1/3/13

Γ. ΒΛΑΧΟΣ- ΘΕΩΡΗΣΗ ΒΙΒΛΙΑΡΙΩΝ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=dBP6pliwpFM
Ο Βουλευτής Περιφέρειας Αττικής της Νέας Δημοκρατίας κ. Γεώργιος Βλάχος, με κατάθεση ερώτησης, έφερε στη Βουλή το θέμα της θεώρησης των βιβλιαρίων ασθενείας και την εξασφάλιση ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης, για τους ασφαλισμένους που έχουν συμπληρώσει το πολύ πενήντα (50) ένσημα.

Στην ερώτηση του ο κ. Βλάχος, επισημαίνει ότι η δυσμενής οικονομική κατάσταση που διέρχεται η χώρα, που έχει ως αποτέλεσμα τη συνεχή αύξηση του αριθμού των ανέργων αλλά και το γεγονός ότι από 1.3.2013 θα απαιτούνται πλέον από τον ασφαλιζόμενο (100) ημέρες ασφάλισης αντί για πενήντα (50) που ισχύει σήμερα, για την θεώρηση του βιβλιαρίου ασθενείας, επιβάλλουν να ληφθεί εκ νέου μέριμνα για τους οικονομικά ασθενείς και τους μακροχρόνια άνεργους.
Για το λόγο αυτό ζητά να ενημερωθεί από τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας, αν είναι στις άμεσες προτεραιότητες του Υπουργείου, να προχωρήσει σε μια ευνοϊκή ρύθμιση για τους ασφαλισμένους, που θα τους δίνει τη δυνατότητα να έχουν ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη, έχοντας συμπληρώσει το πολύ πενήντα (50) ένσημα. 
*Επισυνάπτεται η ερώτηση προς το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας


Αρ. Πρωτ.7642/26-2-2013
ΕΡΩΤΗΣΗ

                                                                 
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ
·        Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας

ΘΕΜΑ: «Θεώρηση βιβλιαρίων ασθενείας και εξασφάλιση ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης σε ανέργους»
            Με τις διατάξεις του άρθρου 138 του Ν.4052/2012, λήφθηκε μέριμνα ώστε οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα ανεργίας ή υποαπασχόλησης, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να συμπληρώσουν τον απαιτούμενο αριθμό ημερών ασφάλισης, να δικαιούνται ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη, για την περίοδο από 1.3.2012 έως 28.2.2013, εφόσον έχουν πραγματοποιήσει τουλάχιστον πενήντα (50) ημέρες ασφάλισης είτε το προηγούμενο ημερολογιακό έτος, είτε κατά το τελευταίο δεκαπεντάμηνο, χωρίς να συνυπολογίζονται οι ημέρες που πραγματοποιήθηκαν κατά το τελευταίο ημερολογιακό τρίμηνο του δεκαπενταμήνου.
            Λαμβάνοντας υπόψη τη δυσμενή οικονομική κατάσταση που διέρχεται η χώρα, που έχει ως αποτέλεσμα τη συνεχή αύξηση του αριθμού των ανέργων αλλά και του γεγονότος ότι, σε λίγες ημέρες εκπνέει και η ανωτέρω προθεσμία με αποτέλεσμα να απαιτούνται πλέον εκατό (100) ημέρες ασφάλισης για την θεώρηση του βιβλιαρίου ασθενείας, επιβάλλεται να ληφθεί εκ νέου μέριμνα για τους οικονομικά ασθενείς και τους μακροχρόνια άνεργους. Κατόπιν τούτων…

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ
Είναι στις άμεσες προτεραιότητες του Υπουργείου, να προχωρήσει σε μια ευνοϊκή ρύθμιση για τους ασφαλισμένους, που θα τους δίνει τη δυνατότητα να έχουν ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη, έχοντας συμπληρώσει το πολύ πενήντα (50) ένσημα;


Αθήνα, 25 Φεβρουαρίου 2013                                          Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ



                                                                                           ΓEΩΡΓIΟΣ ΒΛΑΧΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου