7/7/11

ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΈΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΝΟΙΧΤΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Χ. ΚΟΡΤΖΙΔΗ


 «Στη λαϊκή οργάνωση, την ενότητα, και την αλληλεγγύη βρίσκεται η θετική προοπτική για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του δήμου μας στο άμεσο μέλλον»

Αυτό τόνισε ο Δήμαρχος Χρήστος Κορτζίδης στην πρώτη ανοιχτή ομιλία του μετά τις εκλογές του Νοέμβρη στη συγκέντρωση στην πλατεία Βάρναλη την Παρασκευή 1η Ιουλίου.

Ο δήμαρχος στην αρχή της ομιλίας του αναφέρθηκε αναλυτικά στα βασικά προβλήματα του δήμου μας που είναι: «Το οικονομικό, η οργάνωση και λειτουργία των υπηρεσιών, η υπεράσπιση της δημόσιας περιουσίας» και «η συμμετοχή του κόσμου, που είναι το οξυγόνο για όλα και χωρίς αυτή δεν γίνεται τίποτα».

Στη συνέχεια, αφού μίλησε για τις προοπτικές του δήμου μας στο άμεσο μέλλον, λέγοντας χαρακτηριστικά «Το μέλλον του δήμου μας βρίσκεται κατ’ αρχήν στον αγώνα για την ανατροπή των πολιτικών που ασκούνται σήμερα και μαζί όσων τις στηρίζουν» προσθέτοντας ότι «Σε αυτό τον αγώνα πρέπει να ακουστεί και η φωνή της αυτοδιοίκησης. Όχι της συμβιβασμένης, που λειτουργεί κατ’ εικόνα και ομοίωση του κράτους που υπηρετεί την πλουτοκρατία. Αλλά της μαχόμενης της λαϊκής αυτοδιοίκησης. 



Ο δήμος μας θα πρέπει να έχει τη θέση του σε αυτό τον αγώνα» έθεσε τους στόχους της δράσης της δημοτικής αρχής για το αμέσως επόμενο διάστημα: «Δίνουμε βάρος:

1. Στην στήριξη όλων των κινητοποιήσεων που γίνονται για την ανατροπή του μνημονίου κλπ. Οργανώνουμε τη δική μας φωνή, για τα προβλήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης, με κινητοποίηση που σύντομα θα ανακοινώσουμε, προσπαθούμε να συντονίσουμε και άλλες δυνάμεις.

2. Στις δράσεις για το αεροδρόμιο, κυρίως μέσα στο ίδιο το χώρο.

3. Στην καλύτερη οργάνωση των υπηρεσιών του δήμου με έμφαση στη βελτίωση της καθαριότητας και του πράσινου, στην αντιμετώπιση κυκλοφοριακών προβλημάτων σε διάφορα σημεία – γειτονιές της πόλης, στη διαμόρφωση των χώρων γύρο από τους σταθμούς του μετρό και την πίεση για την όσο το δυνατόν γρηγορότερη λειτουργία του, στη συντήρηση των σχολείων έτσι ώστε ξεκινώντας η νέα σχολική χρονιά να είμαστε από καλύτερες θέσεις, στη στελέχωση των παιδικών σταθμών ώστε να μπορέσουμε να γράψουμε τη καινούργια χρονιά 10% περισσότερα παιδιά από πέρσι στη στελέχωση των υπηρεσιών αθλητισμού – πολιτισμού ώστε να μπορέσουμε να συνεχίσουμε όλα τα προγράμματα που κάνουμε όσο το δυνατόν καλύτερα.

4. Στην αξιοποίηση της εθελοντικής προσφοράς κυρίως σε τομείς όπως βουνό, παραλία, προστασία - αλληλεγγύη σε άπορους, ανέργους κλπ.» Τέλος έκλεισε την ομιλία του τονίζοντας: «Η κατάσταση είναι πραγματικά πολύ δύσκολη, οι ανάγκες πολλές, τα προβλήματα πολλά. Πως θα τα βγάλουμε πέρα; Δεν το ξέρω.

Το μόνο που μπορώ να σας διαβεβαιώσω είναι ότι δεν θα κάνουμε πίσω.

Θα το παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Ας αρθούμε όλοι στο ύψος των περιστάσεων.

Ας δουλέψουμε με υπομονή, επιμονή, συλλογικότητα.

Τότε μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα τα καταφέρουμε».




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου