16/9/10

ΧΩΡΙΣ ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ - ΥΠΕΥΘΥΝΑ! ΕΝΤΙΜΑ! ΑΞΙΟΠΙΣΤΑ! ΛΕΕΙ Ο ΥΠ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΒΥΡΩΝΑ Π. ΚΟΝΣΟΥΛΑΣ


Η πρώτη συνέντευξη του υποψηφίου δημάρχου Βύρωνα Παναγιώτη Κόνσουλα

«Χωρίς εξαρτήσεις...Υπεύθυνα! Έντιμα! Αξιόπιστα!»


Ο Παναγιώτης Κόνσουλας, υποψήφιος Δήμαρχος Βύρωνα στις δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου 2010, δίνει το στίγμα του με μια συνέντευξη εφ' όλης της ύλης:

■ Αναφέρει ότι κριτήριο των πολιτών θα είναι η υπευθυνότητα, η εντιμότητα, η αξιοπιστία τωνυποψηφίων.

■Τονίζει ότι οι παρατάξεις και οι υποψήφιοι δεν χρίζονται σε κομματικά γραφεία, αλλά ζυμώνονται στην κοινωνία και αναδεικνύονται απότους πολίτες

■Υπογραμμίζει την ανάγκη οι πολίτες να ψάχνουν την αλήθεια, να συμμετέχουν και να μηνγυρίσουν την πλάτη τους στην πόλη.

■ Επισημαίνει ότι ο κ. Χαρδαλιάς φέρει ακέραιατην πολιτική ευθύνη για την τραγική κατάστασηστην οποία παραδίδει την πόλη.

■ Διευκρινίζει ότι την πολιτική ζωή της πόλης δεν την ποινικοποιεί ο καταγγέλλων την παρανομία, αλλά ο διαπράττων αυτή!

■ Εξηγεί ότι χτίζει το ψηφοδέλτιο χωρίς εξαρτήσεις και επικοινωνιακούς εντυπωσιασμούς.

■ Αποκαλύπτει τα θέματα στα οποία θα δώσειάμεση προτεραιότητα αμέσως μετά την εκλογή του.


Με τι κριτήρια πιστεύετε ότι θα ψηφίσουν οι πολίτες στις εκλογές του Νοεμβρίου;
Στις περιφερειακές εκλογές, είναι πιθανό ότιοι πολίτες θα εκφράσουν την στάση τους απέναντι στην κεντρική πολιτική σκηνή. Στις δημοτικές εκλογές όμως, είναι βέβαιο ότι οι δημότεςθα ψηφίσουν αυτοδιοικητικά, με κριτήριο το αύριο της πόλης τους, την αντιμετώπιση χρόνιωνπροβλημάτων, την ουσιαστική βελτίωση της ποiότητας ζωής τους.Υπάρχουν πόλεις που κάνουν άλματα προς τοκαλύτερο και άλλες που λιμνάζουν στην αδράνεια και την φθορά, συχνά συνέπεια της αδιαφάνειας και της διαφθοράς που μαστίζει την τοπική αυτοδιοίκηση. Στο Βύρωνα, που μαστίζεται από το “σύστημα Χαρδαλιά”, το σύνθημα μας είναι «Υπεύθυνα! Έντιμα! Αξιόπιστα!» και το κριτήριο των πολιτών θα είναι ακριβώς αυτό: Η Υπευθυνότητα! Η Εντιμότητα! Η Αξιοπιστία!

Η κομματική στήριξη είναι χάρισμα ή βαρίδι;

Για τους υποψηφίους δημάρχους των προεκλογικών φθινοπώρων η κομματική στήριξη,φανερή ή ακόμα χειρότερα κρυφή, είναι συχνάμονόδρομος για την πολιτική τους επιβίωση, ανκαι συνήθως ατυχής επιλογή. Για εκείνους πουη υποψηφιότητα τους προκύπτει ως συνεπακόλουθο ενεργής παρουσίας στα δημοτικά δρώμενα, για εκείνους που έχουν δημιουργική δράση με συνέπεια και συνέχεια, η κομματική ή διακομματική στήριξη συνιστά απλώς ένα ακόμα λιθαράκι σε μια μακρά πορεία.Επαναλαμβάνω: Οι παρατάξεις και οι υποψήφιοι δεν χρίζονται σε κομματικά γραφεία. Ζυμώνονται στην κοινωνία και αναδεικνύονται από τους πολίτες.

Τι θα λέγατε στους συμπολίτες σας πουέχουν γυρίσει την πλάτη στην πολιτική και τα κόμματα;
Ο κύκλος είναι φαύλος: Όσο εντείνεται η αναξιοκρατία, η διαφθορά και η κακοδιαχείριση, τόσο πλήττεται ο πολίτης. Όσο πλήττεται ο πολιτης τόσο σιχαίνεται τους πολιτικούς και τόσοπαροτρύνεται από την διαπλοκή να βάζει όλουςτους πολιτικούς στο ίδιο καλάθι, με ισοπεδωτική λογική και εν τέλει να απέχει. Όσο όμως απέχει, μετατρέπεται από πολιτικό ον σε απολιτίκ, καιπαραχωρεί ξανά πεδίο στην αναξιοκρατία, τηδιαφθορά και την κακοδιαχείριση!Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι οι πολιτικοίκαι τα κόμματα ορίζουν το αύριο της χώρας, τηςπόλης, αλλά και το δικό μας. Στις εκλογές ο πολίτης έχει υποχρέωση και μοναδική ευκαιρία ναξεχωρίσει την ήρα από το στάρι, την ουσία απότην επικοινωνία, τους έντιμους από τα λαμόγια,τους ικανούς από τους αναποτελεσματικούς. Τι ζητάω από τους συνδημότες μου; Να ψάχνουντην αλήθεια! Να συμμετέχουν! Να μην γυρίσουν την πλάτη τους στην πόλη!

Τι απαντάτε σε αυτούς που υποστηρίζουνότι με ευθύνη σας, η αντιπαράθεση με τον κ. Χαρδαλιά κινείται στα όρια της προσωπικής εμπάθειας;
Εμπαθής είναι αυτός που κινείται από το πάθος, τα συναισθήματα, την ιδιοτέλεια. Ως προςτο πρόσωπο μου, αντιπαρατίθεμαι πάντα με ισχυρά επιχειρήματα και αδιάσειστα ντοκουμέντα.Θα άξιζε πάντως να θέσετε το ίδιο ερώτημα στονκ. Χαρδαλιά...Θα ξεκαθαρίσω όμως ότι η άποψη μου γιατον πολιτικό Χαρδαλιά είναι τεκμηριωμένα αρνητική, επειδή φέρει ακέραια την πολιτική ευθύνηγια την κατάσταση που παραδίδει την πόλη μας.

Με αφορμή την προσφυγή σας στη Δικαιοσύνη για τα οικονομικά του Δήμου, ο δήμαρχοςσας κατηγορεί ότι επιχειρείτε να ποινικοποιήσετε την πολιτική ζωή της Πόλης. Ποια είναι η θέση σας στο θέμα αυτό;

Την πολιτική ζωή της πόλης δεν την ποινικοποιεί ο καταγγέλλων την παρανομία, αλλά οδιαπράττων αυτή! Ο έλεγχος κάθε ψήγματοςκακοδιαχείρισης και παραβίασης της νομιμότητας είναι πολιτική δέσμευση και θεσμικό καθήκον της Αντιπολίτευσης! Δεσμεύομαι για επιβολή όρων πλήρους διαφάνειας και χρηστής διαχείρισης, με κοινωνική ευαισθησία, στον ΔήμοΒύρωνα!

Να περιμένουμε από εσάς κάτι διαφορετικό σε σχέση με το ψηφοδέλτιο σας;

Στόχος μου είναι η ανανέωση με κέντρο βάρουςτους νέους και τις γυναίκες, χωρίς να ψαρεύουμεσε κομματικά νερά, όπως ο αντίπαλος μας, γιανα χτίσουμε ένα “δήθεν διακομματικό ψηφοδέλτιο” αποτελούμενο από παράγοντες και παραγοντίσκους που καιροσκοπικά περιφέρουνιδιοτελώς την υποψηφιότητα τους, αλλά τίποταουσιαστικό δεν προσφέρουν στην πόλη τους. Χτίζουμε το ψηφοδέλτιο μας χωρίς εξαρτήσεις, μεκριτήριο την διάθεση και την ικανότητα γιαπροσφορά στα δημοτικά δρώμενα, από κάθευποψήφιο.

Σε ποια θέματα θα δώσετε άμεση προτεραιότητα μετά την εκλογή σας;

Σε όλα τα μεγάλα θέματα που θα αλλάξουνδραστικά τη μορφή της πόλης και τη ζωή των δημοτών, όπως για παράδειγμα η ένταξη του Βύρωνα στο δίκτυο του Μετρό. Και σε όλα τα καθημερινά ζητήματα που θα αντιμετωπίσουμεαποφασιστικά και με πολιτική βούληση όπως ηανεπαρκής καθαριότητα, η υπερβολική δόμηση, η έλλειψη ελεύθερων χώρων και χώρων πρασίνου εντός του αστικού ιστού, η έλλειψη θέσεων στάθμευσης, η ανεπάρκεια βρεφονηπιακών σταθμών, η πρωτοβάθμια περίθαλψη, τοκυκλοφοριακό,η αύξηση της εγκληματικότηταςκαι η προστασία των πολιτών, η προστασία τουορεινού όγκου του Υμηττού κ.ά. Πρώτα από όλαόμως, στο νέο πλαίσιο του Καλλικράτη, θα δώσουμε προτεραιότητα στο νοικοκύρεμα των οικονομικών του Δήμου Βύρωνα, με κοινωνικήευαισθησία και αίσθημα ευθύνης απέναντι σεδημότες και εργαζόμενους. Πλήρης παρουσίαση του σχεδίου μας για να κάνουμε μαζί τον Βύρωνα «πόλη να ζεις» θα λάβει χώρα τις επoμενες μέρες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου