15/3/13

ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ


               
Τη διαμαρτυρία τους για τα όσα έγιναν σήμερα στη συνεδρίαση της Προανακριτικής για τη λίστα Λαγκάρντ, καταγγέλλοντας βίαιη διακοπή της εξέτασης του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γ. Καπελέρη, εξέφρασαν εγγράφως στον Πρόεδρο της Βουλής οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που μετέχουν στην Επιτροπή. Ζητούν να καταθέσει εκ νέου ο Γ. Καπελέρης.

Σε έγγραφη αναφορά τους οι Ζωή Κωνσταντοπούλου, Θοδωρής Δρίτσας και Σταύρος Κοντονής κάνουν λόγο για μεθόδευση παρεμπόδισης της έρευνας, συγκάλυψη ευθυνών και συσκότιση της αλήθειας και προειδοποιούν ότι δεν θα επιτρέψουν διακοπή ή αναστολή των εργασιών της Επιτροπής.
Κατηγορούν τον πρόεδρο της Επιτροπής Χρήστο Μαρκογιαννάκη για στάση «δηλωτική ενός προαναγγελθέντος και σκηνοθετημένου θανάτου της Επιτροπής, που μεθοδεύεται από την πλευρά της κυβέρνησης» και ζητούν εξηγήσεις τόσο από τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα όσο και από τον επικεφαλής του ΣΔΟΕ Στέλιο Στασινόπουλο, στους οποίους επιρρίπτουν ευθύνες.
Ειδικά για τον νυν επικεφαλής του ΣΔΟΕ του καταλογίζουν ευθύνη, καθώς, όπως υποστηρίζουν, δεν ιεράρχησε την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ ως απολύτου προτεραιότητας και προσθέτουν ότι πρέπει να δώσει εξηγήσει ποιος είναι εκείνος που άνοιξε, από το USB στις 2 Οκτωβρίου 2012 (την ημέρα παράδοσης του από τον πρωθυπουργό στο ΣΔΟΕ) συγκεκριμένο αρχείο, που σχετίζεται με βουλευτή της ΝΔ.
Επίσης ζητούν να καταθέσουν στην Προανακριτική ο πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, Γιώργος Ζανιάς και ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Χάρης Θεοχάρης.
Νωρίτερα δημιουργήθηκε ένταση με αποτέλεσμα να διακοπεί η συνεδρίαση, την ώρα που κατέθετε ο Γιάννης Καπελέρης, καθώς ξέσπασε νέο φραστικό επεισόδιο μεταξύ της Ζ. Κωνσταντοπούλου και του Χρ. Μαρκογιαννάκη.
Σε ανακοίνωσή του με αφορμή τη νέα κόντρα ο πρόεδρος της Επιτροπής υποστηρίζει ότι "ο ορισμός της κ. Κωνσταντοπούλου εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ως μέλους της Προκαταρκτικής Επιτροπής για την υπόθεση που αφορά τον πρώην υπουργό Γιώργο Παπακωνσταντίνου, έχει συγκεκριμένη στόχευση. Την δημιουργία εντάσεων, την παρέλκυση των εργασιών της Επιτροπής κα εν τέλει την απαξίωση του έργου της".
Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ,enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου