8/6/13

"ΠΡΑΞΗ" ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΆΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟ

Πράξη
"Πράξη" έγινε την Κυριακή η θέληση πολλών κατοίκων του Αγίου Δημητρίου "από διαφορετικά κοινωνικά στρώματα" να ξεκινήσει η λειτουργία νέου δικτύου αλληλεγγύης με έδρα την οδό Θουκυδίδη 75.
Η γέννηση ενός χώρου έκφρασης και δημιουργίας, που "θα καλύπτει τις ανάγκες πολλών συμπολιτών μας", αποτελεί τον στόχο της πρωτοβουλίας.
Η συλλογή και διανομή τροφίμων - φαρμάκων, η παροχή νομικών, οικονομικών - λογιστικών συμβουλών και οι πολιτιστικές εκδηλώσεις είναι ορισμένες από τις πρώτες δράσεις που αποφάσισαν να υλοποιήσουν το συντομότερο οι συμμετέχοντες, όπως και να καταγράψουν το σύνολο των άμεσων κοινωνικών προβλημάτων για να διαμορφώνουν με την πάροδο του χρόνου το καλύτερο δυνατό πλάνο.
Η πλατιά συμμετοχή αποτελεί βασικό στόχο του δικτύου, που ξεκαθαρίζει ότι "θα λειτουργεί με αυτοδιαχείριση και δημοκρατικές διαδικασίες", ενώ θα επιδιώξει την ευρεία συνεργασία με άλλες δομές αλληλεγγύης, αλλά και κινήματα όπως το "χωρίς μεσάζοντες".
Η "Πράξη" θα είναι ανοικτή στο κοινό καθημερινά από τις 7 το απόγευμα μέχρι τις 9 το βράδυ, όπως και το Σάββατο, που θα υπάρχει και πρωινή βάρδια από τις 10 μέχρι τις 12.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου