10/2/14

ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΤΟΤΣΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΥΣ: "ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ'

Συντάχθηκε από τον Πάνο Τότσικα

Τοβιβλίομου«ΚοινωνικοίΑγώνεςστηνΗλιούπολη»(ΙΙΙ),αποτελείσυνέχειατουβιβλίουμου«ΕδώΚάποτε…ΣυμβολήστηνιστορίατηςΗλιούπολης»πουεκδόθηκετο2005απότιςεκδόσειςΚΨΜ,τοοποίοαναφέρεταιτόσοστηναρχαίαόσοκαιστηννεώτερηιστορίατηςπεριοχήςόπουσήμεραβρίσκεταιηΗλιούπολη.

Αναφέρεται στο «τσιφλίκι Καρά» (1830) και το «μικρό χωρίδιον Καρά» των 94 κατοίκων (1890), στη δημιουργία της Ηλιούπολης (1925) και στην μετεξέλιξή της σε έναν από τους μεγαλύτερους δήμους της χώρας.

Στο παρόν έργο επιχειρείται η αναζήτηση και παράθεση της «επίσημης ιστορίας» της Ηλιούπολης, από το 1925 και μετά, όπως προκύπτει μέσα από σχετικά Προεδρικά Διατάγματα που δημοσιεύτηκαν στην « Εφημερίδα της Κυβερνήσεως», από δικαστικές αποφάσεις και από αποφάσεις του τότε Κοινοτικού και μετέπειτα Δημοτικού Συμβουλίου.

Ακόμη, επιχειρείται η ανάδειξη της «ανεπίσημης ιστορίας» της Ηλιούπολης, όπως προκύπτει από κείμενα, ανακοινώσεις, προκηρύξεις συλλογικοτήτων που είχαν δημιουργήσει οι τότε οικιστές, (Σύνδεσμοι, Σύλλογοι, Σωματεία, Συνεταιρισμοί κ.ά), αλλά και από δημοσιεύματα εφημερίδων και άλλων εντύπων της εποχής.
Διαβάστε το βιβλίο ΕΔΩ
http://alternativelife.gr/
http://issuu.com/89750/docs/koinonikoi_agones_stin_ilioupoli/1?e=5063070/2278244

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου