8/6/13

ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: «Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΟ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ»



Η δημοκρατία απειλείται και η Ελλάδα είναι το πειραματόζωο σε αυτήν την ιστορική στροφή της Ευρώπης, επισήμανε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρας την Παρασκευή το βράδυ κατά τον χαιρετισμό του στην Εναλλακτική Σύνοδο Ευρωπαϊκών Κινημάτων που πραγματοποιείται στην Αθήνα.«Η Εναλλακτική Σύνοδος, η μεγάλη συνάντηση των κινημάτων είναι εδώ για να στείλει ένα μήνυμα αλληλεγγύης, ενότητας και αντίστασης στους λαούς της Ευρώπης και ολόκληρου του κόσμου», είπε ο κ. Τσίπρας μεταξύ των άλλων και σημείωσε: «Η Ελλάδα ήταν το πρώτο πειραματόζωο αυτής της ιστορικής στροφής. Εδώ δοκιμάζεται σε όλη της την ένταση η στρατηγική της λεηλασίας και την κοινωνικής οπισθοδρόμησης. Εδώ καταργείται το ιστορικό κοινωνικό συμβόλαιο, διαλύεται το κοινωνικό κράτος, ξεπουλιέται στους καπιταλιστές το σύνολο των παραγωγικών πόρων της χώρας. Το πείραμα αυτό είναι ήδη έτοιμο για εξαγωγή στην υπόλοιπη Ευρώπη. Οι χώρες του Νότου, σύρονται ήδη από τα μνημόνια και τον κίνδυνο της χρεωκοπίας προς αυτή την κατεύθυνση».

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως «η δημοκρατία απειλείται και αυτή, μπροστά στην ανάγκη μιας ολοκληρωτικής επιβολής του κεφαλαίου πάνω στις κοινωνίες» και προσέθεσε: «Η δημοκρατία περισσεύει και ενοχλεί, όταν είναι να θεσμοθετηθεί η κοινωνική λεηλασία, και να επιβληθεί ως μόνη εναλλακτική απέναντι στην κρίση».

Αναφέρθηκε στην συνέχεια σε «μηνύματα αντίστασης» που «έρχονται από παντού» και απαρίθμησε τις απεργίες και τις διαδηλώσεις των συνδικάτων, τις συγκεντρώσεις των αγανακτισμένων στις πλατείες, την αυτοοργάνωση των τοπικών κοινωνιών, τις κινητοποιήσεις του κινήματος «Occupy».

Όπως τόνισε ο κ. Τσίπρας, «η Εναλλακτική Σύνοδος έχει ένα έργο να επιτελέσει. Να συγκεντρώσει την εμπειρία των αγώνων κοινωνικής αντίστασης από όλον τον κόσμο. Να καθορίσει έναν πρόγραμμα δράσης που θα συνδέει και θα ενώνει τους αγώνες αυτούς σε ένα τεράστιο κοινό απελευθερωτικό μέτωπο».

«Δεν υπάρχει μέλλον χωρίς δικαιοσύνη, δημοκρατία και αλληλεγγύη. Και δεν υπάρχει δικαιοσύνη, δεν υπάρχει δημοκρατία, δεν υπάρχει και αλληλεγγύη, χωρίς έναν διαρκή και ασυμβίβαστο κοινωνικό αγώνα. Δεν θα μας τα χαρίσει κανείς αυτά. Πρέπει να τα κερδίσουμε», υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας και κατέληξε: «Είμαστε παρόντες σε αυτή την πρόκληση. Είμαστε το 99%. Και υπερασπιζόμαστε το δίκαιο. Παίρνουμε δύναμη και αισιοδοξία από τους κοινωνικούς αγώνες. Και στέλνουμε σε όλη την Ευρώπη, σε όλον τον κόσμο αυτό το μήνυμα: ο κόσμος δεν θα γυρίσει πίσω. Ο κόσμος θα προχωρήσει μπροστά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου