14/6/13

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΔΕΙΚΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ

3 Με Herman Van Rompuy.JPG
Η Βουλευτής Β’ Αθήνας της Νέας Δημοκρατίας και Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής της Βουλής ‘’Ισότητας, Νεολαίας & Δικαιωμάτων του Ανθρώπου’’, Κατερίνα Παπακώστα – Σιδηροπούλου, συνοδευόμενη από την Εμπειρογνώμονα σε θέματα Ισότητας και μέλος του Experts' Forum του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου για την Ισότητα των Φύλων (E.I.G.E.), Λάουρα Αλιπράντη, συμμετείχαν στην πανηγυρική παρουσίαση τουΣύνθετου Δείκτη για την Ισότητα των Φύλων, που πραγματοποιήθηκε, σήμερα, στις Βρυξέλλες, στον χώρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Ο εν λόγω Δείκτης, τον οποίο συνέταξε το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο για την Ισότητα των Φύλων αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο, πολυεπίπεδων παραμέτρων, οι οποίοι συνθέτουν το θέμα της Ισότητας των Φύλων, χρήσιμο για τη λήψη αποφάσεων, τον σχεδιασμό πολιτικών και την παρακολούθηση της Ισότητας στα κράτη - μέλη. Επικεντρώνεται δε, στις διαφορές των δύο φύλων σε έξι βασικούς τομείς: την εργασία, τις αμοιβές, την εκπαίδευση, τον χρόνο, την εξουσία και την υγεία.
1 Με Δντρια EIGE, Virginija Langbakk.JPG
Στην παρουσίαση του Δείκτη παρευρέθηκαν και μίλησαν, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, κ. Herman Van Rompuy, καθώς και η Υπουργός Ισότητας της Ιρλανδίας, κα Kathleen Lynch.
2 Με Herman Van Rompuy.JPG
Η Κατερίνα Παπακώστα, σε κατ’ ιδίαν συνάντηση, την οποία είχε με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, αναφέρθηκε στο μείζον ζήτημα της ανεργίας των γυναικών στην Ελλάδα, ιδίως υπό τις συνθήκες οικονομικής κρίσης και επεσήμανε την ανάγκη για άμεση εφαρμογή πολιτικών, οι οποίες αμβλύνουν το πρόβλημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου