12/2/13

''ΚΥΜΑ ΣΥΛΛΗΨΕΩΝ''... ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Σε 85 συλλήψεις προχώρησε το πρωί η τουρκική αστυνομία σε πολλές πόλεις της γειτονικής χώρας, με στόχο άτομα για τα οποία, σύμφωνα με τις αρχές, υπήρχαν υποψίες ότι διατηρούν σχέσεις με παράνομη οργάνωση της άκρας αριστεράς.Μεταξύ των υπόπτων περιλαμβάνονται περίπου 15 δικηγόροι γραφείου της Κωνσταντινούπολης, γνωστού για την υπεράσπιση μελών της άκρας αριστεράς.

Σύμφωνα με τουρκική εφημερίδα, η κατηγορία σε ό,τι αφορά τους δικηγόρους έχει να κάνει με την «μεταφορά οδηγιών» από φυλακισμένους ηγέτες της οργάνωσης σε μαχητές της.

Το κύμα των συλλήψεων, για τις οποίες χρησιμοποιήθηκαν και ελικόπτερα, είχε στόχο κύκλους που πρόσκεινται στο Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα-Μέτωπο (DHKP-C.

Στις 11 Σεπτεμβρίου το DHKP-C είχε αναλάβει την ευθύνη για επίθεση καμικάζι που είχε στοιχίσει τη ζωή σ' έναν αστυνομικό στην Κωνσταντινούπολη.

Η οργάνωση αντιτίθεται στη συμμετοχή της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ. Περιλαμβάνεται στον κατάλογο των οργανώσεων που θεωρούνται τρομοκρατικές τόσο από την ΕΕ όσο και από τις ΗΠΑ.

Στο μεταξύ, σε προσαγωγές εννέα Τούρκων πολιτικών προσφύγων και ενός καθηγητή προχώρησε πριν λίγη ώρα η αστυνομία στη συμβολή των οδών Βασιλίσσης Σοφίας και Ρηγίλλης, σύμφωνα με το left.gr.

Οι 10 προσαχθέντες κρατώντας ένα πανό και μία ανακοίνωση διαμαρτύρονταν στην τουρκική πρεσβεία για τις συλλήψεις δικηγόρων και καλλιτεχνών, στις οποίες προχώρησε σήμερα η τουρκική αστυνομία.

Αυτήν την ώρα, οι προσαχθέντες βρίσκονται στη ΓΑΔΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου