17/4/13

18 ΑΠΡΙΛΙΟΥ -ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ


Η 18η Απριλίoυ κάθε χρόνου έχει ορισθεί από την UNESCO και το Διεθνές Συμβούλιο Μνημείων και Τοποθεσιών (ΙCOMOS) ως Παγκόσμια Ημέρα Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Η πρόταση έγινε στις 18 Απριλίου του 1982, κατά τη διάρκεια ενός συμποσίου του ICOMOS στην Τυνησία και υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση της UNESCO τον Νοέμβριο του 1983.Η επέτειος αυτή αποβλέπει στην ευαισθητοποίηση του κοινού στο σημαντικό θέμα της προστασίας της Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Για το σκοπό αυτό διοργανώνονται σ' όλο τον κόσμο κάθε μορφής εκδηλώσεις, με τις οποίες επιδιώκεται όχι μόνο να γίνουν γνωστά στο ευρύτερο κοινό η σημασία των μνημείων κάθε χώρας και τα προβλήματά τους, αλλά και να προωθηθεί η υπόθεση της προστασίας και ένταξή τους στη σύγχρονη κοινωνική, πολιτιστική και οικονομική ζωή.

Η Εναλλακτική Δράση με την ευκαιρία της Παγκόσμιας ημέρας Πολιτιστικής Κληρονομιάς (18 Απριλίου) διοργανώνει δωρεάν ξεναγήσεις με το ακόλουθο πρόγραμμα.

-Πέμπτη 18 Απριλίου Ξενάγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας – Πατησίων δίπλα στο Πολυτεχνείο (την ημέρα αυτή η είσοδος στα μουσεία είναι ελεύθερη). Συνάντηση 11πμ στην είσοδο του Μουσείου.

Σάββατο 20 Απριλίου Ξενάγηση στην Πνύκα και την Αρχαία Αγορά Η ξενάγηση αν και έγινε πρόσφατα ζητήθηκε από πολλούς φίλους της Εναλλακτικής Δράσης που δε μπόρεσαν να την παρακολουθήσουν Συνάντηση 11πμ στο Σταθμό Μετρό Ακρόπολης

Κυριακή 21 Απριλίου Ξενάγηση διαμαρτυρίας στο ναό του Ζωστήρα Απόλλωνα στη Βουλιαγμένη, για να μην εκποιηθεί ο αρχαιολογικός χώρος Συνάντηση 11 πμ στην είσοδο της Πλάζ του Αστέρα Βουλιαγμένης


Το ΔΣ της Εναλλακτικής Δράσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου