10/2/14

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ - ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ Γ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΤΟΣ: ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ, Κ. ΚΟΡΤΖΙΔΗ, ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ.

ΕΝΩΜΕΝΗ ΠΟΛΗ
Με κατάπληξη διαβάσαμε και την τελευταία  από τις  διαδοχικές ανακοινώσεις του δημάρχου,
 κ. Χρ. Κορζίδη, για την απ’ ευθείας ανάθεση που έκανε  στις 11-11-2013 σε ιδιωτική επιχείρηση…. «security» της …. Βάρης για υλικά πυρασφάλειας και υπηρεσίες, αγνοώντας  τότε δύο εξειδικευμένες εταιρείες της Αργυρούπολης που διαθέτουν αποκλειστικά  υλικά και υπηρεσίες πυρασφάλειας!

Ερχεται τώρα, …. τρεις  μήνες μετά την ανωτέρω  ανάθεση που έκανε, να μας ανακοινώσει,   κατόπιν εορτής και εκτός κάθε διαδικασίας προμήθειας (!), ότι  ζήτησε και  πήρε προσφορά από μία εκ των δύο  πιο πάνω εξειδικευμένων εταιρειών της Αργυρούπολης,  «πανηγυρίζοντας», ότι την βρήκε  ακριβότερη κατά …~ 250 € από αυτήν της Βάρης που της ανάθεσε το έργο!
Θέλοντας προφανώς να παραπλανήσει ακόμη μία φορά τον κόσμο συνυπολογίζει  τώρα το ποσό που ξόδεψε για τα υλικά μαζί με αυτό για τις υπηρεσίες εγκατάστασης κ.α., παρ’ ότι ο ίδιος σε ανακοίνωσή του είχε αναφέρει – και εμείς είχαμε συμφωνήσει - ότι οι υπηρεσίες εγκατάστασης δε μπορεί να αποτελέσουν συγκρίσιμο μέγεθος! Ούτε βέβαια οι εργασίες εγκατάστασης μπορούν να κοστολογηθούν……  εκ των υστέρων από κάποιον που δεν του ζητήθηκε να τις προσφέρει το Νοέμβριο 2013, ούτε τις εκτέλεσε, παίρνοντάς τον ο δήμαρχος «από το χέρι» και πηγαίνοντάς τον τώρα στο κλειστό της οδ. Ολυμπίας για να δει ό,τι μπορούσε να δει από αυτά που κάποιος  άλλος έκανε … 3 μήνες νωρίτερα, του οποίου μάλιστα ήξερε την προσφορά ! Απίστευτα και πρωτόγνωρα πράγματα για μια δημοτική αρχή που θα σεβόταν, τουλάχιστον, τον εαυτό της!
 Και γιατί το κάνει αυτό;  Γιατί και  στην, μετά 3 μήνες,  προσφορά που πήρε ο ίδιος (;), τα υλικά – και μόνο τα υλικά, με τις ίδιες αρχικές προδιαγραφές τους – επιβεβαιώνεται για ακόμα μία φορά ότι  είναι όντως  κατά ~350% φθηνότερα!
Λυπούμαστε πραγματικά, γιατί η αυτοδιάψευση του δημάρχου είναι τραγική. Όμως με συνεχή ψέματα, διαστρεβλώσεις και με τέτοιες   πρωτόγνωρες διαδικασίες στον τομέα των αναθέσεων δεν μπορεί πλέον να παραπλανήσει τους πολίτες.  
Σημειώνεται, ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της Οικονομικής Υπηρεσίας του δήμου, οι απ’ ευθείας αναθέσεις του δημάρχου κ. Χρ. Κορτζίδη μόνο για την περίοδο από Ιανουάριο 2011 έως Απρίλιο 2012 (14 μήνες) ανήλθαν στο ποσό των 769.947 ευρώ, εκτός του ποσού που δόθηκε από την ανάθεση σε ιδιωτικό συνεργείο της επισκευής και συντήρησης των οχημάτων του δήμου!
Για ενημέρωση σας, ξαναδημοσιεύουμε τον συγκριτικό πίνακα των τιμών των υλικών που είχαμε ανακοινώσει καθώς και εκείνων της ,κατόπιν εορτής, προσφοράς που επικαλείται τώρα ο δήμαρχος, με δύο ερωτήματα προς απάντηση: Ποιος από τον δήμο ζήτησε και πήρε αυτήν την προσφορά και ,μάλιστα, μόνο από μία εκ των δύο  εταιρειών; Γιατί σε αυτήν την, κατόπιν εορτής,  προσφορά που παρουσιάζει ο δήμαρχος υπάρχουν αλλαγές από τις αρχικές προδιαγραφές του Νοεμβρίου 2013;        
ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΙΜΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Η  ΕΚΠΡΟΘΕΣΜΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
ΙΔΟΥ ΚΑΙ Η  ΕΚΠΡΟΘΕΣΜΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου