7/5/14

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ: «ΔΕΝ ΘΑ ΑΡΘΕΙ Η ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ»

alt
Ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, στην εφ' όλης της ύλης συνέντευξή του, που παραχώρησε, απόψε, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ant1, και τους δημοσιογράφους Μαρία Χούκλη και Δημήτρη Κοτταρίδη

αναφερόμενος στις αλλαγές που προωθούνται στο Δημόσιο, ξεκαθάρισε πως, δεν θα αρθεί η μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων, λέγοντας πως «η Βουλή δεν είναι ακόμη ώριμη για μία τέτοια μεταρρύθμιση» τονίζοντας στο σημείο αυτό, πως τέτοιες πρωτοβουλίες απαιτούν Συνταγματική αναθεώρηση, προκειμένου να περάσουμε από την «Παλαιά Ελλάδα στη Νέα Ελλάδα» όπως χαρακτηριστικά είπε.
Ο κ. Σαμαράς συνεχίζοντας την αναφορά του στις αλλαγές του Δημοσίου, στάθηκε ιδιαίτερα στην αναδιάρθρωσή του, και την αξιολόγηση δομών και εργαζομένων σ' αυτό, καθώς και τη μείωση της γραφειοκρατίας, προς ένα «πιο δίκαιο και παραγωγικό δημόσιο τομέα» όπως υπογράμμισε.
Ως προς το πολιτικό σκέλος της συνέντευξης, ο Πρωθυπουργός άσκησε δριμεία κριτική στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και τον Πρόεδρό του, Αλέξη Τσίπρα, και τις θέσεις τους, ως προς τα κρίσιμα ζητήματα της Χώρας, όπως π.χ. περί «στημένης» εξόδου» στις Αγορές, με τον κ. Σαμαρά να διερωτάται «πώς μία Χώρα μπορεί να "στήσει" την έξοδό της στις Αγορές, κι αν ακόμη το γνώριζε, γιατί δεν το έπραξε όταν η Χώρα είχε πραγματική ανάγκη ρευστότητας».
Αναφερόμενος, προσωπικά, στον Πρόεδρο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Αλέξη Τσίπρα, είπε πως, υπόσχεται στους πάντες τα πάντα, «θυμίζοντας το χειρότερο λαϊκισμό» όπως χαρακτηριστικά είπε. «Πρέπει να είναι πολύ σκούρα τα πράγματα για τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α., για να λέει αυτή τη στιγμή ότι λεφτά υπάρχουν στον Ελληνικό λαό» συμπλήρωσε, επισημαίνοντας πως, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. «εκμεταλλεύεται το πρόβλημα του Έλληνα, την οδύνη, τον πόνο του».
Για το θέμα της «Χρυσής Αυγής» ο κ. Σαμαράς ήταν σαφής, λέγοντας πως, η αντιμετώπισή της πρέπει να γίνει με καθαρά πολιτικά κριτήρια, υπενθυμίζοντας - αντικρούοντας τα περί "σχέσης" της Ν.Δ. με τη Χ.Α. - ότι η Κυβέρνηση ήταν αυτή, που οδήγησε τη Χρυσή Αυγή στην Ελληνική Δικαιοσύνη.
Για την επόμενη μέρα των Ευρωεκλογών και ειδικά, μετά τη σημερινή δήλωση του Προέδρου του ΠΑ.ΣΟ.Κ., Ευάγγελου Βενιζέλου, πως «δεν υπάρχει Κυβέρνηση χωρίς το ΠΑ.ΣΟ.Κ.» ο Πρωθυπουργός είπε πως «την επόμενη μέρα των Ευρωεκλογών δεν θα υπάρξει θέμα σταθερότητας της Κυβέρνησης» εκφράζοντας με τον πλέον απόλυτο τρόπο την βεβαιότητά του αυτή, συμπληρώνοντας:
«Η Κυβερνητική συνεργασία άντεξε στα πιο δύσκολα. Θα αντέξει και τώρα...».
«Το διακύβευμα των Εκλογών είναι να "γυρίσει σελίδα" η Χώρα και να βγει από τον "εφιάλτη της κρίσης" ή να επιστρέψει στο παρελθόν...» έθεσε, επιπλέον, ο Πρωθυπουργός, μιλώντας για την κρισιμότητα των Εκλογών.
Ο κ. Σαμαράς, εξίσου, βέβαιος ήταν, και ως προς το ότι, δεν θα παρθούν νέα μέτρα λιτότητας, και «φυσικά δεν θα υπάρξει νέο μνημόνιο» όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε.
Ερωτηθείς για εάν υπάρχει ενδεχόμενο ανασχηματισμού, μετά τις Εκλογές του Μαΐου, αποφεύγοντας να απαντήσει, ο κ. Σαμαράς, τόνισε:
«Επειδή ό,τι και να πω θα θεωρηθεί ότι το προαναγγέλλω ή το αποκλείω, δεν θα απαντήσω», ενώ την ίδια τακτική κράτησε και στην ερώτηση αν ο Υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, θα παραμείνει στη θέση του. «Δεν θα απαντήσω» τόνισε ο κ. Σαμαράς.
epoli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου