5/10/12

ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ


Η Ελλάδα με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» πρότυπο για το EURONEWS
Αθήνα, 5 Οκτωβρίου 2012


Με ένα εκτενέστατο ρεπορτάζ το ειδησεογραφικό δίκτυο EURONEWS παρουσίασε τη δράση του οργανισμού «Το Χαμόγελου του Παιδιού» στον τομέα της πρόληψης αλλά κυρίως διαχείρισης περιστατικών εξαφανίσεων ανηλίκων στη χώρα μας.

Βασικός στόχος του ρεπορτάζ ήταν η ενημέρωση των Ευρωπαίων πολιτών για τη χρησιμότητα εφαρμογής της Ευρωπαϊκής Γραμμής για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000 σε κάθε κράτος μέλος.

Στην Ελλάδα τη Γραμμή λειτουργεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και επελέγη σαν πρότυπο οργανισμού με πλούσια και καινοτόμα δράση στο τομέα των εξαφανίσεων παιδιών.

Σε μία από τις ελάχιστες φορές τα τελευταία χρόνια που η Ελλάδα και η εικόνα της Ακρόπολης πλαισίωσε ένα ρεπορτάζ γεμάτο θετικά σχόλια για τη χώρα μας!

Στο ρεπορτάζ που μπορείτε να παρακολουθήσετε εδώ, θα βρείτε:

- Συνέντευξη μητέρας, η οποία χάρη στην άμεση κινητοποίηση βρήκε τον 4χρονο γιο της που εξαφανίστηκε στην Άνδρο
- Δηλώσεις στελέχους του Τμήματος Εξαφανισθέντων Ατόμων της ΕΛ.ΑΣ.
- Συνέντευξη του Προέδρου του Δ.Σ. του Χαμόγελου
- Δηλώσεις μελών της Συντονιστής Επιχειρησιακής ομάδας για τα Εξαφανισμένα Παιδιά, που έχει συγκροτήσει ο οργανισμός μας (τα μεταφορικά διασωστικά μέσα που χρησιμοποιεί ομάδα και τίθενται στη διάθεση των επιχειρήσεων ανήκουν στα μέλη της, που είναι πιστοποιημένοι εθελοντές)
Πλάνα από προσομοίωση διάσωσης με τους ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους, που συμμετέχουν στην Συντονιστική Επιχειρησιακή Ομάδα
- Αναλυτική παρουσίαση της λειτουργίας της Γραμμής 116000, του τηλεφωνικού κέντρου και των χειριστών της

Ευχόμαστε το εκτενές ρεπορτάζ του EURONEWS να αποτελέσει το έναυσμα και να ασκήσει πίεση και στα κράτη μέλη που δεν έχουν ενεργοποιήσει την Ευρωπαϊκή Γραμμή για Εξαφανισμένα Παιδιά (Αυστρία, Βουλγαρία, Τσεχία, Φινλανδία, Λετονία, Λιθουανία, Σουηδία, Ιρλανδία) να προχωρήσουν άμεσα!


Το τηλεοπτικό υλικό παραγωγής του Euronews μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ελεύθερα, αφού εξασφαλίσαμε τη συγκατάθεση των αρμοδίων του δικτύου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου