3/9/10

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΟΙΚΟΠΕΔΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ Ο ΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

Tη διοργάνωση εκδήλωσης στα τέλη Σεπτεμβρίου μέσα στο χώρο του πρώην αεροδρομίου κατά την οποία θα παρουσιαστεί η μελέτη του ΕΜΠ ως εναλλακτική πρόταση που απομυθοποιεί το υπέρογκο κόστος δημιουργίας του Μητροπολιτικού Πάρκου που εντέχνως προβάλλεται αποφάσισαν οι δήμαρχοι Αλίμου, Θάνος Ορφανός, Αργυρούπολης, Δημήτρης Ευσταθιάδης, Γλυφάδας, Γιάννης Θεοδωρόπουλος και Ελληνικού, Χρήστος Κορτζίδης κατά τη συζήτηση την Πέμπτη 26 Αυγούστου στο δημαρχείο του Ελληνικού.


Οι 4 δήμαρχοι έστειλαν επιστολές προς τους Υπουργούς Οικονομικών & Περιβάλλοντος ζητώντας συνάντηση μαζί τους προκειμένου να ενημερωθούν για τα σχέδια και τις μελέτες που στόχο έχουν να κατατεμαχίσουν το μητροπολιτικό πάρκο.

Οι νέες μελέτες που εκπονούνται από το Υπουργείο Οικονομικών και το Υπουργείο Περιβάλλοντος οι οποίες –σύμφωνα με δημοσιεύματα του Tύπου - επαναφέρουν με νέα μορφή τα παλαιά και καταδικασμένα σχέδια εμπορευματοποίησης και τσιμεντοποίησης του χώρου μας δημιουργούν έντονη ανησυχία.

Σε κάθε περίπτωση οι 4 δήμοι είναι αποφασισμένοι να υπερασπιστούν την ιδέα της δημιουργίας ενός πραγματικού – ενιαίου μητροπολιτικού πάρκου πρασίνου στο πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου