12/6/13

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Μ. ΣΤΡΑΤΑΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΡΤ


Νομίζω ότι είμαι εξ εκείνων που δικαιούνται να ομιλούν περί των εξελίξεων στην κρατική ραδιοτηλεόραση.

Για πολλούς λόγους. Πρώτον, διότι επί κυβερνήσεως Σημίτη, μου προτάθηκε η γενική διεύθυνση της ΕΤ3 και αρνήθηκα.

Δεύτερον διότι όλες οι κατά καιρούς διορισμένες διοικήσεις των κρατικών καναλιών και ραδιοφώνων, για τους δικούς τους λόγους, με θεωρούσαν ανίκανο να αρθρώσω λόγο, έστω ως προσκεκλημένος σε κάποια εκπομπή και δια τούτο βρισκόμουν μονίμως στον γνωστό μαυροπίνακα.

Τρίτον, διότι δεκάδες μαθητές,μου, εδώ και δεκαετίες εργάζονται στα εν λόγω μέσα ενημέρωσης. Τέταρτον, διότι πάντα εξέφραζα την άποψη ότι για μία χώρα όπως η Ελλάδα, η λειτουργία τεσσάρων κρατικών τηλεοπτικών σταθμών και πολλών ραδιοφωνικών σταθμών, παραείναι πολυτέλεια.

Δικαιούμαι, λοιπόν, να ομιλήσω και έχω να πω τούτα.

Πρώτον, ο τρόπος που διαχειρίστηκε το θέμα η συγκυβέρνηση, είναι και φασιστικός και χυδαίος. Προφανώς, ο πρωθυπουργός, από τη στιγμή που άρχισε να μοιράζει αυτόγραφα στη Θεσσαλονίκη, αισθάνθηκε κάπως σαν παποκαίσαρας και ως υποχρεωμένος να δίνει λογαριασμό μόνο στον Θεό, του οποίου, άλλωστε, δηλώνει συνομιλητής.

Δεύτερον, είναι γεγονός ότι η κρατική ραδιοτηλεόραση, ανέκαθεν αποτελεί γόνιμο χωράφι γιά σπορά κομματικών σπόρων. Ιδιαίτερα σε επίπεδο διοικήσεων των μέσων, το εκάστοτε κυβερνών κόμμα έγραφε στα πλέον παλαιά των υποδημάτων του κάθε έννοια αξιοκρατίας και δημοκρατικότητας.

Τρίτον, οι εκάστοτε διοικήσεις των κρατικών μέσων και τα πρωτοκλασάτα στελέχη, λειτουργούσαν ως εντολοδόχοι της εξουσίας που τους είχε διορίσει στις θέσεις τους.

Τέταρτον, κατά καιρούς τα κόμματα και οι πολιτικοί έβλεπαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης ως έναν πρώτης τάξης τρόπο για να βολεύουν δικά τους παιδιά. Αυτές αποτελούν πραγματικότητες. Όπως πραγματικότητα αποτελεί και η ύπαρξη στα μέσα και παχυλότατα αμοιβόμενων και αργόμισθων και χρυσοκανθάρων. Όμως, υπάρχει και η άλλη πραγματικότητα.

Αυτή των χιλιάδων εργαζομένων, που με εξευτελιστικές αμοιβές ποτίζουν καθημερινά με τον ιδρώτα τους τον χώρο της δουλειάς τους. Υπάρχουν οι εργαζόμενοι, που ουκ ολίγες φορές έχουν τολμήσει να αντισταθούν στις κάθε λογής παρεμβάσεις σφογγοκωλάριων της εξουσίας στο δημοσιογραφικό έργο τους. Υπάρχουν οι δημοσιογράφοι και οι τεχνικοί που υπηρετούν με θρησκευτική ευλάβεια τόσο την Αλήθεια, όσο και την ποιότητα στην ενημέρωση. Υπάρχει η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων, που υπηρετούν την αποστολή τους και τον ελληνικό λαό με ψηλά το μέτωπο και με ήσυχη τη συνείδησή τους.

Όλα αυτά, η σημερινή συγκυβέρνηση, κατ' εντολήν των ξένων και ντόπιων αφεντάδων της, τα πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων. Προφανώς, διότι δεν άντεχε να είναι μόνη της στον κάλαθο αυτόν, όπου την έχει πετάξει, εδώ και καιρό, ο ελληνικός λαός.

Αυτή η επίδειξη φασισμού και χυδαιότητας από την συγκυβέρνηση, δεν θα περάσει. Θα την κονιορτοποιήσει το δίκιο της συντριπτικής πλειοψηφίας των εργαζομένων στα κρατικά ΜΜΕ.

Σε καμία περίπτωση δεν θα τη σώσει η υποστήριξη των κομματικών φερεφώνων της και των βολεμένων χρυσοκανθάρων που ήδη ετοιμάζονται να μεταπηδήσουν σε άλλες πιό χρυσοφόρες κρατικές θέσεις.

Εν τέλει, την αλλαγή που, όντως, χρειάζονται τα κρατικά μέσα, θα την κάνουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, μαζί με τον ελληνικό λαό. Ας το χωνέψουν οι κρατούντες. Όσο νωρίτερα το χωνέψουν, τόσο καλύτερα γι αυτούς.

ΥΓ:Προσωπικά, δεν μασάω από την τάχα μου δήθεν επαναστατικότητα του Βενιζέλου, πάνω στα σημερινά γεγονότα. Ξέρω (και το ξέρουν πάρα πολλοί), ότι λέει τα όσα λέει, επειδή ο ίδιος έχει διορίσει, και ελέγχει, τη διοίκηση της ΕΤ3. Άρα, τα συμφέροντά του θίγονται και γιαυτό το παίζει ''επαναστάτης''. Ντρέτες κουβέντες.
www.epikoinonia-arg.g

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου