12/2/13

Η APPLE ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΡΟΛΟΙ ΧΕΙΡΟΣ ΑΠΟ ΚΥΡΤΟ ΓΥΑΛΙ


Apple Store

ΧΑΡΗΣ ΤΑΣΙΟΥΛΗΣ
Away.gr webmaster@away.gr 
Οι φήμες που θέλουν την Apple να κατασκευάζει έξυπνο ρολόι χειρός είναι και πάλι εδώ. Αυτή τη φορά όμως, προχωράνε ένα βήμα παραπέρα. Οι New York Times υποστηρίζουν πως η εταιρεία από το Cupertino πειραματίζεται ήδη με συσκευές που αποτελούνται απόκυρτό γυαλί, έτσι ώστε να «αγκαλιάζουν» το χέρι ιδανικά.


Στο παρελθόν η ίδια η εταιρεία συνήθιζε να προωθεί τη χρήση των iPod nano ως ρολόγια, κάτι που επιτρέπονταν από το τετράγωνο σχήμα τους. Η απόφαση της όμως να τα αλλάξει, κάνοντας τα μακρόστενα, το περασμένο φθινόπωρο, έδωσε νέα σπίθα σε όλες τις φήμες που λέγανε πως ετοιμάζει το δικό της έξυπνο ρολόι, δικαιολογώντας έτσι τη συγκεκριμένη αλλαγή στον σχεδιασμό της συσκευής.

Τον Δεκέμβριο ακούγονταν πως η Apple μιλάει με την Intel για τη δημιουργία ενός smart watch το οποίο θα υποστηρίζει Bluetooth και θα έχει OLED οθόνη 1,5 ιντσών. Επίσης, μόλις την προηγούμενη χρονιά η Corning, η εταιρεία που κατασκευάζει το γνωστό σε όλους μας Gorilla Glass, ανακοίνωσε πως μετά από 10 χρόνια ερευνών κατάφερε να δημιουργήσει εύκαμπτο γυαλί, το οποίο ακούει στο όνομα Willow Glass. Τι καλύτερο λοιπόν από το να χρησιμοποιήσει η Apple αυτήν την τεχνολογία;

Δεν πιστεύω πως είναι τόσο θέμα του «αν» η Apple όντως ετοιμάζει κάτι τέτοιο, όσο το «πότε» αυτό θα ανακοινωθεί. Με την άνθηση που υπάρχει στον κόσμο του wearable computing, θα είναι μεγάλη έκπληξη αν μάθουμε πως όλα αυτά δεν ισχύουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου