1/3/13

ΜΕ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΑΠΑΝΤΑΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΒΥΡΩΝΑ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ!




Ο σχεδιασμός των πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων στην πόλη μας μέχρι και το καλοκαίρι, απασχόλησε την Ομάδα Εργασίας «Πολιτισμού και Αθλητισμού» του Δήμου μας, η οποία συνεδρίασε σήμερα υπό την Προεδρία του Δημάρχου Βύρωνα Νίκου Χαρδαλιά.

Στον τομέα του Πολιτισμού, ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι «Βραδιές Πολιτισμού» και η «Μικρή Σκηνή» που αποτελούν το καθιερωμένο χειμερινό πολιτιστικό ραντεβού στην πόλη μας.  Για τη συνέχεια, προγραμματίζονται το Παιδικό Φεστιβάλ και οι «Γειτονιές Πολιτισμού», αλλά και εκδήλωση για τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από την ίδρυση της οικίας Ντάνκαν, η οποία σήμερα στεγάζει το Κέντρο Μελέτης Χορού «Ισιδώρας και Ραϋμόνδου Ντάνκαν» του Δήμου Βύρωνα. Το χρονοδιάγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων σχεδιάζεται λαμβάνοντας υπόψη του και το Φεστιβάλ «Στη σκιά των Βράχων», η έναρξη του οποίου αναμένεται στις αρχές Ιουνίου.

Πολλές είναι οι εκδηλώσεις που προγραμματίζονται και στον τομέα του Αθλητισμού, ανάμεσά τους: Zumba Marathon, Πανελλήνιο Κύπελο Ποδηλασίας και Πρωτάθλημα Μπάσκετ 3x3. Επιπλέον, για τη θερινή περίοδο σχεδιάζονται προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά.

«Ο πολιτισμός και ο αθλητισμός μπορούν να αποτελέσουν δικλείδα ασφαλείας για την κοινωνική συνοχή στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε. Τόσο δίνοντάς μας τη δύναμη που χρειαζόμαστε για να αντιμετωπίσουμε τη δύσκολη καθημερινότητα, όσο και φέρνοντάς μας πιο κοντά στους συμπολίτες μας» δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι: Πηνελόπη Δάφνη, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Θεόδωρος Ράμμος, Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Δημήτρης Ταραζώνας, Αντιδήμαρχος Πόλης και Εξυπηρέτησης Πολιτών, Αντώνης Μηλάς, Πρόεδρος του «Οργανισμού Πολιτισμού & Αθλητισμού Δήμου Βύρωνα», Ρένα Παπαγεωργίου, Πρόεδρος του «Κέντρου Μελέτης Χορού Ισιδώρας και Ραϋμόνδου Ντάνκαν», και Διονύσης Βώβος, εκπρόσωπος του Δ.Σ. Βύρωνα στο «Διαδημοτικό Δίκτυο Πολιτισμού Φεστιβάλ στη Σκιά των Βράχων Δήμων Βύρωνα, Δάφνης-Υμηττού».  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου