3/6/11

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ Κ. ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΑΠΟΥΤΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΗΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ.


O υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χ. Παπουτσής απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Μιλτιάδη Βαρβιτσίωτη, για τη λειτουργία Κέντρου Κράτησης στο παλιό αεροδρόμιο Ελληνικού είπε:


 «Όσον αφορά την ουσία της ερώτησής σας, δηλαδή τα Κέντρα Κράτησης και Πρώτης Υποδοχής στο παλαιό Αεροδρόμιο του Ελληνικού. Πρώτα απ’ όλα, υπενθυμίζω ότι δεν πρόκειται περί καινούριας προσπάθειας, δεν πρόκειται περί καινούριας επιλογής, δεν πρόκειται περί νέων μελλοντικών έργων. Πρόκειται περί παλαιών Κέντρων, τα οποία λειτουργούσαν εκεί μέχρι τώρα υπό την εποπτεία της Διεύθυνσης Αλλοδαπών της Αστυνομίας. Το νέο Κέντρο στο Αεροδρόμιο, το οποίο λειτουργεί από το 2002, δηλαδή 9 χρόνια τώρα, σε κτίρια της Διεύθυνσης Αλλοδαπών της Αστυνομίας, μαζί με άλλες εγκαταστάσεις της Αστυνομίας δίπλα, μαζί με εγκαταστάσεις του Στρατού. Και το παλαιό κτίριο, λειτουργεί εδώ και 15 χρόνια από τη στιγμή της αποχώρησης των αμερικανικών βάσεων, στις εγκαταστάσεις εκεί, όπου ήταν τα κρατητήρια της Ασφάλειας και στη συνέχεια ήταν κρατητήρια των Αλλοδαπών. Δεν υπάρχει καμία ανακοίνωση νέου έργου. Ταυτόχρονα, υπήρξε η συνοδευτική δήλωση από την Κυβέρνηση ότι ακριβώς επειδή στο συγκεκριμένο χώρο, υπάρχει η προοπτική και ο σχεδιασμός για την αναβάθμιση συνολικά της περιοχής με τα νέα αναπτυξιακά έργα που θα γίνουν, όποια από αυτά χρειαστούν να μεταστεγαστούν, θα μεταστεγαστούν σε άλλες Υπηρεσίες της Αττικής».

Η απάντηση αυτή του κ. Παπουτσή παραμένει  συνεπής με τις διευκρινήσεις που έδωσε  το Υπουργείο με σχετικό δελτίο τύπου και στις 20 Μάη.
Ωστόσο ορισμένοι δημόσιοι παράγοντες του δήμου μας  επιχειρούν να δημιουργήσουν ένα κλίμα εκφοβισμού και τρομοκράτησης των συμπολιτών μας με ανεύθυνες  φημολογίες, ενέργειες και πρακτικές σε μια αγωνιώδη  προσπάθεια αυτοπροβολής με  κάθε τρόπο.
Η δημοτική αρχή δηλώνει για μια ακόμα φορά ότι θεωρεί καταρχήν επαρκείς τις διευκρινίσεις του Υπουργείου και ταυτόχρονα είναι έτοιμη να αντιδράσει άμεσα σε κάθε διαφορετική εξέλιξη. Καθαρά και ξάστερα με υπευθυνότητα, ψυχραιμία και αποφασιστικότητα με απόλυτο σεβασμό στις αξίες,  τις αρχές και τις δημοκρατικές παραδόσεις των πόλεων μας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου