17/4/13

ΈΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΑΠΕΥΘΥΝΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΠΕΝΤΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΟΗΕ


Η έκκληση έχει ως εξής:
«Φθάνει πια. Αρκετά.
Μετά από περισσότερα από δύο χρόνια συγκρούσεων και πάνω από 70.000 θανάτους, μεταξύ των οποίων χιλιάδες παιδιά...

Μετά από περισσότερα από πέντε εκατομμύρια ανθρώπους που εξαναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, συμπεριλαμβανομένου του ενός εκατομμυρίου προσφύγων που ζουν σε σοβαρά επιβαρυμένες γειτονικές χώρες...

Μετά από τόσες πολλές διαλυμένες οικογένειες και ισοπεδωμένες κοινότητες, κατεστραμμένα σχολεία, νοσοκομεία και δίκτυα παροχής νερού...

Μετά από όλα αυτά, εξακολουθεί να υπάρχει μια ανεπαρκής αίσθηση του επείγοντος μεταξύ των κυβερνήσεων και των εμπλεκόμενων μερών που θα μπορούσε να θέσει ένα τέλος στην σκληρότητα και το μακελειό στη Συρία.

Εμείς, οι ηγέτες οργανώσεων των Ηνωμένων Εθνών επιφορτισμένοι με την αντιμετώπιση του ανθρώπινου κόστους αυτής της τραγωδίας, απευθύνουμε έκκληση προς τους πολιτικούς ηγέτες που εμπλέκονται να ανταποκριθούν στις ευθύνες τους απέναντι στο λαό της Συρίας και στο μέλλον της περιοχής.

Ζητάμε να χρησιμοποιήσουν τη συλλογική επιρροή τους για να επιμείνουν σε μια πολιτική λύση σε αυτή τη φρικτή κρίση πριν εκατοντάδες χιλιάδες ακόμη άνθρωποι χάσουν τα σπίτια τους, τη ζωή και το μέλλον τους, σε μια περιοχή που βρίσκεται ήδη στην κόψη του ξυραφιού.

Οι οργανώσεις μας και οι συνεργάτες στο ανθρωπιστικό μας έργο έχουμε κάνει ότι είναι δυνατόν. Με την υποστήριξη πολλών κυβερνήσεων και του κόσμου, έχουμε βοηθήσει να βρουν καταφύγιο πάνω από ένα εκατομμύριο πρόσφυγες. Έχουμε βοηθήσει να έχουν τροφή και άλλα είδη πρώτης ανάγκης τα εκατομμύρια των εκτοπισμένων από τη σύρραξη, να έχουν ύδρευση και αποχέτευση πάνω από 5,5 εκατομμύρια πληγέντες στη Συρία και στις γειτονικές χώρες, καθώς και πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες υγείας για εκατομμύρια Σύριους, συμπεριλαμβανομένων των εμβολιασμών πάνω από 1,5 εκατομμυρίων παιδιών κατά της ιλαράς και της πολιομυελίτιδας.

Αλλά όλα αυτά δεν είναι ούτε κατά προσέγγιση αρκετά. Οι ανάγκες αυξάνονται ενώ η ικανότητά μας να κάνουμε περισσότερα μειώνεται, για λόγους ασφάλειας και άλλους πρακτικούς περιορισμούς εντός της Συρίας, καθώς και περιορισμένη χρηματοδότηση. Βρισκόμαστε επικίνδυνα κοντά, ίσως και μόνο λίγες εβδομάδες, στην αναστολή ενός μέρους της ανθρωπιστικής βοήθειας.

Η έκκλησή μας σήμερα δεν είναι για περισσότερους πόρους, όσο απαραίτητοι και να είναι. Απευθύνουμε έκκληση για κάτι πιο σημαντικό από τα χρήματα. Προς όλους τους εμπλεκόμενους σε αυτή τη βάναυση σύγκρουση και προς όλες τις κυβερνήσεις που μπορούν να τους επηρεάσουν:

Στο όνομα όλων εκείνων που έχουν υποφέρει τόσο πολύ και των πολύ περισσότερων που το μέλλον τους διακυβεύεται: Φτάνει πια! Επιστρατεύστε και χρησιμοποιήστε την επιρροή σας, τώρα, για να σώσετε το λαό της Συρίας και να σώσετε την περιοχή από την καταστροφή.»

Valerie Amos, Συντονιστής Εκτάκτων Αναγκών OCHA, Ertharin Cousin, Εκτελεστικός Διευθυντής Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος, Antonio Guterres, Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Anthony Lake, Εκτελεστικός Διευθυντής της UNICEF και Margaret Chan, Γενική Διευθύντρια Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας.


Για πληροφορίες και συνεντεύξεις επικοινωνήστε με τη UNICEF (κ. Ηλίας Λυμπέρης), τηλ.: 210-7255555 ή 6944-653799

Η UNICEF είναι για περισσότερο από 65 χρόνια η κορυφαία οργάνωση στον κόσμο που φροντίζει για την υγεία, την εκπαίδευση, τη διατροφή και την προστασία εκατομμυρίων παιδιών σε όλο τον κόσμο. Το έργο της στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο σε εθελοντικές προσφορές.


 
 
Σας ευχαριστούμε για το χρόνο που διαθέσατε για το ενημερωτικό μας δελτίο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου