6/4/12

ΤΟ ΔΙΑΜΟΡΦΩΜΕΝΟ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΚΟ Ν. ΕΥΡΥΑΛΗΣ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ


Το οικολογικό πάρκο Ευρυάλης έκτασης 7.797,85 μ2 εφάπτεται με την οδό Βενιζέλου. Στο πάρκο, έχουν γίνει διαμορφώσεις υψηλού και χαμηλού πρασίνου που ταιριάζουν με το ευρύτερο φυσικό και διαμορφωμένο περιβάλλον του. Με απλή οργάνωση των φυσικών  παραμέτρων προκύπτουν τόποι εύκολοι στη διατήρηση, λειτουργικοί, ασφαλείς και απόλυτα προσβάσιμοι.  Η σημασία του πάρκου είναι ταυτόχρονα τοπική και υπερτοπική.
Για τη βιωσιμότητα του έχει προβλεφθεί οργανική ανάπτυξη και διαδικασία συντήρησης, επιλογή κατάλληλων φυτών για το συγκεκριμένο τόπο, προσεκτική επιλογή θέσεων για παθητικό δροσισμό και ηλιοπροστασία και διαμορφώσεις με νερό. Ειδικότερα, χρησιμοποιήθηκαν ενδογενείς οικογένειες φυτών σε αρμονία με την τοπική οικολογία. Επίσης πλατώματα, ράμπες, πεζόδρομοι μονοπάτια συνδέουν όλους τους επί μέρους χώρους μεταξύ τους και με τη γύρω περιοχή. Όλοι οι χώροι είναι προσβάσιμοι ακόμη και από άτομα μειωμένης κινητικότητας, μεγάλης ηλικίας, ή συνοδούς βρεφών σε καροτσάκια. Η οργάνωση του χώρου και το λειτουργικό πρόγραμμα προσκαλούν για τη συνεχή χρήση του ως σημαντικού τόπου συνήθους διαμονής και αναψυχής σε βάθος χρόνου. Ωστόσο, απαιτείται η πάροδος τεσσάρων περίπου χρόνων ώστε να αναπτυχθούν τα φυτά και να αναδειχθεί ο χαρακτήρας του πάρκου.
Ο Δήμαρχος Κώστας Κόκκορης καλωσορίζοντας την οικογένεια Μαρτίνου ευχαρίστησε  την κ. Αθηνά Μαρτίνου και δήλωσε ότι “στο πρόσωπο της απεικονίζεται η Ελληνίδα μάνα, η μάνα της Γλυφάδας, που με περίσσεια αγάπη στα παιδιά της και στην προκειμένη περίπτωση  σε όλους τους Γλυφαδιώτες  χρηματοδοτεί τη δημιουργία υποδομών που αναβαθμίζουν την ποιότητα της ζωής όλων. Είμαι ιδιαίτερα υπερήφανος και βαθιά συγκινημένος γιατί ως Δήμαρχος έχω την τιμή να εγκαινιάζω μαζί με την οικογένεια Μαρτίνου το πρώτο οικολογικό πάρκο στη Γλυφάδα. Τους ευχαριστούμε θερμά καθώς επιβεβαιώνουν με τις πράξεις τους ότι ανάμεσα μας υπάρχουν ακόμη Άνθρωποι που προσφέρουν στην κοινωνία και τους συνανθρώπους τους”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου