2/12/11

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ» ΠΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΓΙΑ 23Η ΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ.


Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας κατά την συνεδρίαση του την 22 Νοεμβρίου 2011 εξέδωσε το κάτωθι ψήφισμα:
 Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Καισαριανής εκφράζει την αλληλεγγύη και την αμέριστη συμπαράστασή του στο δίκαιο αγώνα των εργατών της Ελληνικής Χαλυβουργίας Α.Ε., ενάντια στις απολύσεις και στην προσπάθεια κατάργησης των Συλλογικών Συμβάσεων.
Η εργοδοσία της επιχείρησης, αφού ξεζούμισε για χρόνια τους εργαζόμενους, σακάτεψε δεκάδες, έβγαλε κέρδη εκατομμυρίων ευρώ, τώρα αξιοποιώντας το αντεργατικό οπλοστάσιο που διαμόρφωσε η κυβερνητική πολιτική, τους στέλνει στην πείνα και στην εξαθλίωση. Είναι η πρώτη βιομηχανία που με εκβιασμούς και απειλές επιχειρεί να εφαρμόσει τις 5 ώρες δουλειάς με ταυτόχρονη μείωση 40% των αποδοχών των εργαζόμενων. Λειτουργεί σαν λαγός σε εξελίξεις που αφορούν το σύνολο των εργασιακών σχέσεων.
Οι εργάτες της Ελληνικής Χαλυβουργίας Α.Ε. δεν έσκυψαν το κεφάλι. Για πάνω από 3 βδομάδες βρίσκονται σε απεργιακή κινητοποίηση. Δίνουν πραγματικά ανυπότακτο αγωνιστικό μήνυμα σε όλους τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, που δέχονται σήμερα μια χωρίς προηγούμενο επίθεση για να σωθούν τα κέρδη των ντόπιων και ξένων μονοπωλίων. Αποδεικνύουν με τη στάση τους ότι το μαύρο μέτωπο της πλουτοκρατίας και των πολιτικών της εκπροσώπων δεν είναι ανίκητο, ότι όταν θέλει ο λαός μπορεί να τους τσακίσει.
 Ο λαός της χώρας μας έχει κάθε λόγο να αντλήσει αντοχή και μαχητικότητα από το παράδειγμα των εργαζόμενων της Χαλυβουργίας. Να οργανώσει την πάλη του για τα αντεργατικά σχέδια της νέας κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, των μονοπωλίων και της Ε.Ε.

                 Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΕΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ


Το παρόν ψήφισμα ψηφίστηκε ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ μειοψηφούντος του κ. Ζαρκαδούλα Νικολάου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου