1/4/13

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΡΟ... ΠΩΣ ΘΑ ΠΕΙ ΕΝΑΣ ΚΑΡΔΙΤΣΙΩΤΗΣ...ΤΟ ΤΡΕΧΕΙ ΤΟ ΜΕΤΡΟ Ο ΘΕΙΟΣ; ...ΧΥΝΕΙ ΤΗ ΡΟΔΑ Ο ΜΠΑΡΜΠΑΣ...



Ένα από τα μεγαλύτερα θέματα για την πόλη μας είναι η έλευση του ΜΕΤΡΟ και η λειτουργία των σταθμών του σε Ελληνικό (τερματικός σταθμός) και Αργυρούπολη. Ένα έργο που ξεκίνησε πριν από επτά (7) περίπου χρόνια, όφειλε να έχει παραδοθεί στους πολίτες πριν δύο (2) χρόνια και οι επίσημες ανακοινώσεις αναφέρουν ότι θα παραδοθεί τον Ιούνιο του 2013, δηλαδή σε τρεις (3) μήνες.
Δυστυχώς για αυτό το μέγιστο θέμα λειτουργίας της πόλης, η Δημοτική Αρχή του Χρήστου Κορτζίδη επέδειξε εγκληματική αδιαφορία, προκλητική επιπολαιότητα και επικίνδυνο ερασιτεχνισμό.
Παρά το ότι είχε στη διάθεσή του άπλετο χρόνο, ο Δήμαρχος δεν προέβη σε καμία συζήτηση με τους κατοίκους, σε καμία σχετική μελέτη, σε καμία προετοιμασία, σε κανένα μέτρο διευκόλυνσης και προστασίας των κατοίκων, σε καμία κανονιστική ρύθμιση. Δεν υπάρχει ακόμα καμία απολύτως ένδειξη για το αν και το πώς θα αντιμετωπισθούν μια σειρά από θέματα που αφορούν την ποιότητα της καθημερινής ζωής των κατοίκων που απειλείται με τραγική υποβάθμιση: Ο Δήμος δεν έχει ασχοληθεί ακόμα -και ενώ είχε όλο το χρόνο να το πράξει- με την πρόσβαση των κατοίκων της συνοικίας της Αγίας Παρασκευής στο σταθμό Αργυρούπολης, τη χωροθέτηση του τερματικού σταθμού των λεωφορείων, τη διαχείριση της στάθμευσης των αυτοκινήτων των χιλιάδων επιβατών του Μετρό που θα εξυπηρετούνται από τους σταθμούς της πόλης μας, τη διασφάλιση της λειτουργίας της πόλης στις μετακινήσεις (π.χ μετακινήσεις μαθητών πέριξ τερματικού σταθμού Ελληνικού) κλπ.
Είναι μάλιστα τόση η προχειρότητα, η άγνοια στοιχειώδους διοίκησης και τελικά η αδιαφορία της δημοτικής αρχής, ώστε για ακόμη μία φορά απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου απορρίπτεται ως λανθασμένη από την Περιφέρεια και υποχρεούται ο Δήμος να την υποβάλλει εκ νέου με τις σωστές διαδικασίες, χάνοντας πολύτιμο χρόνο ή και την υλοποίηση μέτρων. Έτσι πριν λίγες μέρες απορρίφθηκε και επιστράφηκε η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που αφορά τον καθορισμό των τελών κοινοχρήστων χώρων για το έτος 2013 γιατί πολύ απλά δεν ήταν σύννομη. 
Η διοίκηση Κορτζίδη απέδειξε για  μια φορά  ακόμη ότι είναι πολύ «λίγη» για την πόλη και το δήμο. Παλλινδρομώντας ανάμεσα στις ήδη
εκφρασμένες από παλιά θέσεις της κατά του μέτρου της ελεγχόμενης στάθμευσης και στην πρόχειρη αντιμετώπιση ενός μέγιστου προβλήματος- έστειλε άρον- άρον μία απόφαση χωρίς όμως να μελετήσει  τις αυτονόητες ενέργειες που έπρεπε να έχουν γίνει για την θεσμοθέτησή του μέτρου  της ελεγχόμενης στάθμευσης. Ενέταξαν το μέτρο της Ελεγχόμενης Στάθμευσης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα και έφτασαν σε αδιέξοδο και απόρριψη της απόφασης από τον Περιφερειάρχη επειδή πολύ απλά δεν «γνώριζαν» ότι για να είναι νόμιμοι θα έπρεπε να έχουν προχωρήσει νωρίτερα σε έκδοση ειδικής κανονιστικής απόφασης!
Πρακτικά αυτό σημαίνει πως δεν ενδιαφέρονται, σημαίνει όμως και δεινά για το Δήμο:

1. Ο Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης δεν δικαιούται να εφαρμόσει το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης και να εξασφαλίσει εκατομμύρια ευρώ για το δημοτικό ταμείο που αυτή τη στιγμή βουλιάζει και δεν επιτρέπει να προσφερθούν ούτε βασικές υπηρεσίες στους δημότες.

2. Χωρίς την εφαρμογή του μέτρου της ελεγχόμενης στάθμευσης θα δημιουργηθεί χάος από τα άναρχα παρκαρισμένα αυτοκίνητα τόσο στις Λεωφόρους Βουλιαγμένης και Ιασωνίδου όσο και στους πέριξ των σταθμών δρόμους. Αυτό με τη σειρά του σημαίνει κόλαση για τους κατοίκους των συνοικιών Σουρμένων, Αγίας Παρασκευής, Αγίας Βαρβάρας και Πολεμιστών Αργυρούπολης, θα προκαλέσει σοβαρότατα προβλήματα για τα διερχόμενα οχήματα και δυστυχώς θα είναι η χαριστική βολή για τα εμπορικά καταστήματα, τα οποία θα πληγούν άμεσα από αυτό κυκλοφοριακό κομφούζιο.

Η παράταξη μας «Σύγχρονη Πόλη» έχει έγκαιρα και τεκμηριωμένα καταθέσει προτάσεις που θα βοηθήσουν και θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των κατοίκων του δήμου μας, της τοπικής αγοράς, αλλά και των χιλιάδων καθημερινών επιβατών του Μετρό που θα συρρέουν προς την πόλη μας.
Έχουμε εξηγήσει την αναγκαιότητα της θέσπισης του μέτρου της ελεγχόμενης στάθμευσης στις κεντρικές οδικές αρτηρίες του Ελληνικού και της Αργυρούπολης. Έχουμε τονίσει την αναγκαιότητα να κατασκευαστούν χώροι στάθμευσης στην πρώην Αμερικάνικη Βάση και στο χώρο της 129 Π.Υ Πολεμικής Αεροπορίας, ώστε να αντιμετωπιστεί η κατακόρυφη εύλογη αύξηση των υπό στάθμευση οχημάτων που θα κατακλύσουν την πόλη μας. Έχουμε επισημάνει την ανάγκη άμεσης συνεννόησης και συνεργασίας του Δήμου με τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών  ώστε να ιδρυθούν τοπικές λεωφορειακές γραμμές που θα συνδέουν κάθε γειτονιά μας με τους σταθμούς του Μετρό. Έχουμε αναλύσει την αναγκαιότητα λήψης έκτακτων κυκλοφοριακών μέτρων που θα απαγορεύουν στα οχήματα των επιβατών
του Μετρό να εισέρχονται στους δρόμους των συνοικιών μας και να σταθμεύουν ανεξέλεγκτα, με παράλληλη έκδοση καρτών ελεύθερης πρόσβασης και στάθμευσης στους κατοίκους, ώστε να μη διαταραχθεί η τάξη και η ησυχία στις γειτονιές μας. Έχουμε επισημάνει έγκαιρα όλα όσα πρόκειται να συμβούν.
Καλούμε εκ νέου τη Δημοτική Αρχή Κορτζίδη να επιδείξει στοιχειώδη σοβαρότητα, να υιοθετήσει άμεσα της προτάσεις της «Σύγχρονης Πόλης» και να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της. Οι εύκολες δικαιολογίες της Διοίκησης ότι για όλα φταίει ο «Καλλικράτης» , η γραφειοκρατία και η κρίση και πάντοτε οι «άλλοι»  αποδεικνύεται σήμερα ότι δεν αρκούν  για να καλύψουν την ανικανότητα της Δημοτικής Αρχής Κορτζίδη να προγραμματίσει, να κάνει στοιχειωδώς σωστά τη δουλειά της και να προστατέψει τους κατοίκους της με τη λήψη των αναγκαίων μέτρων .
29.3.2013
Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ
«ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ
ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΟΛΗ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου