21/6/11

Ο ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΟΣ ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ...ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ


Με έκπληξη διαβάσαμε ανακοίνωση του γραφείου τύπου του δημάρχου, σύμφωνα με την οποία η δημοτική αρχή αποφάσισε να ανοίξει το δημοτικό αναψυκτήριο στο άλσος Κιντής και το σπορ καφέ, στους δημότες της πόλης.

Η «απόφαση» αυτή του δημάρχου είναι η τελευταία πράξη μιας απίστευτης τυχοδιωκτικής πολιτικής της παράταξης που σήμερα διοικεί το δήμο, αφού είναι η ΤΡΙΤΗ κατά σειρά αλλαγή στάσης χωρίς καμία δικαιολογία.

Συγκεκριμένα την 1η του Μάρτη ο δήμαρχος δήλωνε με στόμφο στο δημοτικό συμβούλιο, ότι δεν πρόκειται να δοθεί ούτε μία σπιθαμή δημοτικής περιουσίας σε ιδιώτες.

Μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, στα μέσα του Απρίλη, η δημοτική αρχή έφερε και ΨΗΦΙΣΕ μόνη της απόφαση με την οποία έβγαζε το αναψυκτήριο σε πλειστηριασμό για να το εκμισθώσει σε ιδιώτες!

Διαβάζουμε σήμερα ότι με απόφαση του ίδιου του δημάρχου (!) το αναψυκτήριο δίνεται στους πολίτες.

Είναι προφανές ότι ο δημαρχιακός κατήφορος καλά κρατεί.

Είναι προφανές ότι η σημερινή θεαματική «τούμπα» είναι αποτέλεσμα των αδιεξόδων της πολιτικής του, αλλά και των πιέσεων που δέχεται τόσο απ’ τους δημότες και τις κινητοποιήσεις τους, όσο και από τις εσωτερικές δημοτικές του αναταράξεις.

Ανεξάρτητα όμως από τις αιτίες που οδήγησαν τη δημοτική αρχή στην αλλαγή αυτή εμείς εκτιμούμε ότι τελικά θα αναγκαστεί να μην προχωρήσει στο ξεπούλημα του χώρου. Υπενθυμίζουμε ότι εδώ και αρκετό καιρό έχουμε καταθέσει την άποψη μας ότι ο χώρος του αναψυκτηρίου και όχι μόνο πρέπει να αποδοθεί στους δημότες και να μετατραπεί σε χώρο πολιτισμού και αναψυχής με την ευθύνη του δήμου και τη συμμετοχή των φορέων της πόλης.

Τέλος θέλουμε να υπενθυμίσουμε στο κ. δήμαρχο ότι οι αποφάσεις παίρνονται στο δημοτικό συμβούλιο και εκεί επίσης αλλάζουν. Δεν αμφισβητούμε ότι διαθέτει την απαιτούμενη πλειοψηφία για να επιβάλει τις διαθέσεις του όμως είναι τουλάχιστον υποχρεωμένος να φέρει το θέμα στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο. Ας ελπίσουμε ότι μέχρι τότε δεν θα έχει αλλάξει για μια ακόμα φορά άποψη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου