14/7/11

ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ ΕΠΕΣΗΜΑΝΕ Η ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Α. ΝΤΑΛΑΡΑ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ


Στη σημασία της ενσωμάτωσης της οδηγίας 2009/52 για κυρώσεις σε βάρος εργοδοτών που απασχολούν παράνομα διαμένοντες αλλοδαπούς επεσήμανε η Άννα Νταλάρα, Βουλευτής Β΄ Αθηνών μιλώντας στο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο με θέμα ’’Κοινωνική Ένταξη Μεταναστών - Καλές πρακτικές στους τομείς υγείας, πρόνοιας και κοινωνικής ασφάλισης’, που διοργανώθηκε στο Μουσείο της Ακρόπολης τη Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2011.
«Με τη διαμόρφωση νέου νομοθετικού πλαισίου για την αντιμετώπιση της μαύρης εργασίας των παράνομα ευρισκομένων στη χώρα αλλοδαπών, του οποίου η νομοπαρασκευαστική διαδικασία ολοκληρώνεται την Πέμπτη, αλλά και την παράλληλη αναμόρφωση του βασικού ελεγκτικού βραχίονα του Υπ. Εργασίας, του ΣΕΠΕ, επιχειρείται η αντιμετώπιση της μαύρης εργασίας σε ένα υποσύνολο της εργατικού δυναμικού, που είναι κατά τεκμήριο το πλέον ευάλωτο, τους μετανάστες χωρίς χαρτιά.  Έτσι, αντιμετωπίζεται η εισφοροδιαφυγή που υπονομεύει τη βιωσιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων, αλλά και αποκαθίσταται ο όρος της ισότητας τόσο στην πρόσβαση στην αγορά εργασίας και στο επιχειρείν, αφού πλέον τιμωρείται αυστηρά αυτός που επωφελείται από του χαμηλού κόστους παράνομη εργασία» σημείωσε η Άννα Νταλάρα.
Επιπλέον σχολίασε τα φαινόμενα βίας που έλαβαν χώρα το προηγούμενο διάστημα, υπογραμμίζοντας την σημασία α διατήρησης της έννομης τάξης: «Ιδιαίτερα μεγάλη απειλή για την ίδια την κοινωνία, για τις θεμελιώδεις αρχές του κράτους δικαίου είναι, σε ό,τι αφορά τους μετανάστες, το διογκούμενο κύμα αυτοδικίας, που είδαμε πριν λίγο καιρό που οδήγησε την κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας.  Ο κόσμος ανησυχεί. Ωστόσο δεν πρέπει να οδηγείται σε ανορθολογικές συμπεριφορές, που μπορεί να οδηγήσουν στην επώαση του αυγού του φιδιού. Κι εμείς οι πολιτικοί δεν γίνεται  να παραλύσουμε από το φόβο του πολιτικού κόστους. Έχουμε χρέος και ευθύνη να κρατήσουμε στιβαρό χέρι στο τιμόνι και να οδηγήσουμε τη χώρα έξω από τα επικίνδυνα νερά που τώρα ταξιδεύουμε. Και για να το καταφέρουμε αυτό, ένας τρόπος υπάρχει. Να μιλάμε ειλικρινά και ανοιχτά με την κοινωνία, να έχουμε έναν ειλικρινή και ισότιμο διάλογο. Να μιλήσουμε χωρίς κλισέ, χωρίς να κρυφοκοιτάζουμε για μικροπολιτικές ωφέλειες. Αυτό τουλάχιστον εγώ προσπάθησα να κάνω όσο υπηρέτησα από τη θέση της υφυπουργού. Προσπάθησα να αρθρώσω ένα δημόσιο λόγο με έμφαση τον ορθολογισμό, την ανάγκη σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την ανάγκη για διασφάλιση όσων πιστεύουν στο κράτος δικαίου, όσων θεωρούν ότι μια συγκροτημένη μεταναστευτική πολιτική δεν έχει ούτε μόνο καταστολή, ούτε δήθεν ανθρωπιστικές δράσεις χωρίς στόχο και σχέδιο» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου