20/9/13

ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ''ΑΡΣΕΝΙΚΟ'' ...Ο ΒΛΑΧΟΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΧΤΑΣ

- Πιο...αρσενικό, πεθαίνεις
(γράφει ο Έλλην Φορολογούμενος)
Ο μικρός Χρήστος ήταν ένα τυπικό παιδί της ελληνικής επαρχίας. Γεννημένος σε μια ταπεινή οικογένεια του μόχθου και της βιοπάλης στην περιοχή της Αρναίας στη Βόρεια Χαλκιδική, η οποία φαμελιά δύσκολα τα έφερνε βόλτα.


Ο πατέρας μεροκαματιάρης είχε και κάτι σπιτάκια ρουμςτουλετ και η μητέρα κατά βάσιν οικιακά. Δύσκολα έβγαινε το μεροκάματο και αυτό στοίχιζε στον μικρό Χρίστο, του οποίου η ψυχή εφλέγετο για τα μεγάλα, τα πολυτελή και τα υψηλά.


Έδωσε εξετάσεις για το πανεπιστήμιο δεν πέρασε –ήτο και στόκος ο Χριστάκος- και τότε ο πατέρας του πούλησε τα...
σπιτάκια και κάτι χωραφάκια για να στείλουν τον Χριστάκο για σπουδές στας ευρώπας, χημικός ο Χριστάκης στας Βρυξέλας άνευ επιβεβαιωμένου φτυχίου βλέπεται δεν έδωσε ΑΣΕΠ ο Χριστάκος, τον......... κέρδισε η πολιτική και η... αγάπη του για το λαό !

Ήταν ο κερατάς εντελώς άξεστος και άγριος, τριγύριζε με μακριά μαλλιά (στα σεβεντις) είχε τότε τρίχα μπόλικη και θυσανωτή στενό τζιν που τόνιζε το κωλαράκι του και μαύρο σκαρπίνι με λευκή αθλητική κάλτσα , δώθε–κείθε, βαρώντας μυίγες στην Χαριλάου Τρικούπη.

Ο βαθύτερος στόχος είχε επιτευχθεί. Το βλαχαδερό από τη Αρνέα, με τον λόγο που μοιάζει με λόξιγκα και με τη βαριά, εκνευριστική χαλκιδικιώτικη προφορά τα είχε καταφέρει α λα ελληνικά, μπίρι-μπίρι ο σχωρεμένος ο Αντρέας τον διόρισε νομάρχη στη Χίο και μετά στην Αλεξανδρούπολη έκανε τις μπαζιές του (τη σερμάγια του)τα έριξε για να μπει στη βουλή να γίνει εθνοπατέρας και έγινε το πουλάκι μου, βουλευτάκος και υπουργάκος.

Έπρεπε όμως να κάνει και απόσβεσις, για να γίνει ο Χριστάκος χημικός εξανεμίστηκε μέρος της πατρικής περιουσίας και τότε ο Χριστάκος που δε τα σήκωνε αυτά, έκανε τη τζιριτσάντζουλα με το Στέγκο (άλλη πέριφτωσις υγιούς επιχειρηματικότητας) και το Πόρτο Καρράς, τότε ο ΓΑΠ που δε τα σήκωνε αυτά τον έκανε ξου.
Και κλάμα ο Χριστάκος που είδε τα όνειρά του να καταστρέφονται.

Ο λαός μας όμως επειδή είναι και φουκαρολάγνος και δεν θέλουμε γενικώς τους ανθρώπους γύρω μας στεναχωρημένους, ήθελε να δώσει άλλη μια ευκαιρία στον Χριστάκο και τον έκανε Δήμαρχο .

Βλαχοδήμαρχο που θα έλεγε και ο Τσίπρας, και σαν δήμαρχος και χημικός ξέρει πόσο αρσενικό θέλει στο νερό του ο λαός που τον εξέλεξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου