16/3/11

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΟΥ 1ΟΥ ΤΑΚΤΙΚΟΥ & ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ – ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ-ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ


Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 1ου τακτικού & καταστατικού Συνεδρίου – 97μελής η νέα Κεντρική Επιτροπή της παράταξης που συνεχίζει ενισχυμένη την ανοδική της πορεία  – Εγγραφή πολλών νέων μελών.
Με τη συμμετοχή 360 και πλέον συνέδρων, μελών και φίλων της παράταξης, σε μία κατά κοινή ομολογία άψογη οργάνωση, ολοκληρώθηκαν το απόγευμα της Κυριακής, 13-3-2011, οι εργασίες του 1ου τακτικού – καταστατικού Συνεδρίου, οι οποίες ξεκίνησαν στις 11:00 το πρωϊ της ίδιας μέρας.
Οι εργασίες του συνεδρίου άρχισαν με την έγκριση της πρότασης του προέδρου της παράταξης κ. Γ. Κωνσταντάτου για την συγκρότηση του προεδρείου του συνεδρίου. Ως Πρόεδρος – τιμής ένεκεν, για την πολύχρονη προσφορά του στην αυτοδιοίκηση –  προτάθηκες ο αποχωρών από την πολιτική δράση, π. πρόεδρος του Δ.Σ. και π. αντιδήμαρχος Αργυρούπολης κ. Ε. Μπουλούκος. Για τις λοιπές θέσεις  του προεδρείου προτάθηκαν και εγκρίθηκαν οι εξής: Εκ μέρους των επαγγελματιών  ο κ. Α. Δημητρακόπουλος, πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ελληνικού, εκ μέρους του ψηφοδελτίου της παράταξης ο κ. Γ. Καλιντέρης, εκ μέρους του πολιτιστικού και αθλητικού κόσμου η καλλιτέχνης και πρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου Ελληνικιωτών κα Μ. Πέπα, εκ μέρους της πρόνοιας, των συνταξιούχων  και των ευπαθών ομάδων ο ιατρός κ. Μιχ. Τζιάλας, και εκ  μέρους της νεολαίας η κα Β. Μπεργούνη.
Ακολούθησαν χαιρετισμοί. Ο κ. Χρ. Σωτηρόπουλος, γραμματέας της Νομαρχιακής ΠΑΣΟΚ, υπογράμμισε τη σύγχρονη οργάνωση, τη δυναμική πορεία και τη συσπειρωτική δράση της παράταξης με τα πολλά νέα και ικανά στελέχη της, τα οποία, όπως τόνισε «σήμερα παρά ποτέ, έχει ανάγκη ο αυτός ο τόπος και οι απαιτήσεις της σύγχρονης αυτοδιοίκησης, όπως προσδιορίζει ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ».     Με θερμούς λόγους χαιρέτισε το συνέδριο ο δήμαρχος Ηλιούπολης κ. Β. Βαλασόπουλος, οποίος ευχόμενος την ευόδωση των εργασιών του, εκθείασε τις οργανωτικές διαδικασίες της παράταξης και, μεταξύ των άλλων, τόνισε ότι ο όμορος δήμος Ηλιούπολης στηρίζει με όλες του δυνάμεις τον αγώνα που κάνει για μια καλύτερη αυτοδιοίκηση.  «Βρισκόμαστε σε μια πολύ κρίσιμη φάση, πολιτικά και αναπτυξιακά,  και τώρα θα αποδειχθούν όλα τα στοιχήματα και οι επιλογές σε όλες τις περιοχές και τους δήμους, ιδιαίτερα της περιοχής μας, που θα κληθούν να αποφασίσουν για τα μεγάλα θέματα και προκλήσεις που απασχολούν την περιοχή μας. Γι αυτό και το συνέδριό σας είναι σημαντικό», είπε καταλήγοντας.
Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Ελληνικού – Αργυρούπολης «Σύγχρονη Πόλη» κ. Χ. Πασβαντίδης, αναφέρθηκε στο γενικότερο πολιτικό και κοινωνικό πλαίσιο, σχολίασε θετικά τη μεγάλη συμμετοχή των πολιτών συνέδριο, και αναφερόμενος στα δείγματα γραφής της νέας  Δημοτικής Αρχής είπε: «Μην περιμένετε από αυτή τη δημοτική αρχή να υλοποιήσει κάποιο μεγαλόπνοο σχέδιο, που θα αλλάξει την εικόνα της πόλης…. Αυτό για το οποίο πρέπει να είναι όλοι προετοιμασμένοι, είναι ένας καταιγισμός επικοινωνιακών τεχνασμάτων, με στόχο να συντηρηθεί ο μύθος του αγωνιστή  και επιτυχημένου δήμαρχου». Αναφέρθηκε στα προεκλογικά και διαπαραταξιακά λάθη, που όπως είπε, έγιναν, ενώ όσον αφορά την πρόταση ενότητας είπε «..Εσείς θα αποφασίσετε αν είναι καλό και χρήσιμο για το μέλλον του αγώνα και για το μέλλον της πόλης», συμπληρώνοντας, ότι πρέπει να ανατραπεί το παρελθόν και να γεφυρωθούν τα χάσματά του, ευχόμενος παράλληλα μια καλή και επιτυχημένη πορεία της παράταξης.          
Ο επικεφαλής της παράταξης «Αναγγένηση» κ. Γ. Τσαρπαλής αναφέρθηκε στην καινούργια περίοδο για την αυτοδιοίκηση που ξεκίνησε με τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ. «Το καράβι της αυτοδιοίκησης περνάει σήμερα μεγάλο κάβο. Γιατί η αυτοδιοίκηση καλείται να αλλάξει μοντέλο και φιλοσοφία, με δεδομένο τη συνεχώς μειούμενη κρατική χρηματοδότηση, γεγονός που μας οδηγεί στην ανάγκη εξεύρεσης τρόπων για εξασφάλιση εσόδων», είπε, αναφέροντας σχετικά παραδείγματα. «Όμως, η σημερινή δημοτική αρχή κάνει ακριβώς τα αντίθετα. Στους πρώτους μήνες της θητείας της χρησιμοποιεί χρήματα από το ταμείο του δήμου για δράσεις που δεν έχουν καμία σημασία», τόνισε, προσθέτοντας ότι πρέπει οι παλαιοκομματικές λογικές να  αφεθούν στο παρελθόν για να προχωρήσουμε ενωμένοι μπροστά.
Στη συνέχεια, αναγνώσθηκε από το προεδρείο ο κατάλογος των προτεινόμενων μελών για τη στελέχωση της νέας 97μελούςΚεντρικής Επιτροπής (η παλαιά ήταν 60μελής), 63 εκ των ήταν οι υποψήφιοι της παράταξης στις πρόσφατες εκλογές  και 34 είναι νέα στελέχη της παράταξης (παλαιά και νέα αυτοδιοικητικά στελέχη)
Τον λόγο έλαβε κατόπιν ο ιδρυτής και πρόεδρος του «Αγώνα για το Μέλλον» κ. Γιάννης Κωνσταντάτος ο οποίος, εμφανώς συγκινημένος, αναφέρθηκε στην επέτειο της συμπλήρωσης ενός έτους από την διεξαγωγή της ιδρυτικής συνέλευσης της παράταξης (15-3-2010), που «ξεκίνησε ως ένα κίνημα νέων ανθρώπων με μια άλλη αντίληψη για τα αυτοδιοικητικά πράγματα που ήθελε να φέρει την πολυπόθητη αλλαγή στα πολιτικά δρώμενα της πόλης», τόνισε υπογραμμίζοντας ιδιαίτερα τον συνεχή ζήλο και τον ενθουσιασμό που επέδειξαν όλα τα στελέχη για τον αγώνα «που δεν ανακόπηκε, ούτε με την συνένωση με το Ελληνικό που έφερε η μεγάλη αλλαγή του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, ούτε από τα τεκταινόμενα της κεντρικής πολιτικής σκηνής που βιώνει ο λαός μας. Και  κάναμε τη μεγάλη αλλαγή και ανατροπή στην Αργυρούπολη, μιας και στο Ελληνικό είμαστε τότε ακόμη  άγνωστοι, και ως νέα παράταξη την πρώτη Κυριακή δικαιωθήκαμε, παρά το άσχημο κλίμα και την περιρρέουσα ατμόσφαιρα που αντιμετωπίζαμε… Αλλά  η ιστορία έχει δείξει ότι κανείς με τη πρώτη δεν έχει φτάσει στην κορυφή», είπε. Αναφέρθηκε στη μετεκλογική δράση της παράταξης και των οργάνων της. «..Βάλαμε τα θεμέλια της παραπέρα στρατηγικής για την περίοδο 2011 – 2012, καθώς και της γόνιμης δράσης μας ως μείζονος αντιπολίτευσης για τον έλεγχο της διοίκησης, σύμφωνα με την  εντολή που μας έδωσαν οι πολίτες», τόνισε, υπογραμμίζοντας ότι ο δήμαρχος είναι μεν ένας ευγενής άνθρωπος, αλλά όπως δείχνουν τα πράγματα στην πορεία, δυστυχώς, θα αποδειχθεί ότι είναι, μαζί με τη δημοτική ομάδα του, πολύ χαμηλών προσδοκιών. «Εκτός από τη δημιουργία εντυπώσεων, τις διαμαρτυρίες και τις συγκεντρώσεις – που και αυτές χρειάζονται όταν πρέπει – δεν έχουμε ακόμα ακούσει και δει στα 8 δημοτικά συμβούλια που έχουν γίνει μέχρι σήμερα πιο είναι το πρόγραμμά του», τόνισε, φέρνοντας, ως παράδειγμα, τι κάνουν άλλοι όμοροι δήμοι.
Στην συνέχεια αναφέρθηκε στο το νέο Οργανόγραμμα της παράταξης, τις νέες πρόνοιες και όργανα που περιλαμβάνονται στο προτεινόμενο Καταστατικό της, καθώς και της επιβαλλόμενης δράσης στους πολίτες και την κοινωνία της νέας διευρυμένης Κεντρικής Επιτροπής ζητώντας από το Συνέδριο την υπερψήφισή τους «Είμαστε σε συνεχή και μόνιμη άνοδο και λειτουργούμε ως δύναμη προοπτικής για τους πολίτες», σημείωσε.    
Τέλος, αναφέρθηκε διεξοδικά στην πρόταση ενότητας παρατάξεων της αντιπολίτευσης την οποίαν χαιρέτησε, τονίζοντας ότι πρώτη η παράταξη είχε τονίσει ότι είναι αναγκαία η συστράτευση των πολιτικών δυνάμεων. Όπως σημείωσε, την τελική απόφαση για τον διάλογο θα λάβει η νέα Κεντρική Επιτροπή μόλις αυτή συσταθεί σε σώμα, αν και, όπως είπε, η πρόταση, όπως διατυπώθηκε από τον κ. Γ. Τσαρπαλή,  ήταν χρονικά άκαιρη μιας και θα πρέπει να προηγηθεί της όποιας συζήτησης η ανασύνταξη και αναδιοργάνωση των παρατάξεων. «Σε αυτό το συνέδριο θα ακουστούν όλες τις απόψεις και πρώτα η δική μου, με την ευθύνη που έχω ως πρόεδρος της παράταξης… Λέμε ναι στον διάλογο για να μπορέσουμε να δούμε τι μας χωρίζει και τι μας ενώνει. Για να επουλώσουμε τις πληγές του παρελθόντος. Για  να απομονώσουμε πολιτικές που έθιξαν πρόσωπα και πολιτικές. Για τη δημιουργία ενός ενιαίου μετώπου που θα αποτρέψει την για πολλά χρόνια οπισθοδρόμηση στο δήμο μας. Να καθίσουμε στο τραπέζι να συζητήσουμε. Αλλά δεν μπορούμε να διαπραγματευτούμε τις αρχές της διακήρυξής μας και να θέσουμε θέμα ηγεσίας. Ούτε και το δικαίωμα της παράταξης να έχει μία δεύτερη ευκαιρία να αγωνιστεί, χωρίς αυτό να είναι, ούτε εγωϊστικό, ούτε αλαζονικό, όπως κάποιοι που μας πολέμησαν προσπαθούν να μας χρεώσουν. Πρέπει να έχουμε ξεκάθαρες θέσεις και αρχηγό, που θα έχει την εμπιστοσύνη και την εκτίμηση όλων των στελεχών του και δεν μπορούμε να στρουθοκαμηλίζουμε αρνούμενοι την πραγματικότητα που δημιούργησαν οι πρόσφατες εκλογές. Μας αξίζει μια ευκαιρία με όλες τις δυνάμεις συστρατευμένες και αφήνοντας προσωπικές πικρίες και εμπάθειες στην άκρη για το κοινό καλό, για τον κοινό Αγώνα. Αυτή είναι η άποψή μου», υπογράμμισε ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του και καταχειροκροτούμενος.    
Ακολούθησαν ομιλίες από 36 συνολικά μέλη και φίλους της παράταξης - σύμφωνα με τον κατάλογο ομιλητών που είχε προηγουμένως ανοιχτεί - που τοποθετήθηκαν σε ζητήματα που αφορούν τη νέα στρατηγική και πορεία της παράταξης, καθώς και στα μεγάλα εκκρεμή προβλήματα της πόλης και του δήμου για τα οποία υποβλήθηκαν πολλές προτάσεις. 
Απάντησε στις ερωτήσεις που είχαν τεθεί ο πρόεδρος της παράταξης, ο οποίος συνοψίζοντας τα συμπεράσματα του 1ου τακτικού - καταστατικού συνεδρίου της, ευχαρίστησε θερμά το προεδρείο και όλους τους συνέδρους για την πολύωρη παρουσία και ενεργή συμμετοχή τους και τους ζήτησε να εγκρίνουν, όπως και έγινε, το Καταστατικό και τα 97 μέλη της νέας διευρυμένης Κεντρικής Επιτροπής της.  
Αξίζει να σημειωθεί πως πριν το συνέδριο εγγράφηκαν στην παράταξη πολλά νέα μέλη από Ελληνικό και Αργυρούπολη και, πλέον, το μητρώο της παράταξης αριθμεί 550 ταμειακώς εντάξει μέλη.
Σημειώνεται ότι στο συνέδριο δεν είχαν προσκληθεί να παραστούν βουλευτές κομμάτων και εκπρόσωποι της κυβέρνησης, διότι όπως είχε προαποφασισθεί, ο χαρακτήρας του συνεδρίου ήταν καθαρά αυτοδιοικητικός. Από τους φορείς και λοιπούς εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης, των δημοτικών παρατάξεων και των κομμάτων, παρέστησαν η περιφερειακή σύμβουλος κα Α. Μεθυμάκη, ο αντιδήμαρχος Αλίμου κ. Ανδ. Κονδύλης, οι π. υποψήφιοι δήμαρχοι Ελληνικού κ.κ. Κ. Σαραφίδης και Γ. Πετράς, ο π. δήμαρχος Καλλιθέας κ. Γ. Κυριόπουλος, οι π. υποψήφιοι δήμαρχοι Αργυρούπολης κ.κ. Γ. Θωμαϊδης και Κωστάκης, αντιπροσωπίες των παρατάξεων «Σύγχρονη Πόλη», «Αναγέννηση» και «Πρώτη Πόλη», ο πρόεδρος της Ενωσης Ποντίων Αργρυρούπολης κ. Ηλ. Ιοαρδανίδης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Κεφαλλονιτών Αργυρούπολης & Ν. Προαστίων κ. Γεωρ. Κωνσταντάτος, ο πρόεδρος του ΓΣΑ Βασίλης Αυγερινός, το μέλος του ΕΒΕΕ Αντώνης Λαμπρινούδης ο διοικητής του ΚΕΕΛΠΝΟ κ. Θ. Παπαδημητρίου, ο Γραμματέας της Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Γ. Αποστόλου, καθώς και ο εκπρόσωπος της οργάνωσης Ν. Προαστίων της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» κ. Μ. Γάζής. 
..................................................................................................................................................................

      
ΤΑ MΕΛΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ Κ.Ε. ΤΟΥ  
«ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ  ΜΕΛΛΟΝ»
ΟΝΟΜΑ
Αγγέλου
Διονυσία
Αθανασοπούλου
Έφη
Αμπελουργού-Τζάκου
Αμαλία
Ανδριανόπουλος
Νίκος
Αράπογλου
Γιώργος
Αργυρίου
Μαρία
Αφενατάκη
Αλεξάνδρα
Βαμβακά
Σταυρούλα
Βικέλης
Δημήτρης
Βιωνη
Μαρία
Βούλγαρης
Παύλος
Δεδέκης
Βλάσης
Δεσποτίδης
Τάσος
Δημητρακόπουλος
Άλκης
Δημητρακοπουλου
Μαίρη
Διαμαντή
Δήμητρα
Εκμετζόγλου
Κώστας
Εμμανουήλ
Δώρα
Ζαντιώτης
Άγγελος
Ζαρχανής
Θωμάς
Ζαχάρη
Γεωργία
Ζηρου-Φιλιου
Παγώνα
Ζούμπου
Νάνσυ (Αθανασία)
Ζωγοπουλος
Γιώργος
Θεοδωρόπουλος
Βασίλειος
Θεοδώρου
Βαγγέλης
Καϊπλάνης
Γιώργος
Καλδής
Θεοδωρος
Καλιντέρης
Γιώργος
Κανέλλη
Γιώτα
Καραγιάννης
Δημήτρης
Καρανικόλας
Νικόλαος
Καρδαράς
Γιώργος
Καρίνου
Μαρία
Κάρλες
Πέτρος
Κατσαγώνης
Θωμάς
Κατσαλίφη
Κλαίρη
Κεσεδοπούλου
Αργυρώ
Κοκκίνης
Γιώργος
Κουκου
Μαρία
Κουτσόπουλος
Άγγελος
Κραουνάκη
Καλλιόπη
Κυριαζής
Γιάννης
Κωνσταντατος
Ιωάννης
Κωνσταντατος
Κώστας
Κωνσταντατος
Γιώργος
Λαμπρινου
Χαρά
Λίγδα
Αθηνά
Λυμπερόπουλος
Γιώργος
Μακρογκίκας
Ανδρέας
Μάμαλης
Νάσος
Μάνταλος
Φώτης
Μαραμενος
Γιώργος
Μήτσιου
Βάιος
Μιχαλέας
Δήμος
Μπεργούνη
Βιβέτα
Μπικος
Γιώργος
Μπουλούκος
Βαγγέλης
Μπουλούκος
Αντώνης
Μυκονιάτη
Ανδριάννα
Μωραγιεμος
Δημήτρης
Νικοθόδης
Βαγγέλης
Νικολαϊδη-Πιταράκη
Αθηνά
Ντελή
Γιώτα
Ξυδιά
Ελένη
Παγούδης
Γιάννης
Παντελοπουλος
Ευστάθιος
Παπαδημητρίου
Χαράλαμπος
Παπαδόπουλος
Λάμπρος
Παπακυριακης
Αντώνης
Πέππα
Μαρία
Πέτρου
Μάνος
Πούλος
Σωτήρης
Ραματζάς
Δημήτριος
Σαραφίδης
Τριανταφυλλος
Σαραφίδης
Τριανταφυλλος
Σαρήγιαννης
Γιώργος
Σιόλος
Νίκος
Σιτρά
Βάσω
Σουβατζής
Γιάννης
Σουλτάνη
Νίνα
Σουρλά
Βαρβάρα
Σπυράκη
Βιβή
Σταθόπουλος
Κώστας
Στελάκη
Ειρήνη
Στέφας
Κώστας
Τζιάλας
Μιχάλης
Τζωρτζίνης
Γιώργος
Τρανούδης
Γιάννης
Φελώνη
Αφροδίτη
Φίλιος
Θεόδωρος
Φουσκίδου
Βασιλεία (Βίκυ)
Χαραλαμπόπουλος
Σωτήρης
Χαύτης
Θεόδωρος
Χριστοδουλάκης
Νίκος
Γόνατος
Γιάννης
Σαραφίδης
Κώστας



....................................................................................................................................................................
ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

«AΓΩNAΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ Ελληνικού - Αργυρούπολης»
(Eγκρίθηκε από το 1ο Τακτικό – Καταστατικό Συνέδριο της παράταξης στις 13-3-2011)


1.  OΝΟΜΑ – ΕΔΡΑ – ΕΜΒΛΗΜΑ
Το όνομα της Παράταξης είναι «AΓΩNAΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ Ελληνικού - Αργυρούπολης». Η  έδρα της Παράταξης βρίσκεται στην Αργυρούπολη επί της Λεωφόρου Κύπρου, αριθ. 32, ΤΚ 16452. Το έμβλημά της αποτελείται από ένα «Α» κεφαλαίο με ένα πράσινο φύλλο που βρίσκεται μπροστά του σε διαγώνια θέση.

2.  ΟΡΑΜΑ – ΣΚΟΠΟΣ
Το όραμα και ο σκοπός της παράταξης περιγράφονται στο από 14-3-2010 κείμενο της Ιδρυτικής Διακήρυξής της.
3. ΜΕΣΑ ΕΠΙΤΕΥΞΗΣ ΣΚΟΠΟΥ

Για την επίτευξη του σκοπού της η παράταξη δραστηριοποιείται προς ποικίλες κατευθύνσεις και με κάθε ενδεδειγμένο νόμιμο μέσο:

-Συμμετέχει στις δημοτικές εκλογές με την κατάρτιση συνδυασμού, από δημότες του Ελληνικού και της Αργυρούπολης με ποσόστωση που καθορίζει η Κεντρική Επιτροπή
-Συγκροτεί ομάδες πολιτών για την προώθηση των προβλημάτων της περιοχής τους και ενισχύει πρωτοβουλίες και δραστηριότητές τους, τις οποίες στηρίζει με θεμιτό τρόπο.
-Συγκροτεί Ομάδες Εργασίας κατά τομέα ενδιαφέροντος και ειδικότητας με στόχο την ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων, την οργάνωση συζητήσεων, εκδηλώσεων και διαλέξεων που θα συμβάλλουν στην ανάδειξη προώθηση και επίλυση των διαφόρων ζητημάτων του Δήμου.
-Ενεργοποιεί τους πολίτες για την εξασφάλιση της πιο πλατιάς συμμετοχής και δράσης τους και την καλλιέργεια της αντίληψης ότι οι υποθέσεις του Δήμου αφορούν όλους άμεσα.
-Ενθαρρύνει το διάλογο και τη σύνθεση των απόψεων για τα μικρά και μεγάλα προβλήματα της πόλης.
-Επιδιώκει την υπεύθυνη ενημέρωση των πολιτών μέσω ανακοινώσεων στα Μ.Μ.Ε.
-Δημιουργεί Γραφείο Τύπου και Ιιστοσελίδα, για την διευκόλυνση της επικοινωνίας, τόσο των δημοτών όσο και των μελών της για τις δράσεις της και για τα εν γένει δημοτικά δρώμενα.
-Λειτουργεί Γραφείο της παράταξης, για την επικοινωνία των μελών μεταξύ τους και τις επαφές με του πολίτες.
-Οργανώνει ομιλίες-σεμινάρια-ενημερωτκές εκδηλώσεις, που θα συμβάλλουν στη συλλογική σκέψη και στην επεξεργασία προτάσεων για σημαντικά ζητήματα που αφορούν την πόλη μας και για τα οποία οι πολίτες χρήζουν ενημέρωσης.
-Οργανώνει πολιτιστικές εκδηλώσεις.
-Αναθέτει μελέτες για ειδικά θέματα που αφορούν τους πολίτες και απαιτούν ιδιαίτερες γνώσεις επιστημόνων.
-Προωθεί συνεργασία με φορείς που μπορούν να συνεισφέρουν στην επίλυση ζητημάτων που αφορούν την πόλη και τους πολίτες της.
-Παρεμβαίνει στην κεντρική εξουσία και διεκδικεί από αυτήν επιχορηγήσεις και παραχωρήσεις αρμοδιοτήτων, νομοθετικών ή άλλων ρυθμίσεων υπέρ της αυτοδιοίκησης.
-Αξιοποιεί όλες τις κοινωνικές ομάδες, τους επιστήμονες, τους μαζικούς  φορείς με την ισότιμη συνεργασία και καλλιεργεί τον εθελοντισμό για το καλό της πόλης και των κατοίκων της.
-Συνεργάζεται με άλλες δημοτικές παρατάξεις ή κινήσεις σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος, εάν και όπου μπορεί να επιτευχθεί σύγκληση των απόψεων.
4.  ΜΕΛΗ
Μέλος της Παράταξης μπορεί να γίνει κάθε πολίτης δημότης και κάτοικος του Ελληνικού - Αργυρούπολης, ανεξάρτητα της κομματικής, ή ιδεολογικής τοποθέτησής του, που αποδέχεται την Ιδρυτική Διακήρυξη, το όραμα, τους σκοπούς και τις θέσεις της Παράταξης και δεν είναι υπόδικος, ή δεν έχει καταδικαστεί για σοβαρά αδικήματα ο οποίος θα υποβάλει σχετική αίτηση. Οι αιτήσεις των νέων μελών εγκρίνονται από την Εκτελεστική Γραμματεία και τον Πρόεδρο της παράταξης και το μέλος εγγράφεται στον Κατάλογο των Μελών της.

5.  ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ
Όλα τα μέλη έχουν τα ίδια δικαιώματα: Συμμετέχουν ενεργά στις διαδικασίες, συζητήσεις και ψηφοφορίες, καταθέτουν προτάσεις, συμμετέχουν στην επεξεργασία και διαμόρφωση των θέσεων και του προγράμματος της παράταξης και, επίσης, μπορούν να εκλέγονται ως μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, εφόσον είναι ταμειακώς εντάξει.

Τα μέλη οφείλουν: να τηρούν απαρέγκλιτα τους κανόνες δεοντολογίας της παράταξης, να λειτουργούν με πνεύμα συνεργασίας, αλληλεγγύης, ειλικρίνειας και αλληλοσεβασμού, να μην έρχονται σε αντίθεση με τις αποφάσεις των Οργάνων της παράταξης και να εκπληρώνουν έγκαιρα τις οικονομικές τους υποχρεώσεις.
6.  ΠΟΡΟΙ
Οι πόροι της παράταξης προέρχονται από τις συνδρομές των μελών της και τις δωρεές των φίλων της. 

7.  ΔΟΜΗ ΚΑΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

7.1   ΣΥΝΕΔΡΙΟ
Αποτελεί το Ανώτατο Όργανο της παράταξης. Εκλέγει τον Πρόεδρο της παράταξης και τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής της. Αποφασίζει για τις θέσεις της παράταξης στα σοβαρά ζητήματα που αφορούν τους πολίτες και την πόλη. Εγκρίνει τις τροποποιήσεις του Καταστατικού, καθώς και τους οικονομικούς απολογισμούς της Ελεγκτικής Επιτροπής της παράταξης.

Το Συνέδριο συγκαλείται τακτικά μία φορά κάθε δύο χρόνια, τον μήνα Μάρτιο, και εκτάκτως με απόφαση του Προέδρου της παράταξης. Τις εργασίες της διευθύνει 4μελές ή 5μελές Προεδρείο (Πρόεδρος Γ.Σ., Γραμματέας και  Πρακτικογράφοι), που εκλέγονται από το ίδιο Σώμα, μετά από εισήγηση – πρόταση του Προέδρου της παράταξης
Οι αποφάσεις του Συνεδρίου λαμβάνονται με απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων μελών της.
7.2   ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Ο Πρόεδρος της παράταξης εκλέγεται από τη Γ.Σ. με ανάταση των χειρών, ή μέσω μυστικής ψηφοφορίας. Στην περίπτωση της μυστικής ψηφοφορίας προϋπόθεση για την εκλογή του αποτελεί η συγκέντρωση του 50%+1 των έγκυρων ψηφοδελτίων των παρόντων μελών της. Σε αντίθετη περίπτωση η διαδικασία εκλογής επαναλαμβάνεται μεταξύ των δύο πρώτων υποψηφίων και εκλέγεται εκείνος που θα συγκεντρώσει τις περισσότερες  ψήφους.

Ο Πρόεδρος της παράταξης εκπροσωπεί την παράταξη σε όλες τις εκδηλώσεις. Προεδρεύει των συνεδριάσεων της Κεντρικής Επιτροπής και της Δημοτικής Ομάδας, εισηγούμενος τα θέματα συζήτησης. Καταρτίζει και εισηγείται τη λίστα των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων για έγκρισή της από την Κ.Ε. Συγκαλεί σε κοινή σύσκεψη την Κ. Ε. και τη Δημοτική Ομάδα και οι αποφάσεις που λαμβάνονται είναι δεσμευτικές. Λαμβάνει τις τελικές αποφάσεις σε θέματα αντιδεοντολογικής συμπεριφοράς μελών της παράταξης μετά από σχετική εισήγηση της Κεντρικής Επιτροπής. Αποφασίζει και συγκροτεί τις Επιτροπές και Ομάδες Εργασίας της παράταξης

Τον Πρόεδρο απουσιάζοντα αναπληρώνει για το διάστημα απουσίας του ο Γραμματέας, η ο  αναπληρωτής Γραμματέας της Παράταξης, ή άλλο στέλεχος της Κ.Ε. που ορίζεται από αυτόν.

7.3   ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ (Δ.Ο.)
Η Δ.Ο. αποτελείται από τους εκλεγμένους συμβούλους της παράταξης. Με απόφαση του Προέδρου, μπορεί να συμμετέχουν σε αυτήν μη εκλεγέντες σύμβουλοι, μέλη της Κ.Ε. και της Ε.Γ. Την ευθύνη σύγκλησης και λειτουργίας της έχει ο Πρόεδρος της παράταξης.

Η Δ.Ο. συζητά όλα τα θέματα και εισηγήσεις πριν τη συζήτησή τους στο Δημοτικό Συμβούλιο. Αναπτύσσει και στηρίζει τις θέσεις της Παράταξης στο Δημοτικό / Τοπικό Συμβούλιο και στους πολίτες της πόλης και, γενικότερα, υλοποιεί την στρατηγική και πολιτικές της Παράταξης, όπως αυτές καθορίζονται από το Συνέδριο και την Κ.Ε. τις αποφάσεις της οποίας υλοποιεί.

Η τυχόν έκφραση διαφορετικής γνώμης συμβούλου της παράταξης στο Δημοτικό/Τοπικό Συμβούλιο είναι σεβαστή, αρκεί να μην αντίκειται στις αρχές, τη στρατηγική, τις αποφάσεις της και το Καταστατικό της παράταξης.

Οι σύμβουλοι της παράταξης οφείλουν να είναι παρόντες σε όλες τις συζητήσεις και ψηφοφορίες του Δημοτικού/Τοπικού Συμβουλίου, ενώ η, τυχόν, απουσία τους θα πρέπει να είναι σε γνώση του Προέδρου της παράταξης.

Τα ίδια ισχύουν και για τους συμβούλους της Παράταξης που έχουν ορισθεί να μετέχουν σε Επιτροπές του Δήμου.

7.4   ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ (Κ.Ε.)
Η Κ.Ε. συγκροτείται από 80 τουλάχιστον μέλη της παράταξης που εκλέγονται ή ορίζονται από το Συνέδριο με θητεία διετή. Η Κ.Ε. συγκαλείται από τον Πρόεδρο της παράταξης σε τακτική συνεδρίαση ανά δίμηνο, ή εκτάκτως, κατά την κρίση του. Η Κ.Ε. υλοποιεί τις αποφάσεις του Συνεδρίου, συζητά και αποφασίζει για τη στρατηγική και πολιτική της παράταξης στους διάφορους τομείς δράσης της, εγκρίνει τον Κανονισμό Δεοντολογίας, τη λίστα των υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων και εκλέγει τη Γραμματεία της παράταξης.
Αποφασίζει για τις οικονομικές υποχρεώσεις/συνδρομές των μελών, εγκρίνει τον Κανονισμό Δεοντολογίας  και συζητά θέματα αντιδεοντολογικής  συμπεριφοράς μελών που εισηγείται η Επιτροπή Δεοντολογίας εισηγούμενη σχετικά στον Πρόεδρο της παράταξης για τα περαιτέρω.
Αποφασίζει για τη διαχείριση των περιουσιακών στοιχείων της παράταξης.
Αποφασίζει επίσης για τις, τυχόν, αλλαγές του παρόντος καταστατικού που θα προτείνει για έγκριση στο Συνέδριο της παράταξης.  
Μετά από εισήγηση του Προέδρου της παράταξης, η Κ.Ε. συγκροτεί:

- Τριμελή Ελεγκτική Επιτροπή, η οποία ελέγχει σε ετήσια βάση τα οικονομικά της παράταξης και υπογράφει τον οικονομικό απολογισμό της που εισάγεται για έγκριση στη Γενική Συνέλευση.
- Επιτροπές και Ομάδες Εργασίας σε διάφορους τομείς στις οποίους μπορούν να συμμετάσχουν και μέλη της παράταξης που δεν είναι μέλη της Κ.Ε.

7. 5. ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΊΑ  (Ε.Γ.) - ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ & ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ
Η Εκτελεστική Γραμματεία (Ε.Γ.) διαχειρίζεται την καθημερινή λειτουργία, στρατηγική και πολιτική της παράταξης σε όλους τους τομείς δράσης της. Παρακολουθεί, στηρίζει και αξιολογεί το έργο των Επιτροπών/Ομάδων και επικουρεί τον Πρόεδρο στην άσκηση των καθηκόντων του.
Συγκροτείται από 21 μέλη που εκλέγονται από την Κ.Ε. και εξ’ αυτών εκλέγεται ο Γραμματέας της παράταξης και ο αναπληρωτής του, οι οποίοι δεν μπορεί να είναι υποψήφιοι σύμβουλοι στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές. Η Ε.Γ. συγκαλείται με πρόσκληση του Προέδρου της παράταξης, ή του Γραμματέα, ή του αναπληρωτή Γραμματέα, που καθορίζει τα θέματα της συνεδρίασης και προΐσταται των εργασιών της.  

7.6.  ΕΠΙΤΡΟΠΉ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ
Απαρτίζεται από  τρία (3) τουλάχιστον μέλη που ορίζει ο Πρόεδρος της παράταξης και εγκρίνονται από την Κ.Ε. της. Καταρτίζει τον Κανονισμό/Κανόνες Δεοντολογίας της παράταξης που εγκρίνεται από την Κ.Ε., τον οποίον οφείλουν να γνωρίζουν και να τηρούν απαρεγκλίτως όλα τα μέλη της παράταξης. Καλεί για εξηγήσεις τα μέλη που έχουν τυχόν καταγγελθεί ή επιδείξει αντιδεοντολογική συμπεριφορά και εισηγείται στην Κ.Ε. τη λήψη ή όχι σχετικών κυρώσεων (σύσταση συμμόρφωσης, χρηματικό πρόστιμο, αναστολή ιδιότητας μέλους, διαγραφή).

8.  ΛΟΙΠΑ ΘΕΜΑΤΑ
Για κάθε άλλο θέμα που, τυχόν, δεν καλύπτεται με το παρόν Καταστατικό επιλαμβάνεται και αποφασίζει η Κεντρική Επιτροπή της παράταξης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου