22/2/13

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΜΕΣΣΗΝΙΩΝ


Πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Δ.Σ. της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας  , στα γραφεία της, στην Καλαμάτα  την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013 υπό την προεδρία του κ. Κώστα Κόλλια, Δημάρχου Τριφυλίας και την συμπροεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κ. Παναγιώτη Αλευρά. Στη συνεδρίαση παραβρέθηκε και ο Α΄ Αντιπρόεδρος από τη Βοστώνη των ΗΠΑ κ. Γεώργιος Δημόπουλος και ο Γραμματέας κ. Παναγιώτης Μπαζίγος. Επίσης παραβρέθηκε προσυνεδριακά ο ταμίας κ. Ιωάννης  Πράνταλος και ηλεκτρονικά  ο Β΄ Αντιπρόεδρος κ. Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος από το Σύδνεϋ της Αυστραλίας.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εγκρίθηκε η Συμμετοχή της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας στην  πρόσκληση του Πανεπιστήμιου Πελοποννήσου στο Πρόγραμμα που συντονίζει η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου κα Νάντια Σερεμετάκη με τίτλο «Καθημερινός Πολιτισμός».

Το πρόγραμμα αυτό είχε τεράστια επιτυχία το Μάρτιο του 2012 που έλαβε χώρα στην Καλαμάτα.  Τώρα το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου σε συνεργασία με το Εθνικό  Ίδρυμα  Έρευνας θα πραγματοποιήσει το πρόγραμμα εμπλουτισμένο με νέο υλικό, προϊόντα και πρόσωπα στην Αθήνα από 28-31 Μαρτίου 2013.
Η Μεσσηνιακή Αμφικτυονία θα συμμετάσχει ενεργά στο πρόγραμμα αυτό, δεδομένου ότι προβάλλεται η Μεσσηνία τόσο  με την προσωπική  συμβολή του προέδρου της κ. Κώστα Κόλλια, Δήμαρχου Τριφυλίας και του Συμπροέδρου της Αντιπεριφερειάρχη κ. Παναγιώτη Αλευρά όσο και από  τα μέλη της και τους Μεσσηνιακούς συλλόγους που διαμένουν στην Αθήνα και την εγγύς περιοχή της Αττικής κυρίως και επικουρικά από τους Μεσσηνιακούς.

ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΜΕΣΣΗΝΙΩΝ
Οριστικοποιήθηκε  η πραγματοποίηση του ολοήμερου Μεσσηνιακού Ανταμώματος  των Μεσσηνίων  για το Σάββατο 21 Ιουλίου 2013, στα Πλατάνια Τριφυλίας και στο Θέατρο Αρνόκουρου. Η Αμφικτυονία σχεδιάζει το «Αντάμωμα» να γίνει θεσμός.
Το αντάμωμα θα περιέχει οδοιπορικό στη Νέδα στο Στόμιο στους καταρράκτες και στα αξιοθέατα της περιοχής, περιβαλλοντική ενημέρωση, καλλιτεχνικό πρόγραμμα και φαγητό. Στο αντάμωμα καλούνται οι Μεσσήνιοι  της Διασποράς και οι Μεσσήνιοι που ζουν στην υπόλοιπη Ελλάδα από τώρα για να προγραμματίσουν τις διακοπές τους την περίοδο αυτή. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία  να γνωριστούν,  να συνδεθούν φιλικά και να συνεργαστούν επαγγελματικά, εμπορικά, επιστημονικά και πολιτισμικά σε ένα περιβάλλον φιλικό και αδελφικό.
Για το Αντάμωμα των Μεσσηνίων θα συνεργαστούν φέτος η  Μεσσηνιακή Αμφικτυονία, η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνία και ο Δήμος Τριφυλίας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΗ ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΑ                                  ΚΑΛΑΜΑΤΑ 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013
ΒΥΡΩΝΟΣ 67, ΚΑΛΑΜΑΤΑ                                                            Α.Π.:11
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Π.ΜΠΑΖΙΓΟΣ 6977948911

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου