε στην δημιουργία ενός λαϊκού μαγειρείου, με εθελοντές να παρασκευάζουν φαγητά, με προσφορές πρώτων υλών απο την κοινωνία, σε μια διαδικασία προσφοράς, όπως μας έχει συνηθίσει μέχρι τώρα.... Αντ’αυτού εδω έχουμε, την ανάθεση σε μία εταιρεία, του έργου παρασκευής τροφής, έναντι «μικρού-χαμηλού» τιμήματος, παραχωρώντας τις εγκαταστάσεις του Δήμου.
Αλήθεια αυτό θα εντάσσεται στα πλαίσια της «κοινωνικής προσφοράς», της εν λόγω εταιρείας?,
αναζητούμε δηλαδή κοινωνικά ευαίσθητες εταιρείες?
Η εταιρεία που αναζητούμε θα απαρνηθεί το κέρδος?
Μήπως θα εξασφαλίσουμε ικανοποιητικές αμοιβές για τους εργαζόμενούς της?
Μήπως θα απαιτήσουμε την υποχρεωτική ασφάλιση και την εφορμογή των νόμων?
Έχει ο Δήμος υπηρεσία ελέγχου της ποιότητας των πρώτων υλών και της τελικώς παρασκευαζόμενης τροφής?
Μήπως προκαλούμε «αθέμιτο ανταγωνισμό», που μάλιστα τον ενδύουμε με τον μανδύα της κοινωνικής προσφοράς υπο την ταμπέλα του Δήμου? Είναι λύση η δημιουργία συνθηκών «υγειούς» ανταγωνισμού μεταξύ των τοπικών μικροεπαγγελματιών και της εταιρείας?
Μήπως η εταιρεία θα μπορεί να επικαλείται και συμμετοχή στο κόστος ωστε να πετυχαίνει και φορολογικές απαλλαγές?
Υπάρχει άλλος δρόμος, υπάρχει άλλος τρόπος να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα της πείνας στα όρια του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης?
Ποιό θα μπορούσε να είναι το πλαίσιο πάλης για την Δημοτική αρχή και συνολικά για τους ΟΤΑ?
Η δημιουργία μιάς νέας Δημοτικής υπηρεσίας, σχεδιασμένης, καλά οργανωμένης και με κρατική επιχορήγησης, μπορεί να λύσει το προβλήμα. Ένα Δημοτικό Μαγειρείο, που καθημερινά θα παρασκεύαζει και θα διανέμει δωρεάν φαγητό, για τα παιδιά των παιδικών σταθμών, πρωϊνό και πρόγευμα για όλους τους μαθητές των σχολείων (όχι μόνο για τους υποσιτισμένους, ώστε η διάκριση να μην είναι εμφανής), τους συνταξιούχους και τα μέλη των ΚΑΠΗ, τους άπορους, τους άστεγους, δεν είναι μία ρεαλιστική πρόταση?
Δεν καλύπτει πραγματικές ανάγκες των πολιτών?
Δεν είναι μέσα στα πλαίσια των δράσεων, ενός φορέα της τοπικής αυτοδιοίκησης?

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΣΤΟ  http://www.epikoinonia-arg.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου