31/3/11

''ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ'' ΝΑΟΒ ΒΟΥΛΑΣ


Την Κυριακή, 27 Μαρτίου 2011, έπεσε η αυλαία του Περιφερειακού Πρωταθλήματος Αθηνών και Νήσων Αιγαίου Optimist 2011, που διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία στον όρμο της Βούλας  από τον Ναυτικό Αθλητικό Όμιλο Βούλας και την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία.

Η συμμετοχή ήταν εντυπωσιακή με 242 αθλητές από 35 Ομίλους της Αθήνας και των νησιών του Αιγαίου.

Οι αγώνες ξεκίνησαν στις 25 Μαρτίου με τις εγγραφές των αθλητών και συνεχίστηκαν με ιστιοδρομίες στις 26 και 27 Μαρτίου.

Ο ανταγωνισμός ήταν πολύ έντονος  ανάμεσα στούς μικρούς οπτιμίστες οι οποίοι πάλεψαν για μιά θέση  στην προεθνική ομάδα.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, οι μικροί ιστιοπλόοι χωρίστηκαν σε 3 ομάδες :

1.τα Αγόρια και τα Κορίτσια της Περιφέρειας Νήσων Αιγαίου,
2.τα Κορίτσια της Περιφέρειας Αθηνών και
3.τα Αγόρια της Περιφέρειας  Αθηνών

Κάθε ομάδα έτρεξε 3 ιστιοδρομίες ανά ημέρα αγώνων.
Έτσι, το Σάββατο δόθηκαν  9 εκκινήσεις με νοτιά, που γύρισε σε νοτιοδυτικό και ανέμους έντασης 2-3 beaufort, ενώ την Κυριακή άλλες 9 εκκινήσεις με δυτικό άνεμο λίγο δυνατότερο, 3-4 beaufort, ιδανικό για την διεξαγωγή αγώνων στην κατηγορία των optimist, των μικρότερων ιστιοπλοϊκών σκαφών για παιδιά ηλικίας 8-15 ετών.

Η επιτροπή αγώνα του Ναυτικού Αθλητικού Ομίλου Βούλας  σε συνεργασία με την  Ε.Ι.Ο. ,   απέσπασε τα καλύτερα σχόλια με τον άριστο χειρισμό των «παθιασμένων» μικρών ιστιοπλόων και την χωρίς προβλήματα διεξαγωγή τόσων ιστιοδρομιών ανά ημέρα αγώνα χωρίς καθυστερήσεις.
    
Περιφέρεια Νήσων Αιγαίου.
Στην περιφέρεια νήσων Αιγαίου αγωνίστηκαν 67 αθλητές και αθλήτριες.

Από τις Κυκλάδες  εντυπωσίασε η ομάδα της Πάρου.Τα παιδιά της έφεραν τις 4 πρώτες θέσεις στη γενική κατάταξη, ενώ με 7 αθλητές της στην εικοσάδα είχε την πιο δυνατή ομάδα στα νησιά.
Επίσης, καλές εμφανίσεις από τα κυκλαδονήσια, έκαναν ο Ν.Ο.Άνδρου και ο Ν.Ο.Αντιπάρου με 3 αθλητές ο καθένας τους στην εικοσάδα της γενικής.


Από τα δωδεκάνησα, ο Ν.Ο.Χίου έφερε την 5η ,9η και 12η θέση, ενώ από την Κρήτη, ο Ν.Ο.Ηρακλείου με 2 οπτιμίστες  και ο Ν.Ο.Γαζίου μαζί με τον Ι.Ο.Αγίου Νικολάου « Αίολος», μπήκαν με αθλητές τους στην εικοσάδα της γενικής  κατάταξης.

Περιφέρεια Αθηνών-Κορίτσια
Στην κατηγορία των κοριτσιών αγωνίστηκαν 64 αθλήτριες.

Ο Ι.Ο.Πειραιώς πήρε την 1η θέση στη γενική και είχε  άλλα 3 κορίτσια  στην εικοσάδα ,ενώ ο Ν.Ο.Αίγινας, αναδείχθηκε πολυνίκης  όμιλος με τις αθλήτριές του να παίρνουν την 2η και την 3η θέση της γενικής και έχοντας συνολικά 7 κορίτσια στην εικοσάδα.
Ο Ν.Ο.Κατοίκων Βουλιαγμένης με την 6η 8η και 11η θέση στη γενική κατάταξη έδειξε τη δύναμή του.
Ο Ν.Ο.Καλαμακίου είχε επίσης 3 ιστιοπλόους στην εικοσάδα ενώ ο Ν.Ο.Τζιτζιφιών Καλλιθέας πήρε  την 4η θέση μετά την τελευταία ιστιοδρομία. Η ομάδα του Ο.Σ.Φ.Π. με 2 αθλήτριες στην 5η και 14η θέση έκανε πολύ καλή εμφάνιση.

Περιφέρεια Αθηνών-Αγόρια
Στην κατηγορία των αγοριών αγωνίστηκαν 111 αθλητές.

Ο Ν.Ο. Κατοίκων Βουλιαγμένης πήρε το χρυσό ,ενώ είχε ακόμη 3 αθλητές του στην εικοσάδα.Ο Ν.Ο.Τζιτζιφιών Καλλιθέας πήρε την 2η θέση στη γενική  και είχε άλλους δύο ιστιοπλόους στους είκοσι πρώτους, ενώ  ο  Ι.Ο.Πειραιώς  κατέλαβε την 3η  αλλά και την 8η θέση  στα τελικά αποτελέσματα μετά από τις 6 ιστιοδρομίες .
Η ομάδα του Ο.Σ.Φ.Π. με 5 αθλητές  στην 5η , 6η ,7η , 10η και 13η θέση  στην εικοσάδα, εντυπωσίασε, αλλά και ο Ν.Ο.Καλαμακίου με μία 4η και μία 18η θέση είχε πολύ καλή παρουσία  στους αγώνες.
Επίσης και ο ΑΝΟΓλυφάδας πήρε την 17η θέση στους είκοσι πρώτους.

Ο οικοδεσπότης όμιλος Ν.Α.Ο.Βούλας, με 3 παιδιά του στα είκοσι της γενικής, με τον Κώστα Χουσιάδα στην 9η θέση, τον Τέλη Αθανασόπουλο στην 11η και τον Στέλιο Τσάγκαλο στην 16η θέση δίνει το στίγμα της νέας αγωνιστικής ομάδας  του.

Αποτελέσματα αγώνων:
Περιφέρεια Νήσων Αιγαίου Αγόρια – Κορίτσια
1.      ΠΑΤΕΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ         ΝΟ ΠΑΡΟΥ
2.      ΓΚΟΚΑ ΦΙΛΙΠΠΑ                  ΝΟ ΠΑΡΟΥ
3.      ΘΕΟΧΑΡΙΔΗ ΒΕΝΕΤΙΑ         ΝΟ ΠΑΡΟΥ

Περιφέρεια Αθηνών – Αγόρια
1.      ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ  ΝΟΚ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ
2.      ΚΑΡΑΔΗΜΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ                    ΝΟΤ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ
3.      ΒΑΡΔΑΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ          ΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Περιφέρεια Αθηνών – Κορίτσια
1.      ΤΑΒΟΥΛΑΡΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ                 ΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
2.      ΚΑΛΑΝΤΖΗ ΒΑΡΒΑΡΑ                     ΝΟ ΑΙΓΙΝΑΣ
3.      ΓΚΑΡΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ                       ΝΟ ΑΙΓΙΝΑΣ

Αναλυτικά αποτελέσματα θα βρείτε στο site της ΕΙΟ στην αρχική σελίδα.

Η κατάσταση πρόκρισης των νέων αθλητών που πέρασαν στην προεθνική αναμένεται να ανακοινωθεί από την ΕΙΟ εντός της εβδομάδας.

Άποψη του ΝΑΟΒ λίγο πριν την έναρξη των αγώνων.

Ο Ν.Α.Ο.Βούλας κρατώντας την παρόδοση, κέρασε και εφέτος τους συμμετέχοντες σαντουϊτσάκια και πέρασε μαζί με τους φιλοξενούμενους ομίλους ένα πανέμορφο Σαββατοκύριακο γέματο δράση, κέφι και αγωνία για τα αποτελέσματα της πρόκρισης.

Συγχαρητήρια σε όλους τους ανθρώπους του Ναυτικού Αθλητικού Ομίλου Βούλας που για ακόμα μια φορά διοργάνωσαν άψογους αγώνες.

Στο  φινάλε του Περιφερειακού Πρωταθλήματος Αθηνών αλλά και Νήσων Αιγαίου,θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους ομίλους που συμμετείχαν και να ευχηθούμε τα καλύτερα στη νέα γενιά ιστιοπλόων. Εις το επανιδείν.
  
Ευχαριστούμε τους κυρίους Σ. Αθανασόπουλο και Θ. Γιουβάνογλου για την φωτογραφική κάλυψη του αγώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου