5/7/13

ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ … ΑΒΕΛΤΗΡΙΑ

Η «Ηλίου – Πόλις Ανθρώπινη πόλη» ανέκαθεν ήταν αντίθετη με τις ιδιωτικοποιήσεις των δημόσιων αγαθών (νερό, φως, ελεύθεροι χώροι, περιβάλλον, υγεία, παιδεία κλπ) και βέβαια πάλευε και παλεύει για να αποτρέψει τέτοιες καταστάσεις.
Στο πλαίσιο αυτό και βλέποντας τις καθαρές προθέσεις των μνημονιακών κυβερνήσεων, για την ιδιωτικοποίηση του νερού, είχε έγκαιρα κινητοποιηθεί. Και μάλιστα είχε διοργανώσει στην Ηλιούπολη ανοιχτή εκδήλωση για το θέμα, ήδη από τον Νοέμβρη του 2012 με επιτυχία. Συνεχίζοντας στο Δημοτικό Συμβούλιο της 6-6-2013 δια του επικεφαλής της Χρήστου Κοκοτίνη, είχε ζητήσει να εκδοθεί ψήφισμα προκειμένου να δηλωθεί προς την Κεντρική Διοίκηση, η αντίθεση του λαού της Ηλιούπολης στο ξεπούλημα της ΕΥΔΑΠ και την ιδιωτικοποίηση ουσιαστικά του νερού. Ο Δήμαρχος της πόλης μας, μέχρι πρόσφατα ή αγνοούσε το θέμα ή κώφευε για τους δικούς του λόγους, πολιτικούς ή άλλους. Στην παραπάνω εκδήλωση που διοργανώσαμε και παρά το γεγονός ότι είχε αρχίσει να συζητείται ευρέως το θέμα στην πόλη, δεν πήρε θέση και στην ουσία ήταν απών. Στο ψήφισμα όμως που ζητήσαμε πρόσφατα στο Δ.Σ. ανταποκρίθηκε και τώρα πλέον δηλώνει πως πρέπει «να αποτρέψουμε την παραχώρηση της εκμετάλλευσης του νερού από ιδιώτες». Έστω και με αυτή την όψιμη και λειψή τοποθέτηση, είναι καλοδεχούμενος στις θέσεις και απόψεις μας για το θέμα.
Θα πρέπει όμως να εξηγήσει και να ξεκαθαρίσει τη θέση του και για τα άλλα δημόσια αγαθά. Η περιουσία του δήμου θα πρέπει άραγε να ξεπουλιέται σε ιδιώτες; Τί γίνεται με τα αναψυκτήρια και τις διάφορες «μισθώσεις»; Σε πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο και με αφορμή τη συζήτηση για τους χώρους άθλησης της πόλης μας, ξεκάθαρα δήλωσε ότι εάν περνούσε από το χέρι του, θα παρέδιδε σε ιδιώτες όλους αυτούς τους χώρους, αφού ο Δήμος δεν μπορεί να τους συντηρεί. Για το θέμα του γηπέδου 5×5 στο Αθλητικό Κέντρο, μετά το τραγικό γεγονός θα συνεχίσει να στρουθοκαμηλίζει;
Θα πρέπει επιτέλους να γίνει αντιληπτό ότι κι εμείς ως δημοτική κίνηση, αλλά και ο λαός της Ηλιούπολης έχουμε άποψη και κρίση και προπαντώς μνήμη.. Δεν μπορούν όσοι τόσα χρόνια κυβερνώντας ή υποστηρίζοντας κόμματα και κυβερνήσεις που οδήγησαν με πράξεις και παραλείψεις, την χώρα στην καταστροφή – είτε λόγω των συντηρητικών πολιτικών τους αντιλήψεων, είτε από ανικανότητα, πνευματική μετριότητα, φαυλότητα και ιδιοτέλεια - την ύστατη ώρα να ψελλίζουν προοδευτικές και επαναστατικές κορώνες.
Όσοι μέσω του Δημοσίου τάισαν πλουσιοπάροχα δικούς και φίλους, όσοι πολιτεύτηκαν με πιστεύω το δόγμα του εφαρμοσμένου λαϊκισμού, όσοι έσπειραν μη κυβερνητικές οργανώσεις κι όσοι τρία χρόνια τώρα αυταρχικά οδήγησαν τον Δήμο μας στην κατάσταση που βρίσκεται, απλά ας σιωπούν έστω και για λίγο. .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου