1/4/13

ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: «Η ΕΛΛΑΔΑ ΧΡΩΣΤΑΕΙ 550 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΟΧΙ 350 ΔΙΣ.»

Επίθεση κατά της κυβερνητικής πολιτικής εξαπέλυσε από τη Βέροια ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, τονίζοντας πως το χρέος της Ελλάδας είναι πολύ υψηλότερο από αυτό που ανακοινώνεται επισήμως.

«Σήμερα χρωστάμε 550 δισ. ευρώ. Είναι ψέμα αυτά που λένε για 350: δεν βάζουν τα 200 -και πλέον- δισεκατομμύρια που έχει βάλει το κράτος ως εγγύηση για τη διάσωση των τραπεζών. Απλά δεν λένε την αλήθεια, γιατί φοβούνται να ομολογήσουν το λάθος της πολιτικής, το οποίο είχε το θάρρος να ομολογήσει το ίδιο το ΔΝΤ, ότι δηλαδή ο λογαριασμός δεν βγαίνει, δεν βγαίνει αυτή η πολιτική», δήλωσε, μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ. Και συμπλήρωσε:

«Ακούω να λένε κάποιοι ότι η κατάσταση στην Ελλάδα, σε σύγκριση με την Κύπρο, είναι καλύτερη. Απαντώ: Η Ελλάδα είναι σε πολύ χειρότερη θέση. Και έχω την αίσθηση ότι αυτοί που έφεραν τη χώρα εδώ, στην τελευταία κρίση της Κύπρου, μάλλον χάρηκαν από τη δραματική εξέλιξη, γιατί πίστεψαν ότι δια της συγκρίσεως θα 'βγούν πάνω'.»
Michael Giotis
Η Συμμαχία του Νότου

«Η Ελλάδα βρίσκεται σε κώμα. Ολα αυτά που λέει ο κ. Σαμαράς και οι δικοί του περί ανάπτυξης, είναι παραμύθια για αφελείς. Η ύφεση συνεχίζεται και θα συνεχίζεται όσο υπάρχει ακριβό ευρώ. Μεγαλύτερος εχθρός της κοινωνίας και των πολιτών είναι το ακριβό ευρώ. Μεταξύ ενός ακριβού ευρώ και της δραχμής, σαφέστατα προτιμώ τη δραχμή. Βέβαια αυτό ισχύει όσο το ευρώ είναι ακριβό. Γιατί θυμίζω ότι το ευρώ, έναντι του δολαρίου, είχε φτάσει στο 0,88. Το ακριβό ευρώ είναι η ταφόπλακα της οικονομίας. Δεν έχω καμία ψευδαίσθηση ότι ο κ. Σαμαράς μπορούσε, ή μπορεί να επιβάλλει το χαμηλό ευρώ. Μπορούσε ωστόσο να κάνει αυτό που του έλεγα από πέρσι. Να σχηματίσουμε τη «συμμαχία του Νότου» και να πάμε μαζί με τις άλλες χώρες του Νότου, να διεκδικήσουμε τα δικαιώματα μας».

Από καταθέτης, επενδυτής

«Στην Κύπρο, μας έδειξαν τα χειρότερα. Και όχι μόνο σε μας, αλλά και στους Ισπανούς και στους Πορτογάλους: 'κοιτάξτε υπάρχουν και τα χειρότερα, το πετσόκομμα των καταθέσεων'. Πλέον, ο καταθέτης δεν είναι καταθέτης, αλλά επενδυτής. Και σαν επενδυτής παίρνει τα ρίσκα και πρέπει να πληρώσει το κόστος για τη διάσωση των οικονομιών. Πρωτοείσακτη έννοια σ' αυτή την γκιλοτίνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Εμπλοκή με εθνικά θέματα

«Το πρόγραμμα λοιπόν δεν βγαίνει και φοβούμαι μάλιστα ότι θα έχουμε εμπλοκή και με τα εθνικά μας θέματα. Πιστεύω ότι ο Απρίλιος μπορεί να είναι ένας μοιραίος μήνας για το εθνικό μας θέμα εδώ στη γειτονιά μας. Η υποχώρηση τότε της κυβέρνησης Καραμανλή δια της κυρίας Μπακογιάννη, για την σύνθετη ονομασία, έχει "ανοίξει την όρεξη" του κ. Γκρουέφσκι ο οποίος και μας δουλεύει και μας κοροϊδεύει και μας εμπαίζει, για την εν γένει κατάσταση της Ελλάδος και γιατί άλλωστε να μην το κάνει αυτό, όταν συμπολίτες μας πηγαίνουν στα σύνορα για να βάλουν βενζίνη, ή να αγοράσουν μια φραντζόλα ψωμί.

Κάθε λόγο έχει λοιπόν ο κ. Γκρουέφσκι να μας εμπαίζει και φτάσαμε στο σημείο να τον παρακαλάμε να δεχθεί τον σύνθετο όρο 'Βόρεια Μακεδονία' όταν πριν από λίγα χρόνια δεν δεχόμασταν καμία ονομασία που θα εμπεριείχε τον όρο 'Μακεδονία'. Αυτή η άτακτη υποχώρηση θα δημιουργήσει συνθήκες επέλασης και των άλλων βλέψεων που έχουν οι σκοπιανοί στην περιοχή. Εγώ χτυπάω το καμπανάκι με όση δύναμη έχω και λέω ότι θα πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη όλα αυτά».

Κυρίαρχοι οι Τούρκοι

«Από την άλλη πλευρά, είναι οι Τούρκοι που σήμερα είναι οι κυρίαρχοι του παιχνιδιού, κάνουν ό,τι θέλουν ακόμα και στο θέμα της ΑΟΖ, απειλούν την Κύπρο καθώς δεν νιώθουν τα F-16 του Ισραήλ να τους απειλούν και ως εκ τούτου διεκδικούν όλα τα αποθέματα σε φυσικό αέριο. Απο πλευράς της κυβέρνησης, υπήρξε μια ανακοίνωση ότι δεν θα δεχθούμε τη διχοτόμηση, πλην όμως δεν αντέτεινε μια πρόταση, τι θα μπορούσε να γίνει σε μια τέτοια περίπτωση.

Εμείς λέμε επιστροφή στο Σύνταγμα του 1960 η Κύπρος, ο λόγος της εισοβολής εξέλειπε δεν υπάρχει καμία επικινδυνότητα για τους Τουρκοκυπρίους και να προχωρήσει το κράτος όπως προέκυψε μετά τις συνθήκες της Λοζάνης και του Λονδίνου.

Πολύ προχωρημένη πρόταση και σκέψη αλλά δε βρίσκω στον ελλαδικό χώρο κανένα υποστηρικτή στο εσωτερικό, γιατί προφανώς φοβούνται μην τους μαλώσουν οι πάτρονές τους. Εχω βρει όμως κάποιους συμπαραστάτες στο ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου