6/3/13

ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΒΥΡΩΝΑ


Την Τετάρτη 27/02/2013 συζητήθηκε στη Γραμματεία της Δημοτικής Πρωτοβουλίας ¨ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ¨ η απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο χώρο οχημάτων του Δήμου Βύρωνα. Οι φωτογραφίες που δημοσιεύουμε αποτελούν μνημείο ανοργανωσιάς, τσαπατσουλιάς και κακοδιοίκησης.

http://stasivyrona.blogspot.gr/
Πολλά είναι τα εγκαταλελειμμένα οχήματα στο χώρο αυτό: απορριμματοφόρα, υδροφόρες, σκούπα, πλυντήριο κάδων και πληθώρα κάδων καθαριότητας που αφήνονται εκτεθειμένα να αχρηστευθούν και να πουληθούν για παλιοσίδερα και για λίγα ευρώ τη στιγμή που μπορούν κάποια από αυτά, αν όχι όλα, να επισκευασθούν.

Αναφέρθηκε η περίπτωση 3 κλαδοφάγων που βρίσκονται 2 χρόνια τώρα σε συνεργείο για να επισκευασθούν και δεν μπορεί ο Δήμος να τους παραλάβει επειδή δεν μπορεί να τους πληρώσει, με αποτέλεσμα να στέλνονται τα προϊόντα κλαδέματος στη χωματερή και να τα πληρώνουμε με 45 ευρώ τον τόνο, ενώ θα μπορούσε το προϊόν να χρησιμοποιηθεί για λίπασμα.


Τα μέλη της Γραμματείας κατήγγειλαν την εγκληματική αδιαφορία που δείχνει η Δημοτική Αρχή απέναντι στο μηχανολογικό εξοπλισμό του Δήμου, υποτιμώντας το γεγονός ότι πρόκειται για δημοτική περιουσία που αγοράσθηκε με χρήματα του λαού του Βύρωνα.

Από την συζήτηση προέκυψαν οι παρακάτω προτάσεις που τις καταθέτουμε δημόσια:

  • Να δημιουργηθεί χώρος φύλαξης οχημάτων και κάδων για όσο καιρό περιμένουν να επισκευασθούν. Να τηρείται η νόμιμη διαδικασία καταστροφής για όσα οχήματα δεν μπορούν να επισκευασθούν.
  • Να οργανωθεί σε σύγχρονες βάσεις το συνεργείο αυτοκινήτων και να αξιοποιηθεί ο πλούσιος εξοπλισμός του. Να αξιοποιηθούν οι υπάρχουσες ειδικότητες εργαζομένων και να γίνει προσπάθεια εξεύρεσης και νέων ειδικοτήτων που είναι απαραίτητες.
  • Να σταματήσει το πάρε-δώσε με τη Δημοτική Επιχείρηση στην αγορά ανταλλακτικών και να χρησιμοποιηθούν τα ανταποδοτικά που έτσι και αλλιώς πληρώνει ο κόσμος για να έχει καθαριότητα και ηλεκτροφωτισμό.
Ταυτόχρονα η παράταξη μας δημιουργεί ειδική επιτροπή για να μελετήσει την όλη κατάσταση στο χώρο της καθαριότητας, τις προμήθειες οχημάτων και υλικού, την ανακύκλωση και τα οικονομικά δεδομένα τους και σύντομα θα καταθέσουμε δημόσια προτάσεις που θα είναι στον αντίποδα της ιδιωτικοποίησης που προωθεί η κυβέρνηση με την δημιουργία των 4 εργοστασίων καύσης στην περιοχή της Αττικής.  

Δημοτική Πρωτοβουλία "ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ"
Ημερομηνία: 02/03/2012 

Παρακάτω οι φωτογραφίες:




Τα σημάδια από την προσπάθεια να αποκολληθεί η δεξαμενή από το όχημα της υδροφόρας που δεν μπορεί πλέον να χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες της υπηρεσίας. 
 




Η δεξαμενή την οποία προσπάθησαν να πουλήσουν για παλιοσίδερα προκειμένου να εξοικονομηθούν χρήματα απαραίτητα για την αγορά ανταλλακτικών ή άλλων υλικών που θα βοηθούσαν στην εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας καθαριότητας.  
 




Ένα από τα δύο μηχανήματα για την συμπίεση και μεταφορά των  σκουπιδιών που αγοράστηκαν και δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν γιατί έγινε λάθος παραγγελία. Τα μηχανήματα αυτά είναι καινούργια και αχρησιμοποίητα.  


   





Το δεύτερο μηχάνημα συμπίεσης και μεταφοράς σκουπιδιών που από λάθος παραγγελία, αγοράστηκε





Παρατημένο όχημα  





Όχημα πλύσης κάδων το οποίο δεν λειτουργεί γιατί δεν υπάρχουν χρήματα να αγοραστούν ανταλλακτικά




Παρατημένοι κάδοι ανακύκλωσης στο έλεος των καιρικών φαινομένων




Χαλασμένοι κάδοι που χρησιμοποιούνται ως ανταλλακτικά από τους υπαλλήλους του συνεργείου. 




Σκουπίδια και άχρηστοι κάδοι κοσμούν το χώρο που στεγάζεται η υπηρεσία καθαριότητας του δήμου







Πλαστικά καπάκια από τους κάδους απορριμμάτων 





Καινούργιοι κάδοι απορριμμάτων οι οποίοι δεν είναι η ώρα τους να χρησιμοποιηθούν. 
Αργούν και οι εκλογές... 
Ας ελπίσουμε ότι θα γίνουν κανονικά και όχι το 2015 όπως ακούγεται.... 




Ξύσμα ασφάλτου από τις περίφημες οδοστρώσεις που αδιάστικε σε δασικό δρόμο. 
Ας ελπίσουμε ότι το καλοκαίρι αυτό θα κυλήσει ομαλά ....  




Καινούργιος κάδος ο οποίος μάλλον θα χρησιμοποιηθεί για πυρασφάλεια  





Καινούργιοι κάδοι απορριμάτων που έχουν μονταριστεί και περιμένουν να χρησιμοποιηθούν και για την ώρα έχουν φράξει τον δασικό δρόμο 
Οι εκλογές αργούν .... 











Καπάκια που δεν έχουν μπει στους κάδους που είδατε πιο πάνω.  








Η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά  
 













  

  



Από τον χώρο της μεταφόρτωσης όπου από τους 3εις τράκτορες μεταφοράς σκουπιδιών λειτουργούν μόνο οι δύο. 
Ο μεσαίος έχει σπασμένο πόδι και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί. 
 






Πλημμελής συντήρηση των μηχανημάτων. 
Κλαδιά από τις εργασίες κλαδεψης που θα μπορούσαν να κομποστοποιηθούν αλλά οι 3εις κλαδοφάγοι που βρίσκονται 2 χρόνια τώρα σε συνεργείο για να επισκευασθούν και δεν μπορεί ο Δήμος να τους παραλάβει επειδή δεν μπορεί να τους πληρώσει, με αποτέλεσμα να στέλνονται τα προϊόντα κλαδέματος στη χωματερή και να τα πληρώνουμε με 45 ευρώ τον τόνο, ενώ θα μπορούσε το προϊόν να χρησιμοποιηθεί για λίπασμα.
 

 


Δημοτική Πρωτοβουλία "ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ"
Ημερομηνία: 02/03/2013


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου