10/2/14

ΤΡΟΠΟΛΟΓΊΑ - "ΔΟΎΡΕΙΟΣ ΊΠΠΟΣ" ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΆΝΟΜΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΊΟ ΓΛΥΦΆΔΑΣ

Και ξαφνικά, εκεί που όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους είχαν αποφανθεί με τον πλέον επίσημο και κατηγορηματικό τρόπο ότι, το νεκροταφείο που πήγε να στήσει ο δήμαρχος Γλυφάδας μέσα στον Υμηττό, σε αναδασωτέα περιοχή χαρακτηρισμένη "ΝΑTURA"
είναι παράνομο και πρέπει να απομακρυνθούν όλες οι αυθαίρετες κατασκευές, που έγιναν εκεί μέσα, έρχεται αυτό, το ίδιο το κράτος και με μια "ντροπολογία", μέσα στη νύχτα, προχωράει στην ψήφιση του άρθρου 11 τροπολογία 1113/42, παραβιάζοντας με σκανδαλώδη τρόπο τις ρυθμίσεις του Προεδρικού Διατάγματος για την Α' Ζώνη του Υμηττού.

Η επίμαχη τροπολογία

Όπως μας δήλωσε και ο δημοτικός σύμβουλος Γλυφάδας Τάσος Ταστάνης, ο οποίος θα είναι και υποψήφιος Δήμαρχος του ΣΥΡΙΖΑ στη Γλυφάδα στις επικείμενες δημοτικές εκλογές του Μαϊου, "μ' αυτήν την "ντροπολογία", η συγκυβέρνηση Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ., "επιβραβεύει σκαδαλωδώς τις παρανομίες και τις αυθαιρεσίες των καταπατητών - δημάρχων".

Η πλήρης δήλωση του επικεφαλής του συνδυασμού "Ανατροπή στη Γλυφάδα" κυρίου Ταστάνη έχει ως εξής:

"Χτες βράδυ, η μνημονιακή συγκυβέρνηση έκανε το θαύμα της. Στον ίδιο νόμο με τον οποίο άνοιξε διάπλατα το δρόμο για το ξεπούλημα της ΑΔΜΗΕ Α.Ε. (δηλαδή του τμήματος της ΔΕΗ που διαχειρίζεται τα δίκτυα μεταφοράς και τη διανομή του ηλεκτρικού ρεύματος στους καταναλωτές) προχώρησε στην ψήφιση του άρθρου 11 (τροπολογία 1113/142).

Πρόκειται για μια «ντροπολογία» της νύκτας με την οποία με σκανδαλώδη παραβίαση των ρυθμίσεων του Π.Δ. για την Α’ Ζώνη του Υμηττού, επιβραβεύει σκανδαλωδώς τις παρανομίες και τις αυθαιρεσίες των καταπατητών-δημάρχων.

Με μια σκανδαλώδη και στην ουσία φωτογραφική διάταξη, δίνεται η δυνατότητα να νομιμοποιηθούν όλα τα παράνομα νεκροταφεία που έχουν «σπείρει» δήμαρχοι του λεκανοπεδίου Αττικής στην Α’ Ζώνη του Υμηττού. Δίνεται η δυνατότητα και στον κ. Κόκκορη να νομιμοποιήσει το παράνομο νεκροταφείο που με απαράδεκτες μεθόδους «φύτεψε» παράνομα το καλοκαίρι του 2011 στο τμήμα του Υμηττού στη Γλυφάδα.

Είμαστε ριζικά αντίθετοι με τη σκανδαλώδη αυτή ρύθμιση την οποία και θα προσβάλουμε με κάθε νόμιμο τρόπο. Τονίζουμε ταυτόχρονα ότι θεωρούμε αδιανόητο να αποδεχθεί το ΥΠΕΚΑ ότι το παράνομο και αυθαίρετο νεκροταφείο του Δημάρχου κ. Κόκκορη είναι σήμερα σε λειτουργία και να αποδεχθεί τη νομιμοποίησή του. Θυμίζουμε άλλωστε στον κ. Υπουργό ότι οι υπηρεσίες του ΥΠΕΚΑ έχουν κρίνει παράνομες τις ενέργειες του κ. Δημάρχου, έχουν υποβάλλει πρόστιμο 103.000 € και έχουν διατάξει την απομάκρυνσή του.

Η δημοτική μας κίνηση «ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ – ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» θα αντιδράσει με κάθε μέσο. Η υπαρκτή ανάγκη της πόλης μας για τη δημιουργία σύγχρονου και επαρκούς νεκροταφείου πρέπει να ικανοποιηθεί σε νόμιμο για την λειτουργία αυτή χώρο στα όρια του δήμου μας κάτι που αποτελεί στοιχείο του προγράμματός μας".

Φωτογραφική τροπολογία "Δούρειος Ίππος" για το παράνομο νεκροταφείο της Γλυφάδας; 

Ο κ. Ταστάνης, αναφέρεται όπως διαβάσατε σε "μία σκανδαλώδη και στην ουσία φωτογραφική διάταξη". Παραθέτουμε το επίμαχο άρθρο 11 της τροπολογίας υπ' αριθμ. 1113/142, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες, ψηφίστηκε στη μία τα ξημερώματα πριν δύο μέρες(!), προκειμένου να γίνει αντιληπτό με τον καλύτερο τρόπο, το εύστοχο της διατύπωσής του "φωτογραφική διάταξη". 



Εκτός από αυτά, όμως άρχισαν να εγείρονται δύο σοβαρά ερωτήματα από τον κόσμο.

Πρώτον. Πώς, το ίδιο το Υπουργείο (ΥΠΕΚΑ) δια των αρμοδίων υπηρεσιών του που έχει αποφανθεί επίσημα ότι, όλα εκεί πάνω είναι παράνομα και αυθαίρετα, έχει βγάλει πρωτόκολλο κατεδάφισης και απομάκρυνσης των πρόχειρων κατασκευών και έχει επιβάλει πρόστιμα, έρχεται σήμερα να αναιρέσει τον ίδιο του τον εαυτό;

Και δεύτερον. Πώς έχει απαίτηση, αυτό το ίδιο το κράτος, οι πολίτες του να είναι νομοταγείς, ακόμη και σε άδικους νόμους (π.χ. χαράτσια, υπεραξίες ακινήτων κλπ.) όταν το ίδιο αναιρεί δικές του αποφάσεις και τις πετά στον κάλαθο των αχρήστων;

Σαφή ερωτήματα της κοινής γνώμης, στα οποία η Κυβέρνηση οφείλει να δώσει απαντήσεις.

«ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ – ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ»
vimaonline.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου