16/9/13

ΝΕΟ ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ: ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ
Με την άφιξη των επικεφαλής του κλιμακίου της Τρόικας στην Αθήνα στις 23 Σεπτεμβρίου θα ανοίξει και επισήμως ασφαλιστικό ζήτημα.
Στο στόχαστρο βρίσκονται οι συντάξεις, με τους πιστωτές να ζητούν μειώσεις για την κάλυψη των ελλειμμάτων των ταμείων, ενώ η κυβέρνηση να δεσμεύεται ότι δεν πρόκειται να γίνουν άλλες περικοπές εισοδημάτων. Ο πρωθυπουργός μεταβαίνει αύριο στις Βρυξέλλες και λίγο αργότερα στις ΗΠΑ για διαπραγματεύσεις κορυφής προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο.
Σύμφωνα με πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία«, 150.000 εν αναμονή συνταξιούχοι και 50.000 ασφαλισμένοι που πρόκειται να υποβάλουν αίτημα συνταξιοδότησης μέχρι το τέλος του έτους θα βρεθούν αντιμέτωποι με την αναδρομική ισχύ της μείωσης της επικουρικής σύνταξης και του εφάπαξ από την 1η Ιουλίου 2012.
Στην εφημερίδα «Εθνος«, εξάλλου, επίσης σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα, υπενθυμίζεται ότι από το 2014 μπαίνει σε εφαρμογή η «ρήτρα μηδενικού ελλείμματος» στα ασφαλιστικά ταμεία. Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι όταν διαπιστώνεται «τρύπα» στους προϋπολογισμούς τους, θα περικόπτονται αυτομάτως οι παροχές. Κατά το ίδιο ρεπορτάζ, εκτιμάται ότι οι μειώσεις θα κυμανθούν γύρω στο 20%
http://www.epikoinonia-arg.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου