9/12/10

ΣΠΑΥ – ΕΠΑΛ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ AMIBIO

Στιγμιότυπο από την ενημέρωση του διευθυντή του ΣΠΑΥ
προς τους μαθητές του ΕΠΑΛ Ηλιούπολης
Τους καθηγητές και μαθητές του ΕΠΑΛ Ηλιούπολης ενημέρωσε για τις δράσεις του ο Σύνδεσμος Προστασίας & Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ) στο πλαίσιο του περιπάτου τους στον περιβάλλοντα δασικό χώρο της Ιεράς Μονής του Προφήτη Ηλία.

Στους καθηγητές και μαθητές μίλησαν ο διευθυντής Προγραμμάτων του ΣΠΑΥ Βασίλης Νομικός και ο Τεχνολόγος Δασοπονίας του Συνδέσμου Δημήτρης Κυργιόπουλος.

Ο κ. Νομικός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις ευρωπαϊκές συνεργασίες του ΣΠΑΥ και συγκεκριμένα στην υλοποίηση του προγράμματος LIFE 08/ΝAT/GR/539 – AMIBIO (Αυτόματη Παρακολούθηση & Καταγραφή της Βιοποικιλότητας με χρήση ακουστικών μέσων) που προβλέπει την έρευνα για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας στον Υμηττό. Όπως τόνισε ήδη έχουν τοποθετηθεί μίνι συσκευές σε απρόσιτα σημεία του Υμηττού που καταγράφουν τους ήχους της φύσης και συμβάλλουν στην επιστημονική έρευνα για την πανίδα. Παράλληλα, εξετάζονται προτάσεις των Γερμανών εταίρων, της ομάδας του Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου ZFMK της Βόννης υπό τον Καθηγητή Klaous Riede , για την διατήρηση της βιοποικιλότητας στην περιοχή.

Τέλος, ο κ. Κυργιόπουλος κάλεσε τα παιδιά να συμμετέχουν σε μία από τις δέκα Εθελοντικές Ομάδες Δασοπροστασίας του Υμηττού και ιδιαίτερα στην πλησιέστερη στην περιοχή τους, εν προκειμένω εκείνης της Ηλιούπολης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου