21/6/11

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ''ΝΟΜΙΜΟΦΡΟΝΕΣ'' ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ




Επικαλούνται την νομιμότητα σε όλες τους τις πολιτικές τους εκφράσεις, μόνον όταν πρόκειται να κρίνουν τον άλλον, τον δημότη ή τον εργαζόμενο. Όταν αφορά τους ίδιους, μπορούν να την αγνοούν, να την καταστρατηγούν χωρίς κανένα πρόβλημα, γιατί έτσι έχουν μάθει χρόνια ολόκληρα να λειτουργούν την Δημόσια Διοίκηση.


Καταγγελία (προσφυγή νομιμότητας) έστειλε το Σωματείο στον Γ.Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης (Περιφέρεια), την οποία κοινοποίησε και στο Υπουργείο Εσωτερικών, για την σωρεία των παρανομιών που εμπεριέχουν συγκεκριμένες αποφάσεις του Δημάρχου Ηλιούπολης Β.Βαλασόπουλου που αφορούν τους ορισμούς Διευθυντών, Τμηματαρχών και λοιπών αναπληρωτών στο Δήμο.

Με τις αποφάσεις αυτές η Διοίκηση του Δήμου :

- Παραβιάζει την σχετική νομολογία που προβλέπει ότι το αρμόδιο Υπηρεσιακό Συμβούλιο κρίνει και αποφασίζει για τις επιλογές προϊσταμένων κι όχι η εκάστοτε Διοίκηση του Δήμου .
- Παραβιάζει την σχετική νομολογία ορίζοντας αναπληρωτές Διευθυντές με ειδικότητες που δεν προβλέπονται από τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ) του Δήμου.
- Παραβιάζει την σχετική νομολογία καταργώντας Τμήμα απο το Οργανόγραμμα του Δήμου.
- Παραβιάζει την σχετική νομολογία ορίζοντας αναπληρωτές προϊστάμενους σε Τμήματα με ένα ή κανένα εργαζόμενο.
- Παραβιάζει την σχετική νομολογία τοποθετώντας προϊστάμενο υπάλληλο με λιγότερα χρόνια υπηρεσίας από άλλους στο ίδιο Τμήμα.
- Παραβιάζει την σχετική νομοθεσία όταν υποβιβάζει Διευθυντή σε Τμηματάρχη ενώ υπάρχουν κενές θέσεις προϊστάμενων σε άλλες Διευθύνσεις του Δήμου.
- Παραβιάζει την σχετική νομοθεσία και στελεχώνει τις υπηρεσίες του Δήμου με πληθώρα αναπληρωτών προϊστάμενων (2 Διευθυντές & 13 Τμηματάρχες αναπληρωτές σε σύνολο 8 Διευθύνσεων & 26 Τμημάτων).

Με την εν λόγω προσφυγή νομιμότητας το Σωματείο ζητάει να ακυρωθούν οι συγκεκριμένες παράνομες αποφάσεις του Δημάρχου και ταυτόχρονα η Διοίκηση υποχρεούται να στείλει άμεσα τους υπηρεσιακούς φακέλλους των εργαζομένων στο αρμόδιο Υπηρεσιακό Συμβούλιο ώστε η στελέχωση των υπηρεσιών στο Δήμο Ηλιούπολης να γίνουν νόμιμα και με πλήρη διαφάνεια.
Η Διοίκησης του Δήμου όφειλε να δείξει μια στοιχειώδη υπευθυνότητα και να αποσύρει τις παράνομες αποφάσεις της, που δημιούργησαν ήδη κλίμα προσφυγών στα Διοικητικά Δικαστήρια δυναμιτίζοντας την λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου, αλλά αντιθέτως αυτή συνεχίζει να υποστηρίζει τις λαθεμένες επιλογές της.
Η Περιφέρεια από την πλευρά της, αντί να ζητήσει την άμεση απόσυρση των παράνομων αποφάσεων της Διοίκησης του Δήμου, επιλέγει τον πλέον χρονοβόρο τρόπο αντιμετώπισης του προβλήματος, ζητώντας με σχετικό έγγραφό της από τον Δήμο Ηλιούπολης, "να της γνωρίσει άμεσα τις απόψεις του (sic !) επί των ισχυρισμών του προσφεύγοντος (Σωματείου)" !
Αγνοώντας προκλητικά ότι οι ισχυρισμοί του προσφεύγοντος Σωματείου αποδεικνύονται από τα συνοδευτικά της καταγγελίας έγγραφα και σε αυτή την περίπτωση θα έπρεπε τουλάχιστον να ζητηθεί, η άμεση επαναφορά στην νομιμότητα της καταγγελθείσας Διοίκησης του Δήμου.

Γιατί επιλέγοντας η Περιφέρεια να κωλυσιεργεί και στην ουσία να "επιτρέπει" στην Διοίκηση του Δήμου να παρανομεί (πολλά ακούγονται για προσωπικές παρεμβάσεις του Δήμου στην Περιφέρεια), δίνοντας στην Διοίκηση το χρονικό διάστημα που χρειάζεται, ώστε ολοκληρώνοντας αυτή τον νέο Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ) του Δήμου και στέλνοντας τους φακέλλους των εργαζομένων στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο, θα μπορεί τότε (κατα το τέλος του χρόνου !), οποιαδήποτε καταδικαστική απόφαση της Περιφέρειας που θα την υποχρεώνει σε απόσυρση των παράνομων αποφάσεων της, να την απαξιώσει, αφού κατά την Διοίκηση θα είναι δρομολογημένες οι νόμιμες πλέον υπηρεσιακές διαδικασίες για την αντικατάσταση αυτών των αποφάσεων !

Αυτές οι τακτικές δεν είναι άγνωστες στους εργαζόμενους του Δήμου αλλά και σ όλους μας.
Είναι οι ίδιες τακτικές μιας πολιτικής (που ήδη σαν χώρα ζούμε τα χρόνια αποτελέσματά της) με την οποία δεν διστάζουν να παρανομούν, αρκεί πρόσκαιρα ή μόνιμα να εξηπηρετεί τις πολιτικές τους επιδιώξεις.
Μια πολιτική πελατιακών σχέσεων με εργαζόμενους, αλληλοεξηπηρετήσεων, αδιαφορώντας για τα υπηρεσιακά προβλήματα λειτουργίας που δημιουργούν και την αντανάκλαση που αυτά έχουν στην προσφορά υπηρεσιών προς τους δημότες.
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
email : sergdh@in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου