10/5/10

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ

Ανεβαίνει ο πυρετός της προεκλογικής αντιπαράθεσης των υποψηφίων.

Με επίκεντρο την  αδιαφάνεια, την αδράνεια και την  λαϊκή οργή εν’ όψει οικονομικής  κρίσης.
Ηλιούπολη όμορφη πόλη, ιδανική για ρομάντζο κάτω από  το  ηλιοβασίλεμα. ιδανικό κλίμα, πολλές πλατείες και την πρωτιά στην υψηλή ραπτική του πολιτικού χώρου…

Ράβε – ξήλωνε τα σακάκια των αρχηγών. Αρχοντόκοσμος, αλλά το καφενείο – καφενείο.

Γιάφκες, όπου τα σχόλια και οι ίντριγκες παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην κοσμοπολίτικη ζωή των  παραγόντων.

Ορόσημο οι διασπάσεις και τα μαχαιρώματα την τελευταία τετραετία..

Όλες οι παρατάξεις έχουν προβλήματα και συγκρούσεις εσωκομματικά, κάποιες δεν έχουν ούτε αρχηγό προς το παρόν.

Ας αρχίσουμε με το ΠΑΣΟΚ, αμαρτία μου, ιστορία μου. Κουβαλάει μια παλιά πολιτική κατάρα, μια διάλυση, μια απαξίωση εμπιστοσύνης ως προς τους αρχηγούς της Δημοτικής Αλλαγής και την ομάδα της. Ό οργανωμένος κόσμος του ΠΑΣΟΚ, αλλά και ο πολιτικός κόσμος του ΠΑΣΟΚ, δείχνει μια στροφή και μια προτίμηση στο πρόσωπο του Β. Βαλασόπουλου που αργά και σταθερά κερδίζει την εμπιστοσύνη των Ηλιουπολιτών. Έχει όμως πολύ ανηφόρα μπροστά του αν πάρει το χρίσμα Ο αρχηγός της Δημοτικής αλλαγής, Δ. Παναταζόπουλος έχει να αντιμετωπίσει και τους μέσα και τους έξω και για εκείνον τα πράγματα θα είναι ακόμα πιο δύσκολα. Πρέπει να πείσει τους συμπολίτες του σε τόσο δύσκολους καιρούς, πιο είναι το δικό του όραμα και με πιο τρόπο θα υλοποιήσει το προεκλογικό του πρόγραμμα..

Ο κόσμος δεν ενδιαφέρεται πλέον για τα κόμματα, αλλά για  τα πρόσωπα όπου και αν ανήκουν. Τα πρόσωπα που θα σταθούν αντάξια στα προβλήματα τους.

Και θα κλείσουμε με τον Δήμαρχο της πόλης αυτής, τον Γ. Αναγνώστου.

Δεν έχει να παρουσιάσει  μεγάλα έργα και σίγουρα θα λογοδοτήσει  στους συμπολίτες του για όσα  προσπάθησε, αλλά και για όσα δεν  κατάφερε. Προσπάθησε όμως να κάνει μια καλή κοινωνική πολιτική και να ελέγχει σωστά την χρηστή διοίκηση των συνεργατών του.

Η αντιπολίτευση τον  κατηγορεί για αδυναμία διοίκησης  και σχεδιασμού.

Κανένας όμως μέχρι  τώρα, δεν τον έχει κατηγορήσει για οικονομική ατασθαλία, ή για εμπλουτισμό στα χρόνια της διοίκησης του.

Δύσκολοι καιροί για  τους πολιτικούς,


Προφίλ υποψηφίων:




Γιάννης Αναγνώστου - Δήμαρχος Ηλιούπολης
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Γιάννης Αναγνώστου γεννήθηκε στη Σάμο, και κατάγεται από το Πετρωτό Καρδίτσας. Κατοικεί στην Ηλιούπολη από το 1966. Είναι παντρεμένος με την Ευδοξία Φιλίππου και έχει δύο παιδιά, την Αθηνά & το Θεοφάνη.

Απεφοίτησε από το Γυμνάσιο Ηλιουπόλεως το 1968 και εν συνεχεία φοίτησε μέχρι το 1973 στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο απ όπου έλαβε το Δίπλωμα του Πολιτικού Μηχανικού.

Έχει παρακολουθήσει με επιτυχία ειδικά Σεμινάρια Εδαφομηχανικής και Προκατασκευών και Διοίκησης Επιχειρήσεων και έχει ιδιαίτερη εξειδίκευση στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές επί θεμάτων Στατικής, Αντοχής Υλικών και Ειδικού Σχεδιασμού Κτιρίων.

Ξένες Γλώσσες

Έχει πτυχίο Αγγλικών.

Στρατ. Θητεία

Μετά την αποφοίτησή του υπηρέτησε τη Στρατιωτική του θητεία (1974-1976) ως Έφεδρος Αξιωματικός του Μηχανικού.

Επαγγελματική δραστηριότητα

Από το 1977 διατηρεί στην Ηλιούπολη Τεχνικό Γραφείο Μελετών και Κατασκευών. Έχει μελετήσει και ανεγείρει πληθώρα κτιρίων και συγκροτημάτων, κυρίως στην Ηλιούπολη.

Δημοτική δραστηριότητα

• Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος για πρώτη φορά το 1978 και εκλέγεται ανελλιπώς δημοτικός σύμβουλος μέχρι και το 1994 με τον Συνδυασμό «ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ».

• Υποψήφιος Δήμαρχος Ηλιούπολης το 1994.

• Επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο της τετραετίες 1995-1998

• Υποψήφιος Δήμαρχος Ηλιούπολης το 2002.

• Επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο της τετραετίες 2003-2006

• Το 2006 εκλέγεται Δήμαρχος Ηλιούπολης με τον συνδυασμό «ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ για την Ηλιούπολη».

• Μέλος διαφόρων Επιτροπών του Δήμου Ηλιούπολης.

• Μέλος διαφόρων αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων της Ηλιούπολης.

• Μέλος Δ.Σ. Τ.Ε.Δ.Κ.Ν.Α.

• Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Τ.Ε.Δ.Κ.Ν.Α.




























ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ Β. ΒΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

Γεννήθηκε στην Ηλιούπολη το 1959.

• Είναι παντρεμένος με την Θ. Ρίζου και έχει δύο παιδιά.

• Έχει σπουδάσει Οικονομικά και Πολιτικές Επιστήμες και σήμερα εργάζεται ως Διευθυντής στην ΚΕΔΚΕ

• Έχει διατελέσει στέλεχος πωλήσεων σε μεγάλη εταιρεία ρούχων.

• Είναι μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και κάτοχος μελετητικού πτυχίου Α΄ σε οικονομοτεχνικές μελέτες οργάνωσης και επιχειρησιακού σχεδιασμού.

• Έχει διατελέσει στέλεχος της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης. (Ε.Ε.Τ.Α.Α)

• Επίσης σύμβουλος στα Υπουργεία Εθνικής Οικονομίας, Εξωτερικών και Δημόσιας Τάξης

• Διετέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος και Αντιδήμαρχος Ηλιούπολης,


Περιφερειάρχης Κρήτης, Κεντρικής Μακεδονίας, Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και Διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του Προέδρου του ΠΑ.ΣΟ.Κ Γ. Παπανδρέου.

• Είναι μέλος της Γραμματείας του Τομέα Εσωτερικών του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

• Επικεφαλής της Επιτροπής για τον Επιχειρησιακό σχεδιασμό της Αποκέντρωσης του Κράτους στο ΠΑΣΟΚ με απόφαση του Γ.Α. Παπανδρέου.

• Δημοσιεύτηκαν άρθρα του και απόψεις του για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την Περιφερειακή Ανάπτυξη στις εφημερίδες ΝΕΑ, ΒΗΜΑ, ΕΘΝΟΣ, ΗΜΕΡΗΣΙΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΕΞΠΡΕΣ, ΠΡΙΝ στα περιοδικά ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ (εκδ. ΚΕΔΚΕ) και στο περιοδικό ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

2 σχόλια:

  1. Άλλοι υποψήφιοι δεν υπάρχουν για την Ηλιούπολη κυρία ΣΚΟΡΔΑΛΑΚΗ; Υποτίθεται οτι έχεις μια εφημερίδα ΑΜΕΡΟΛΗΠΤΗ. Υποτίθεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο στον κ. Βαλασσόπουλο για το πλούσιο βιογραφικό. Εκτός απο πλασιέ ρούχων(ίσως και γυναικείων) η μόνη δουλειά που έχει κάνει είναι κομματικοδίαιτος τεμπελης.ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ. Αλήθεια που έχει σπουδάσει και έχει τόσα πτυχία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή