6/2/14

Η ΕΝΩΣΗ ΖΑΚΥΝΘΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ: ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ Π. ΚΑΨΑΣΚΗ ΜΕ ΘΕΜΑ «Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ»

                             
Τον γεωπολιτικό επιστήμονα Πέτρο Δ. Καψάσκη, στην ομιλία του με θέμα: «Η Ελληνική Πολιτιστική Διπλωματία» παρουσιάζει στις επτά το βράδυ της Δευτέρας, 10 Φεβρουαρίου, στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων, η Ένωση Ζακυνθίων Αθήνας.
Ομιλία του Π. Καψάσκη με θέμα «Η Ελληνική Πολιτιστική Διπλωματία»
Τον γεωπολιτικό επιστήμονα Πέτρο Δ. Καψάσκη, στην ομιλία του με θέμα: «Η Ελληνική Πολιτιστική Διπλωματία» παρουσιάζει στις επτά το βράδυ της Δευτέρας, 10 Φεβρουαρίου, στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων, η Ένωση Ζακυνθίων Αθήνας.
                    

«Τα συγχαρητήρια ανήκουν στην Ένωση Ζακυνθίων για τις πολιτιστικές γεμάτο νιώτη πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει», αναφέρει ο κ. Καψάσκης, σε δελτίο Τύπου.
«Η εικονοσειρά αυτή με δική μου πρωτοβουλία επιχειρεί συμβολικά πάντοτε να αποκαθηλώσει από τον σταυρό τα ταλαντούχα ελληνόπουλα όπως τον Σγούρο, τήν Παππά ή τον Καβάκο, αλλά και πολλούς άλλους που σήμερα μπορεί να ζούν εν ερημία αλλά που εμείς δεν θα επιτρέψουμε ποτέ να ζούν εν αφανεία. Οφείλω να σας πώ, οτι παρά το γεγονός οτι δεν είμαι καλλιτέχνης ο ίδιος, θεωρώ χρέος στη ζωή μου να προωθώ ό,τι δεν είναι πιά της μόδας, ό,τι καθίσταται «ντεμοντέ» και αναχρονιστικό! Ό,τι δεν είναι πια «γκλάμουρ» και ό,τι είναι εθνικό άρα υπερβολικό, ξεπερασμένο και αναχρονιστικό. Έτσι πήρα την απόφαση η κάτωθι εικονοσειρά να αφιερωθεί σε αυτούς τους αφανείς ήρωες σ" έναν καιρό όπου ο πολιτισμός της ένδειας μας ωθεί όλο και περισσότερο να βιώνουμε εις βάθος την χαρά στην ζωή του κοπαδιού, στη χυδαιότητα από την στιγμή που οι αξίες "χάσαν την πιστοληπτική τους ικανότητα και το ιδανικό γίνηκε υπερβολή και γραφικότητα», τονίζει ο κ. Καψάσκης.
Βιογραφικό
Ο Π. Καψάσκης γεννήθηκε στην Αθήνα αλλά κατάγεται απο την Ζάκυνθο όπου η οικογένεια του εγκαταστάθηκε στο νησί περί τα 1534.
Εν συνεχεία φοίτησε στο Ιταλικο γυμνασιο της Ρωμης ''Βιτόριο Αλφιέρι'' και συνέχισε το λύκειο στο Ιταλικό διεθνούς φήμης ινστιτούτο Μαρία Μοντεσσόρι της Ρώμης όπου μετά τις πανιταλικές εξετάσεις εισήχθει στο Πάντειο Πανεπιστήμιο όπου και σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Ιστορία ενώ παράλληλα πραγματοποίησε την πρακτiκή του στο Υπουργειο Εξωτερικών και την Διπλωματική Ακαδημία στον τομέα του Δικαίου της Θάλασσας.
Κατόπιν αφού ολοκλήρωσε την στρατιωτική του θητεία μετεκπαιδέυτηκε στο Λονδίνο στο τμήμα της Γεωπολιτικής και Ασφάλειας του Πανεπιστημίου Ρόγιαλ Χόλογουει University of London.
Σήμερα βρίσκεται στην Αθήνα όπου θα συνεχίσει με το διδακτορικό του στην Ενέργεια τη Διπλωματία και τις Μυστικές Υπηρεσίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου