13/3/14

10+1 ΠΛΗΓΕΣ... ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΥ “ ΜΑΤΩΝΟΥΝ ” ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ



ΟΙ ΠΥΛΕΣ της ‘‘διαφθοράς’’ πρέπει να κλείσουν!
Γι αυτό Καλώ: ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ...

Κάθε πολίτη και κάτοικο της πόλης
Κάθε κοινωνική ομάδα και φορέα,
Κάθε Δημοτική Παράταξη

Κάθε ενεργό πολίτη που συμμετέχει στη ζωή της πόλης
(επιχειρηματίες, βιοτέχνες, εργαζόμενους, φοιτητές, ανέργους,)
Κάθε νέο και νέα που θέλει να γκρεμίσει την απραξία. Οι νέοι έχουν ενθουσιασμό, γνώση και κέφι για προσφορά.


Σε αυτό το κοινό αγώνα εχθρός μας είναι τα προβλήματα της πόλης και των κατοίκων της και όχι τα πρόσωπα.
Εμείς τρία χρόνια δώσαμε μάχες. Τώρα όλοι μαζί μπορούμε να σχεδιάσουμε ένα σύγχρονο αύριο για την πόλη μας, ένα ελπιδοφόρο μέλλον για τους πολίτες της.

Φίλοι μου, στις εκλογές του Μάη του 2014 που όλοι μας ψηφίζουμε για τη τοπική μας διοίκηση, εκλέγουμε τους ανθρώπους που θα  διαχειριστούν τα προβλήματα της πόλης και των ανθρώπων της.
Το ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑ - ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑ - ΔΕΝ ΕΙΔΑ δεν είναι δικαιολογία και σημαίνει βόλεμα και διατήρηση του σημερινού καρκινώματος.
ΤΩΡΑ Όλοι μαζί ενωμένοι για το αύριο του Αγίου Δημητρίου και είναι σίγουρο πως θα πετύχουμε.  

Μέσα από τη καρδιά μου σε όλους και στο καθένα χωριστά,  εύχομαι χρόνια πολλά, καλή χρονιά, υγεία και δημιουργία το 2014.
Η παρουσία σας σήμερα εδώ γεμίζει χαρά εμένα και τους συνεργάτες μου, γιατί δείχνει τη πίστη  στη Παράταξη, αλλά συγχρόνως  όμως, θυμίζει την μεγάλη ευθύνη απέναντι σε όλους τους πολίτες του Αγίου Δημητρίου.

Φίλες και φίλοι,


Πέρασαν τρία χρόνια από τη δημιουργία  αυτής της κίνησης από ανθρώπους των γειτονιών της πόλης μας, πρόσωπα με διαφορετικές καταβολές και απόψεις, με ένα κοινό στόχο τη προσφορά στους συνδημότες μας στην αναβάθμιση του ρόλου της Δημοτικής Αρχής, την ενεργοποίηση των πολιτών για συμμετοχή στη λήψη των αποφάσεων που αφορούν την πόλη.
Είχαμε και έχουμε, όμως ένα όραμα,
μια ελπίδα, ένα στόχο.
 Να αγωνιστούμε όλοι μαζί με αξιοπρέπεια, εξω από πολιτικούς μηχανισμούς, έξω από κομματικές δεσμεύσεις και αγκυλώσεις και  με πνεύμα πραγματικά ανεξάρτητο και αδέσμευτο, να ασχοληθούμε αποκλειστικά με τα προβλήματα που μας αφορούν και να δώσουμε τη μάχη να κάνουμε τη πόλη μας σύγχρονη και ανθρώπινη.
Με το ίδιο πάθος, με την ίδια αγωνιστικότητα, συνεχίζουμε.
Δεν κάνουμε αυτό που κάνουν κάποιοι άλλοι να  κάνουν ότι ξεχνούν το χθες και τις δεσμεύσεις που είχαν στους κομματικούς τους πατρώνους, με μοναδικό στόχο τη καρέκλα του αξιώματος για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο κόμμα, αγνοώντας τα προβλήματα και τις ανάγκες της πόλης και των πολιτών.

Πιστεύουμε σε μια αυτοδιοίκηση χωρίς κηδεμόνες και προστάτες, αυτοδύναμη, αποκεντρωμένη, αυτόνομη, με δημοκρατική δομή και κοινωνική ευαισθησία, μια αυτοδιοίκηση χωρίς κομματική καθοδήγηση χρωμάτων και δεσμεύσεων.
Η αυτοδιοίκηση πρέπει να ανοίξει ουσιαστικό διάλογο με τη κοινωνία. Να δημιουργήσει ένα μέτωπο δημοκρατικό, κοινωνικό, όπου φορείς και κοινωνία θα πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους. Πρέπει να βρει το ανθρώπινο πρόσωπο της, να παίξει τον κυρίαρχο ρόλο της.
Μπορεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση, και το έχει αποδείξει - ότι έχει σήμερα τη δύναμη και τις υποδομές: που μπορεί να προγραμματίζει, να σχεδιάζει και να υλοποιεί, την ανάπτυξη σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο - όπως γίνεται σε όλες τις προηγμένες χώρες του κόσμου.Θέλουμε μια τοπική αυτοδιοίκηση, θεσμό και γνήσιο πρωταγωνιστή της δημοκρατικής ανασυγκρότησης του τόπου, θεσμό και δύναμη κοινωνικής αλληλεγγύης και συνοχής, θεσμό και δύναμη της παραγωγικής και αναπτυξιακής πορείας, μια αυτοδιοίκηση ουσιαστικής αποκέντρωσης.
Κοιτάξτε, εμείς ως συνδυασμός πιστεύουμε ότι μία σύγχρονη Δημοτική Αρχή,  στις σημερινές συνθήκες  της κρίσης που βιώνουμε, δεν πρέπει να λειτουργεί ούτε πυροσβεστικά, ούτε να επαφίεται  στην κατανόηση των πολιτών για την κρίση. Πρέπει να είναι μπροστά από τις εξελίξεις, με πνεύμα διορατικότητας απέναντι στις δυσμενείς έως τώρα  συνέπειες, αλλά και τις  επερχόμενες οικονομικές δυσκολίες που θα βιώσουμε και αντί ευχολόγιων και συμπάθειας - απέναντι στο δράμα των ολοένα και αυξανόμενων νέο-πτωχών και ευπαθών ομάδων στο Δήμο μας, να έχει ήδη έτοιμα προγράμματα στήριξης. Πρέπει να κρατήσει όρθιους τους Δημότες μας και όσους το έχουν ανάγκη, μέσα στην σημερινή οικονομική λαίλαπα.

10 + 1 ΠΛΗΓΕΣ ΜΑΤΩΝΟΥΝ ΤΗ ΠΟΛΗ ΜΑΣ
Η παράταξη μας «Δημιουργική Ενότητα για Ανθρώπινη Πόλη», τρία χρόνια δίνει καθημερινά τη μάχη από τη θέση που μας εμπιστεύτηκε ο λαός του Αγίου Δημητρίου

το 2010 με συνέπεια, με θέσεις , με προτάσεις, δίνοντας αγώνα να λυθούν προβλήματα της πόλης.
Στα τυχών ελάχιστα  θετικά της Δημοτικής Αρχής ήμασταν μαζί της. Στα πλείστα αρνητικά και τις ασυνέπειες της όμως, ήμασταν απέναντι της.
Ξεδιπλώνοντας σήμερα τη τριετία 2011-2014 θα δούμε ότι το σκηνικό της πόλης μας δεν έχει αλλάξει,  έχει γίνει καταγραφή προβλημάτων, αρκετά αγνοήθηκαν και τα περισσότερα μετατέθηκαν χωρίς πολλή σκέψη για το μέλλον με ανούσιες δικαιολογίες.
Τα έργα υποδομών δεν προχώρησαν
Το ρέμα της πικροδάφνης είναι ακριβώς στο σημείο του 2011. Οι παλινδρομήσεις της Δημοτικής Αρχής, η σχετική αδράνεια, η μη ξεκάθαρη θέση στο πως πρέπει να γίνει το έργο, έμεινε στη στασιμότητα και το πρόβλημα οξύνεται.  Η χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ θα χαθεί, και εμείς στον
Άγιο Δημήτριο για άλλη μια φορά θα χάσουμε το τρένο.
Η ανακατασκευή της Αγίου Δημητρίου με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ έχει τελματώσει.
Για το θέμα του Ασυρμάτου έχουμε λεκτικές αναφορές ότι παραχωρήθηκε, όμως γραπτώς διαβεβαιώσεις δεν έχουμε.
Εμείς έχουμε προτείνει, όταν παραχωρηθεί
ο χώρος,  να γίνει αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για την διαμόρφωση του, και επιμένουμε σε αυτό. Θέλουμε να γίνει ένας χώρος λειτουργικός, στολίδι και  προσβάσιμος στους πολίτες.

Το θέμα της κυκλοφορίας των οχημάτων στην πόλη έχει μείνει στα λόγια. Εμείς θα επιμείνουμε ότι χρειάζεται συνεργασία με επιστημονικούς Φορείς, για σύγχρονη και πλήρη κυκλοφοριακή μελέτη του Δήμου.
Τα θέματα των νεκροταφείων, των εγκαταστάσεων της ΔΕΗ και του αμαξοστασίου της ΕΘΕΛ δεν έχουν καν συζητηθεί. Εμείς λέμε είναι θέματα σοβαρά. Η ΔΕΗ να υπογειοποιηθεί, και την έκταση της ΕΘΕΛ την διεκδικούμε.

ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΝ ‘‘ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ’’ - Μ.Κ.Ο
Στην καθαριότητα  και το περιβάλλον τα πράγματα ελάχιστα βελτιώθηκαν.
Το βλέπετε άλλωστε όλοι σας καθημερινά στη γειτονιά σας.
Εμείς πιστεύουμε σε μια καθαρή και ανθρώπινη πόλη. Στόχος μας είναι διαλογή στη πηγή των απορριμμάτων, εκμετάλλευση των ανακυκλώσιμων προϊόντων για έσοδα, όπως γίνεται σε όλα τα προηγμένα κράτη.
      Θέλουμε ένα περιβάλλον ανθρώπινο για όλους, προώθηση προγραμμάτων περιβαλλοντικής συνείδησης,  μέσα από  τα σχολεία και τους Φορείς της πόλης.
Στον Αθλητισμό, τον Πολιτισμό, η Δημοτική Αρχή απλά βλέπει, ακούει, παρακολουθεί.
Δε μπορεί, λέει, να προσφέρει γιατί δεν έχει πόρους.
Εμείς πιστεύουμε ότι ο Δήμος οφείλει να εξοικονομεί πόρους για την αναβάθμιση, την κατασκευή και λειτουργία αθλητικών και πολιτιστικών χώρων. Πιστεύουμε στον μαθητικό, μαζικό, σωματειακό, ερασιτεχνικό αθλητισμό. Και στην βοήθεια των πολιτιστικών και κοινωνικών φορέων
της πόλης, γιατί είναι ένα από τα ζωτικά
της όργανα.  
Στην παιδεία, η Δ.Α έχει κάνει παρεμβάσεις βιτρίνας, αν και είχε τη χρηματοδότηση. Εμείς λέμε  ότι η παιδεία είναι το μέλλον του τόπου και της χώρας, και οφείλουμε σε αυτήν την κάθε δυνατή και χωρίς όριο κόστους βοήθεια μας, να της  εξασφαλίζουμε τις σωστές κτιριακές υποδομές και να εξαλείψουμε τις όποιες ελλείψεις  στη λειτουργία της.
Στο κομμάτι της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς, δυστυχώς μέχρι σήμερα ακολούθησε την αναλγησία της κεντρικής κυβέρνησης.
Τα ΚΑΠΗ και τα Δημοτικά Ιατρεία υπολειτουργούν, και το ΙΚΑ δυστυχώς… φεύγει. Στο επίπεδο της ανεργίας,  της ασφάλειας των πολιτών, στα ΑΜΕΑ, τους αδύναμους συμπολίτες μας είναι θεατής η Δ.Α. Εμείς,  πιστεύουμε, ότι η Εκκλησία  είναι αυτή είναι που κάνει το μεγαλύτερο κοινωνικό έργο στον Δήμο μας και όχι η Δ.Α.

Φίλες & φίλοι,


Ο λαός του Αγ. Δημητρίου ξέρει να αγωνίζεται για το μεροκάματο αλλά και για την προκοπή του, όμως, όπως νοιώθουμε όλοι μας, φεύγει το έδαφος κάτω από τα πόδια μας. Που βρίσκεται σήμερα το επίπεδο της ζωής μας ?? Που πήγαν οι κόποι τόσων χρόνων ?? Που πήγαν τα όνειρα μιας ζωής ?? Ποια είναι  η αξιοπρέπεια μας και που βαδίζει το μέλλον των παιδιών μας ??
 Για αυτούς τους λόγους, εμείς πιστεύουμε ότι ο Δήμος πρέπει να γίνει η ομπρέλα προστασίας των αδύναμων πολιτών.
Πρέπει να διεκδικεί, να απαιτεί, να καταθέτει προτάσεις σε κρατικούς και ευρωπαϊκούς φορείς για κονδύλια κοινωνικών παροχών, να ενεργοποιεί τους εύπορους συμπολίτες μας. Σήμερα τίποτα δε χαρίζεται, ότι παρέχεται θέλει αγώνα, θέλει συνεχή προσπάθεια. Υπάρχει η δυνατότητα 
- αρκεί να το θέλουμε.
Οι εμπορικές επιχειρήσεις κλείνουν καθημερινά, η αγορά του Αγίου Δημητρίου οδηγείται σε αφάνεια, η ζωντανή παραγωγική μεσαία τάξη χάνεται. Τι έκανε σε αυτό το τομέα
η Δημοτική Αρχή;
Οι νέοι μας, το μεγάλο εθνικό κεφάλαιο της σύγχρονης ανάπτυξης, έχουν οδηγηθεί στον Καιάδα. Βλέπουν τα όνειρά τους να γκρεμίζονται, το μέλλον τους να είναι αβέβαιο και  το κράτος να αδιαφορεί.
Σε αυτή την αδιαφορία εμείς θα εκμεταλλευτούμε το νέο ΕΣΠΑ 2014-2020 - που έχει κονδύλια για ανεργία, επιχειρηματικότητα και καινοτομία. Χρειάζεται δουλειά, θέλει ολοκληρωμένες μελέτες -
και προτάσεις που θα καταθέσουμε.
 Εδώ πρέπει να σας πω ότι το μεγάλο μέρος των χρηματοδοτήσεων για τα έργα στους Δήμους, προέρχεται από τη Περιφέρεια,  αλλά για να πάρεις χρήματα πρέπει να έχεις ολοκληρωμένες μελέτες. Εμείς από ότι γνωρίζουμε η Δ.Α. έκανε ελάχιστες τέτοιες προτάσεις  στη Περιφέρεια και στους αρμόδιους Φορείς.
Στο θεσμικό κομμάτι της λειτουργίας του Δήμου, στα τρία χρόνια στο Δημοτικό Συμβούλιο, ζήσαμε την αλαζονεία της εξουσίας και την υποβάθμιση της λειτουργίας του. Επίσης,  διαπιστώσαμε, ότι δεν λειτούργησαν ΠΟΤΕ οι Επιτροπές που ορίζονται από το Δ.Σ., όπως π.χ. η Επιτροπή Διαβούλευσης, περιβάλλοντος, υγείας, της τοπικής αγοράς, και άλλων.

Συμπολίτες και συμπολίτισσες,
Όλοι μαζί πρέπει να αντιδράσουμε δυναμικά. Όλοι μαζί μπορούμε να δώσουμε τέλος στην αδράνεια, την ανικανότητα, την αδιαφορία. Όλοι μαζί για τη πόλη μας και τους ανθρώπους της. Σε αυτό τον αγώνα για τη πόλη μας που είναι αγώνας ρήξης με πολιτικές και κομματικά κατεστημένα σας θέλουμε όλους κοντά μας. Και όλοι μαζί να χαράξουμε, να προγραμματίσουμε το αύριο της  πόλης μας που είναι το αύριο των δικών μας ανθρώπων , των παιδιών μας.
   Σας Ευχαριστώ θερμά που με ακούσατε και σας ευχαριστώ και πάλι για την παρουσία σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου