10/5/10

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΚΑΙΣΣΑΡΙΑΝΗΣ: ΣΠΥΡΟΣ ΤΖΟΚΑΣ


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΠΥΡΟΣ ΤΖΟΚΑΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ

Ο ΣΠΥΡΟΣ ΤΖΟΚΑΣ γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καισαριανή και στην ίδια πόλη ολοκλήρωσε την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Στη συνέχεια εισήχθη στο Ιστορικό – Αρχαιολογικό τμήμα της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών, όπου, ως Πρόεδρος του φοιτητικού συλλόγου της Σχολής, λαμβάνει μέρος στους φοιτητικούς, κοινωνικούς και εκπαιδευτικούς αγώνες.

Μετά την απόκτηση του πτυχίου εργάζεται ως καθηγητής στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση και ταυτόχρονα ξεκινά με υποτροφία του ΙΚΥ τις μεταπτυχιακές του σπουδές. Αποκτά το Master και στη συνέχεια το διδακτορικό δίπλωμα στην Ευρωπαϊκή και Ελληνική Ιστορία και στις διεθνείς σχέσεις.

Σήμερα διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών.

Έχει συγγράψει πολλά επιστημονικά βιβλία και πλήθος άρθρων και μεταξύ αυτών το ιστορικό λεύκωμα «Καισαριανή, η φυσιογνωμία μιας πόλης», ως φόρο τιμής στη γειτονιά που μεγάλωσε. Για το συγγραφικό του έργο έχει τιμηθεί με δύο πρώτα βραβεία από τη Βουλή των Ελλήνων και ένα από την Ακαδημία Αθηνών.

Γαλουχήθηκε στην Αριστερά και πίστεψε στις αξίες, στο ήθος, και στους αγώνες των ανθρώπων της. Τις ιδέες και τις οικουμενικές αξίες αυτής προσπάθησε και προσπαθεί να υπηρετήσει με τις δυνάμεις που έχει. Στην πολιτική αυτή κατεύθυνση μετείχε στους πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες της γενιάς του από διαφορετικές θέσεις.

Στην πολιτική σκηνή της Καισαριανής διετέλεσε Αντιδήμαρχος Καισαριανής κατά την περίοδο 1990-1998 με ευθύνη στους τομείς Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Κοινωνικής Πολιτικής. Από το 2002 Αντιδήμαρχος Καισαριανής με ευθύνη στους τομείς Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και από το 2004 και Περιβάλλοντος.

Είναι παντρεμένος με την Αναστασία Χατζηχαραλάμπους και πατέρας δύο παιδιώ







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου