19/6/13

Τ. ΚΟΥΙΚ:«ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΑΠΟΛΥΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ»

Τ. Κουίκ: Παράνομη απόλυση υπαλλήλου του Δήμου Αθηναίων
Εξηγήσεις για την «παράνομη και αντισυνταγματική απόλυση υπαλλήλου του Δήμου Αθηναίων που είχε τεθεί από το Νοέμβριου του 2012 σε καθεστώς διαθεσιμότητας» ζητά με Ερώτησή του, προς τους Υπουργούς Εργασίας Γιάννη Βρούτση, Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη και Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη, ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Τέρενς Κουίκ.

Η υπόθεση

Η υπάλληλος είχε προσληφθεί κανονικά ως "ΔΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ", με σύμβαση Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου (ΙΔΑΧ) το 2005 σε Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία του Δήμου Αθηναίων και μεταφέρθηκε με νόμιμες διαδικασίες στο Δήμο τον Σεπτέμβριο του 2009.

Από τότε μέχρι και τη μέρα που βγήκε σε διαθεσιμότητα, παρόλο που δούλευε κανονικά, δεν πληρώθηκε ποτέ, γιατί η Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου του Δήμου έκρινε ότι δεν έπρεπε να μεταφερθεί.

Η υπάλληλος προσέφυγε στη Δικαιοσύνη, καταθέτοντας αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, όπου δικαιώθηκε πανηγυρικά. Συγκεκριμένα, το Πρωτοδικείο Αθηνών έκρινε ότι νόμιμα μεταφέρθηκε στο Δήμο Αθηναίων και της αναγνώρισε ότι ο Δήμος της οφείλει αποδοχές για τα έτη 2009 έως 2011. Επίσης, επιδίκασε το ποσό των 10.000 € για την αντιμετώπιση επειγουσών αναγκών το οποίο ήταν και το μονό ποσό που της κατέβαλε ο δήμος.

Ωστόσο, το Νοέμβριο του 2012, σύμφωνα με τις διατάξεις του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής, η απασχολούμενη βγήκε σε διαθεσιμότητα, το Υ.Δ.Μ.Η.Δ. πέρασε στη διαγραφή της από το Μητρώο Μισθοδοτούμενων, μπήκε στη διαδικασία της κινητικότητας κάνοντας αίτηση και συμπεριελήφθη στους οριστικούς πίνακες του Α.Σ.Ε.Π.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, οποιαδήποτε υπηρεσιακή μεταβολή των υπαλλήλων σε διαθεσιμότητα από τις 12-11-2012, δεν ισχύει.

Η ερώτηση του κ. Κουίκ

«Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε, προκειμένου να ανακληθεί η παράνομη και αντισυνταγματική απόλυση της προαναφερομένης υπαλλήλου; Πότε θα καταβληθούν οι δεδουλευμένες αποδοχές της μέχρι πρότινος εργαζόμενης στο Δήμο Αθηναίων;», ζητώντας, ταυτόχρονα, ενημέρωση για την επίσημη θέση του ΑΣΕΠ για το συγκεκριμένο περιστατικό, τη διενέργεια ΕΔΕ, για να διαπιστωθεί τυχόν ύπαρξη πειθαρχικών παραπτωμάτων των υπευθύνων που έδωσαν την εντολή απόλυσης αλλά και την κατάργηση των άρθρων του Μεσοπρόθεσμου, για το καθεστώς κινητικότητας, προκειμένου να ανακληθεί η διαθεσιμότητα όλων των υπαλλήλων που εμπίπτουν στις διατάξεις του συγκεκριμένου νόμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου