10/7/13

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ Κ. ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ ΣΤΗΝ 41η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΟΣΕΠ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ


Η Βουλευτής Β’ Αθήνας της Νέας Δημοκρατίας, Κατερίνα Παπακώστα – Σιδηροπούλου, μίλησε, σήμερα, ευρισκόμενη στη Βουλγαρία, ως Αντιπρόεδρος Οικονομικών της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΣΕΠ  και επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας, στη 41η Συνεδρίαση της Ολομέλειας του Οργανισμού, με γενικό θέμα ‘’Ο τουρισμός ως σημαντικός παράγοντας οικονομικής ανάπτυξης: συνεργασία των χωρών της Μαύρης Θάλασσας’’.Όπως υπογράμμισε, ο τουρισμός για την Ελλάδα είναι ο πιο δυναμικά αναπτυσσόμενος τομέας της ελληνικής οικονομίας, προσφέροντας πάνω από το 15% του ΑΕΠ. Μάλιστα, τόνισε ότι, ενώ παραδοσιακά η Ελλάδα δεχόταν τουρισμό, κατά κύριο λόγο, από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ, τα τελευταία χρόνια, υπάρχει αυξητική τάση στον εισερχόμενο τουρισμό από χώρες, όπως η Βουλγαρία, η Σερβία, η Πολωνία, η Τσεχία, η Ουκρανία και, κυρίως, η Ρωσία, ενώ αυξητική τάση αφίξεων παρουσιάζουν και οι χώρες της Ασίας.

Η Βουλευτής σημείωσε ότι η Ελλάδα έχει προχωρήσει σε όλες εκείνες τις πολιτικές, που διευκολύνουν την πρόσβαση τουριστών. Έχει πλήρως απελευθερωμένη αεροπορία από το 1998, που επιτρέπει την ελεύθερη και ανταγωνιστική ανάπτυξη του δικτύου αεροπορικών μεταφορών, έχει απελευθερώσει την ακτοπλοϊκή συγκοινωνία από το 2002, καθώς, επίσης, έχει απλοποιήσει τη διαδικασία έκδοσης visa για τους τουρίστες προερχόμενους από νέες και δυναμικές αναδυόμενες αγορές.

Η Κατερίνα Παπακώστα επεσήμανε πως το Αιγαίο και η ευρύτερη περιοχή του Βοσπόρου αποτελούν ένα εξαιρετικό γεω-πολιτιστικό σταυροδρόμι μεταξύ των δύο ηπείρων. Όπως ανέφερε, σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης, ο τουρισμός μπορεί να προσφέρει μια μεγάλη ευκαιρία για τις χώρες της περιοχής γύρω από τη Μαύρη Θάλασσα, αξιοποιώντας τις παράκτιες περιοχές της, αλλά και την ιστορία της.

Στο περιθώριο της συνεδρίασης, η Κατερίνα Παπακώστα είχε κατ’ ιδίαν συζήτηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας, κ. Rosen Plevneliev, για θέματα των δύο χωρών.

Ο ΟΣΕΠ, με αφορμή την επέτειο των 20 χρόνων από την ίδρυσή του, βράβευσε την Κατερίνα Παπακώστα, ως Αντιπρόεδρο Οικονομικών της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης και επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας.

Να σημειωθεί ότι, στην ελληνική αποστολή, συμμετέχουν, επίσης, οι Βουλευτές, κύριοι: Τσουμάνης Δημήτρης, Αναστασιάδης Σάββας, Αβραμίδης Γαβριήλ. Από το Διεθνές Κέντρο Μελετών Ευξείνου Πόντου συμμετέχει η Γενική Διευθύντρια, Δρ. κα Ζέφη Δημαδάμα.


Πολιτικό Γραφείο Κατερίνας Παπακώστα
Βουλευτής Β’ Αθήνας- Γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων Νέας Δημοκρατίας
Χαλκοκονδύλη 19, 10432 Αθήνα
Τηλ. 2105203718-719-720 Φαξ. 2105234712

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου