14/7/11

'' ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΓΙΑΤΙ ΥΠΗΡΕΤΗΣΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΠΡΟΣΩΠΟ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΨΗΦΟ''... ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ Α. ΝΤΑΛΑΡΑ


«Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς την υπουργό τη Λούκα Κατσέλη, το νέο υπουργό τον Γιώργο Κουτρουμάνη και να του ευχηθώ καλή επιτυχία όπως και στην νέο υφυπουργό Γιάννη Κουτσούκο, τον Βασίλη Κεγκέρογλου τους γενικούς και ειδικούς γραμματείς του υπουργείου, αλλά και τους συνεργάτες μου για τη συνεργασία που είχαμε.

Προσπαθήσαμε σε αντίξοες συνθήκες, χωρίς διοικητικές δομές, δουλεύοντας σκληρά και πετυχαίνοντας πολλά. Συντονίσαμε σε συνεργασία με άλλα υπουργεία τη διαδικασία για τη νέα νομοθεσία για το άσυλο, προχωρήσαμε με αποφασιστικότητα στην ενσωμάτωση της ευρωπαϊκής Οδηγίας 52/2009, που προβλέπει αυστηρές κυρώσεις για όσους εργοδότες απασχολούν παράνομα διαμένοντες υπηκόους τρίτων χωρών, ενισχύσαμε τον ελεγκτικό ρόλο του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, προκειμένου να προστατέψουμε αποτελεσματικότερα τους εργαζόμενους.
Μειώσαμε τον απαιτούμενο αριθμό ενσήμων για τις ανανεώσεις των αδειών παραμονής και εργασίας των αλλοδαπών από 200 κατ’ έτος, που ισχύει σήμερα, στα 120.

Με τις δημόσιες παρεμβάσεις μας αναδείξαμε το μεταναστευτικό ως ένα από τα μείζονα ζητήματα της ελληνικής κοινωνίας μένοντας πιστοί στη γραμμή ότι η χώρα δεν είναι ούτε φρούριο ούτε ξέφραγο αμπέλι. Στείλαμε το μήνυμα ότι δεν είναι προς όφελος κανενός συμπολίτη μας να εκπέσουν από τη νομιμότητα μερικές δεκάδες χιλιάδες μετανάστες που, σε πολλές περιπτώσεις, ζουν και εργάζονται εδώ και χρόνια στην Ελλάδα και έχουν πλέον ενσωματωθεί και ενταχθεί στην ελληνική κοινωνία.

Παράλληλα φροντίσαμε με τους λίγους πόρους που είχαμε και τη Γ.Γ. Νέας Γενιάς να στηρίξουμε και θέλω να ευχαριστήσω το Γραμματέα τον Γιάννο Λιβανό, αλλά και να βελτιώσουμε σημαντικά τη λειτουργία της Εργατικής Εστίας, όπου κι εδώ να απευθύνω τις ευχαριστίες μου στην πρόεδρο του Οργανισμού την κα Βασιλική Τσιμπίδα.

Παραδίδω στη νέα πολιτική ηγεσία με την πεποίθηση ότι το έργο θα συνεχιστεί επάξια. Ίσως αυτό το χαρτοφυλάκιο της μετανάστευσης να έπρεπε να παραδοθεί αλλού ή καλύτερα στο δρόμο, όπου πραγματικά όλοι πρέπει να είμαστε για να βλέπουμε πως οι βέλτιστες λύσεις θα εφαρμοστούν πιο αποτελεσματικά Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω την υπουργό και πάλι για τη συνεργασία. Είμαι περήφανη γι΄ το πώς δουλέψαμε, αλλά και γιατί υπηρέτησα ανθρώπους που δεν έχουν για πολλούς πρόσωπο, δεν έχουν ψήφο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου