14/6/13

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΤ


Η Θεματική Ομάδα για τα Άτομα με Αναπηρία των Οικολόγων Πράσινων εκφράζει τον αποτροπιασμό της για τον αιφνίδιο θάνατο που επέβαλλε η κυβέρνηση Σαμαρά στην Ελληνική Ραδιοφωνία και Τηλεόραση.Η προσφορά της ΕΡΤ, όχι μόνο στον πολιτισμό και στην δημοσιογραφία, αλλά και στην πρόσβαση στα ανωτέρω από τα Άτομα με Αναπηρία, είναι πολύ σημαντική και δεν μπορεί κανείς να την παραγνωρίσει. Ενδεικτικά θυμίζουμε την δημιουργία του καναλιού Prisma Plus που απευθυνόταν σε Άτομα με Αναπηρία, τα δελτία ειδήσεων στη Νοηματική και την εκπομπή της ΕΤ3, 6η Αίσθηση, τη μοναδική εκπομπή στην Ελληνική Τηλεόραση που ασχολήθηκε αποκλειστικά με θέματα αναπηρίας. Επιπλέον η ΕΡΤ ήταν ο επίσημος χορηγός επικοινωνίας της διοργάνωσης Special Olympics.

Στις νέες δράσεις της ΕΡΤ τα Άτομα με Αναπηρία είχαν φωνή. Το Αρχείο της ΕΡΤ αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες, προχώρησε σε μια καινοτόμα εφαρμογή δημιουργώντας την κατάλληλη υποδομή για την ψηφιακή αρχειοθέτηση και ανάδειξη του περιεχομένου προγραμμάτων της ΕΡΤ για τα ΑμεΑ μέσα από τον διαδικτυακό τόπο www.ert-archives.gr. Παράλληλα, με χρηματοδότηση μέσω του ΕΣΠΑ 2007-2013, προβλέφθηκε η ενίσχυση του προγράμματος της δημόσιας τηλεόρασης με 450 ώρες προγράμματος για Άτομα με Αναπηρία.

Πέρα όμως από το έργο της ΕΡΤ, το οποίο είναι αναντικατάστατο, η κατάργησή της, οδηγεί στην απόλυση 2.650 εργαζομένων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους ίδιους, τις οικογένειες τους, τα ασφαλιστικά τους ταμεία και την αύξηση του συνολικού ποσοστού ανεργίας. Μεταξύ των εργαζομένων της ΕΡΤ, υπάρχουν και Άτομα με Αναπηρία, τα οποία παρά το γεγονός ότι προστατεύονται από το ν.2643/1998 (Α΄ 220), θα χάσουν τη δουλειά τους όπως έχει ήδη γίνει στο πρόσφατο παρελθόν. Το γεγονός ότι οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι ανήκουν σε ευάλωτη κοινωνική ομάδα, που αντιμετωπίζει πρόσθετες δυσκολίες στην εξεύρεση θέσης εργασίας, αλλά και η σημασία που έχει η ίδια η εργασία για την ψυχοσωματική τους υγεία και την κοινωνικοποίησή τους, δεν φαίνεται να ευαισθητοποιεί την ελληνική κυβέρνηση. Ή ,θα λέγαμε καλύτερα, δεν την αφορά.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι απαιτούμε να μείνει η ΕΡΤ ανοιχτή. Προτείνουμε μάλιστα να συνεχίσει το έργο της ενισχύοντας την προσπελασιμότητα σε όλο της το πρόγραμμα και για όλους. Εφόσον η ΕΡΤ παραμείνει ανοιχτή, είμαστε διατεθειμένοι να συνδράμουμε με συγκεκριμένες προτάσεις για τον εμπλουτισμό του προγράμματός της. Έως τότε είμαστε όλοι μαζί στον αγώνα, γιατί ο αγώνας της ΕΡΤ είναι και δικός μας!



Η Θεματική Ομάδα για τα Άτομα με Αναπηρία



Για περισσότερες πληροφορίες:

Φώτης Μπίμπασης:Συντονιστής της ΘΟ ΑΜΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου