2/9/13

''ΕΚΛΕΙΣΕ'' ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ''ΑΝΟΙΞΕ'' ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΑΓΕΙΡΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Ένα ΜΕΓΑΛΟ μπράβο στον δήμαρχο Ελληνικού –Αργυρούπολης Χρήστο Κορτζίδη για τον αγώνα του απέναντι στην μνημονιακή πολιτική που εφαρμόζουν εδώ και τρία χρόνια οι συνάδελφοι του στους όμορους δήμους των Νοτίων Προαστίων
.

Ν. Σκορδαλάκη
deltiotypou@gmail.com

Η διαδημοτική εφημερίδα Νότια Προάστια σε αποκλειστικότητα είχε ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙ την παράνομη λειτουργία των δημοτικών κοινωνικών μαγειρείων με συγκεκριμένες ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ που καμουφλάρονται πίσω από τις ταμπέλες των Μ.Κ.Ο και των αφεντικών τους.  
Εμείς πρώτοι είχαμε ΚΑΤΑΓΓΕΊΛΕΙ το μεγάλο σκάνδαλο με τα ‘’δήθεν’’ δημοτικά κοινωνικά μαγειρεία που άνοιξαν την πόρτα στα μεγάλα ΣΥΜΦΈΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ, με ΚΛΕΙΔΟΚΡΑΤΟΡΕΣ... {ΧΩΡΙΣ ΣΥΜΒΌΛΑΙΑ} τούς μάνατζερ δημάρχους μας...
Εντελώς δωρεάν μέσα σε δημοτικές αίθουσες και εις βάρος των συμφερόντων των δημοτών στήθηκαν ΑΛΥΣΙΔΕΣ <ΑΝΤΙκοινωνικών δημοτικών μαγειρείων> προκειμένου να ξεπουλήσουν τα πάντα στους διεφθαρμένους της διαπλοκής. 
Εδώ δεν είμαστε μόνο για τα αρνητικά, αλλά και για να επιβραβεύουμε και τα θετικά των δημάρχων.
Τελικά ο δήμαρχος Ελληνικού τα κατάφερε, ΑΝΟΙΧΤΗ ΚΟΥΖΙΝΑ για όλες τις ευπαθείς ομάδες Μέσα από ανοιχτό διαγωνισμό τοπικού ενδιαφέροντος με επαγγελματίες της πόλης, άνοιξε το πρώτο δημοτικό κοινωνικό μαγειρείο του δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης με σκοπό να στηρίξει και να ανακουφίσει τούς αδύναμους συμπολίτες του από τη νέα μάστιγα της εποχής....
ΦΤΏΧΕΙΑ. ΑΝΕΡΓΊΑ, ΕΞΑΘΛΊΩΣΗ. 
Περισσότερες λεπτομέρειες για το δημοτικό κοινωνικό μαγειρείο στο sait του δήμου

Ανοίγει η «Ανοιχτή Κουζίνα»


Το νέο πρόγραμμα του Δήμου ξεκινά τη Δευτέρα 26 Αυγούστου. Θα λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή (11:30π.μ. – 15:30μ.μ.) στο Α΄ ΚΑΠΗ Αργυρούπολης (Αλεξιουπόλεως 27).Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 9910858.

Το Μενού κυρίως από τη Μεσογειακή Κουζίνα, με ποικιλία από 5 διαφορετικά είδη καθημερινά (κρεατικό, πουλερικό ή ψάρι, λαδερό, ζυμαρικό και όσπριο) αλλά και τη Διεθνή, με συνοδευτικό ψωμί στην τιμή των 2,10€ (μετά τη μείωση του ΦΠΑ).

Στις δύσκολες μέρες που όλοι βιώνουμε, με την ανεργία και τη φτώχεια να πλήττουν σχεδόν κάθε σπίτι, ο Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης στο πλαίσιο της ασκούμενης Κοινωνική πολιτικής θέτει σε προτεραιότητα την κοινωνική στήριξη του τοπικού πληθυσμού και ιδιαίτερα των ευάλωτων ομάδων.

Αναγνωρίζοντας την πληθώρα των πιεστικών αναγκών που έχουν ανακύψει λόγω της πρωτοφανούς κρίσης, αναλάβαμε την υιοθέτηση μιας καινοτόμας πρακτική, του «Προγράμματος παροχής Έτοιμων Γευμάτων Ανοιχτή Κουζίνα», με πολύ χαμηλό κόστος και συγχρόνως εξασφάλιση ποιοτικού φαγητού.

Η ‘’Ανοιχτή Κουζίνα’’ σχεδιάστηκε για να απευθύνεται σε όλους τους πολίτες και όχι μόνο στις ευπαθείς ομάδες, καθώς αποτελεί μια κοινωνική δράση που μπορεί να συμβάλει σημαντικά στην ανακούφιση από τις συνέπειες των δυσμενών κοινωνικοικονομικών συνθηκών και στη διευκόλυνση των ανθρώπων που πλήττονται από αυτές.

Θέτοντας σε εφαρμογή την ‘Ανοιχτή Κουζίνα’ συμπληρωματικά με την παροχή πληθώρας Δράσεων Αλληλεγγύης, πιστεύουμε ότι σε αυτή τη χρονική περίοδο συμβάλλουμε έμπρακτα στην στήριξη αρκετών οικογενειών και συνανθρώπων μας.

Πατήστε εδώ & εδώ για να δείτε το φυλλάδιο της Ανοιχτής Κουζίνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου