23/11/10

ΤΟ ΜΠΑΛΑΚΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΕΤΑ Η ΚΟΜΙΝΣΙΟΝ


Απάντηση της Επιτρόπου Redingσε ερώτηση των Οικολόγων Πράσινων

Αναρμόδια δηλώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το ζήτημα της συνεργασίας των ελληνικών αρχών με την CIA στη μεταφορά και την παράνομη κράτηση ατόμων, σύμφωνα με απάντηση της Επιτρόπου Reding σε ερώτηση του ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλη Τρεμόπουλου. Χαρακτηριστικά δηλώνει πως «εναπόκειται αποκλειστικά στα κράτη μέλη να διασφαλίσουν ότι τηρούνται οι υποχρεώσεις τους σχετικά με τα θεμελιώδη δικαιώματα – όπως αυτά προκύπτουν από τις διεθνείς συμφωνίες και την εσωτερική τους νομοθεσία».

Μάλιστα η Διεθνής Αμνηστία πριν λίγες μέρες έδωσε στη δημοσιότητα σχετική Έκθεση με τίτλο: «Κοινό μυστικό: Πληθαίνουν οι ενδείξεις για τη συνενοχή της Ευρώπης σε παραδόσεις και μυστικές κρατήσεις» (http://www.amnesty.org/en/library/asset/EUR01/023/2010/en/3a3fdac5-08da-4dfc-9f94-afa8b83c6848/eur010232010en.pdf)

Ο Μιχάλης Τρεμόπουλος δήλωσε σχετικά: «Από πολιτική άποψη η Κομισιόν δεν έχει κανένα δικαίωμα να παίζει τον Πόντιο Πιλάτο, πετώντας το μπαλάκι στα κράτη-μέλη, όταν πρόκειται για τόσο σοβαρά θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Μιλάμε για μυστικές επιχειρήσεις παράνομης κράτησης και μεταφοράς ανθρώπων, όχι για κάποιο καθημερινό γραφειοκρατικό ζήτημα. Η δέσμευση για ανυποχώρητη προστασία των ανθρώπινων δικαιωμάτων και ο στόχος για βαθύτερη πολιτική ενοποίηση της Ευρώπης, δεν επιτρέπεται να μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα για ικανοποίηση επιμέρους διπλωματικών σκοπιμοτήτων. Σε κάθε περίπτωση η ελληνική κυβέρνηση, αντί να σιωπά για τις καταγγελίες της Διεθνούς Αμνηστίας, οφείλει άμεσα κάθε αναγκαία εξήγηση για την εμπλοκή της χώρας μας στην παράνομη μεταφορά και κράτηση ανθρώπων από τη CIA»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου