31/7/12

Β. ΑΛΕΒΙΖΟΠΟΥΛΟΣ: ΩΣ ΕΔΩ ΦΤΑΝΕΙ. ΛΥΣΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΛΟΙ…ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΙΣ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ…

ΤΑ «ΦΙΛΕΤΑ» ΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΩΝ ΞΕΠΟΥΛΙΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΨΩΜΙ.

«Τα αεροδρόμια δεν είναι ΑΕ και δεν πρέπει να αποτελούν προϊόν προς εκποίηση», αλλά μοχλό ανάπτυξης του οικονομικού και κοινωνικού γίγνεσθαι μιας χώρας. Εδώ και μήνες έχει ξεκινήσει από τους υπαλλήλους της πολιτικής αεροπορίας και τον πρόεδρο της ομοσπονδίας της ΟΣΥΠΑ Β. ΑΛΕΒΙΖΟΠΟΥΛΟ ένας μαραθώνιος αγώνας ενημέρωσης και αντίστασης απέναντι στις μνημονιακές δεσμεύσεις των κυβερνήσεων και στο «ξεπούλημα» των ελληνικών κρατικών αεροδρομίων.

Κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και τονίζουν στους Περιφερειάρχες- Δημάρχους τον καθοριστικό ρόλο της συμμετοχής όλων των τοπικών φορέων στην περιφέρεια προκειμένου να ενδυναμώσουν το μέτωπο κατά της ιδιωτικοποίησης των αεροδρομίων, προβάλλοντας τις καταστροφικές συνέπειες της πώλησης για την τοπική οικονομία για τον κοινωνικό ιστό της περιφέρειας και κυρίως για τον τουρισμό.

Πρέπει ο κόσμος να μάθει την όλη την αλήθεια, η Ελλάδα είναι μια πλούσια χώρα και δεν έχει ανάγκη από επίδοξους εκποιητές δήλωσε ο κ. Αλεβιζόπουλος υπογραμμίζοντας πως έχει ήδη συσταθεί επιτροπή που επεξεργάζεται το σχέδιο για την εκποίηση των 40 αεροδρομίων της χώρας μας. Στην αρχή έβαλαν ενέχυρο τον λαό και τώρα βάζουν την δημόσια περιουσία του.

Τα τελευταία 10 χρόνια, η ΥΠΑ από την λειτουργία των αεροδρομίων εισέπραξε 4,5 δις ευρώ και από αυτά μόλις τα 2,5 δις ευρώ απορροφήθηκαν από την ΥΠΑ για ίδια έξοδα. Διαμαρτυρήθηκε μάλιστα στους αρμόδιους για την «εξαφάνιση» των υπολοίπων 2 δισεκατομμυρίων ευρώ, και την μεταβίβαση τους σε τρίτους, που απογυμνώνει την ΥΠΑ από κάθε δυνατότητα να προβεί σε βελτιωτικά έργα στα αεροδρόμια.
Λύσεις και προτάσεις υπάρχουν, αλλά κανείς πολιτικός δεν εμφανίζεται για να τις εφαρμόσει. Τα 40 κρατικά αεροδρόμια της χώρας μας, χρειάζονται νέες δομές λειτουργίας και μάνατζμεντ για να προχωρήσουν και να γίνουν πυλώνες ανάπτυξης του τουρισμού και όχι το έγκλημα που ετοιμάζουν, το οποίο δεν έχει ισοδύναμο παρά μόνο σε χώρες που τελούν υπό κατοχή, Αν όλο αυτό το ξεπούλημα δεν εμποδιστεί και δεν ακυρωθεί από τον μόνο που μπορεί να το σταματήσει και να το αποτρέψει - από τον ίδιο το λαό, τότε η ιδιωτικοποίηση μοιάζει νομοτελειακά αναπόφευκτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου