15/6/13

O ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ "ΠΙΣΤΗ" ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΛΑΧΟΣ ΣΤΗΝ "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΝΟΤΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ"

Αν και στις συζητήσεις μας όλοι λίγο πολύ δηλώνουμε γνώστες των ανθρώπινων προβλημάτων, ελάχιστοι από εμάς γνωρίζουν ένα μεγάλο οδυνηρό πρόβλημα που είναι ο παιδικός καρκίνος, στην όποια ανάδειξη αυτού του θέματος, η συνδρομή, της δημόσιας τηλεόρασης της ΕΡΤ, είναι τεράστια.

Πολλοί δεν θα υποψιαζόμαστε καν ότι υπάρχει, αν δεν υπήρχε η ΕΡΤ, κι όμως είναι μία καθημερινή πραγματικότητα, αδυσώπητα σκληρή για πολλά παιδιά, από την βρεφική μέχρι και την εφηβική ηλικία. Μία πραγματικότητα που εξωραΐζεται κάτω από το όνομα «νεοπλασματική νόσος», για να πονάει ψυχικά λιγότερο. Τα παιδιά καθημερινά παλεύουν για την ίδια τους τη ζωή κάτω από αντίξοες συνθήκες. Η "Επικοινωνία Νότια Προάστια τv, συζήτησε για το μεγάλο αυτό θέμα με τον Πρόεδρο του Συλλόγου "Πίστη" Χρήστο Βλάχο.

Οι δυσκολίες τεράστιες που κανείς δεν φαντάζεται, ακόμη κι αν επισκεφθεί τα ογκολογικά τμήματα των παιδιατρικών νοσοκομείων. Εκεί η αισιοδοξία αντιστρατεύεται την απόγνωση, ο πόνος το χαμόγελο, οι επιπλοκές το γιατρό, οι ελλείψεις το αποτέλεσμα και η μάχη δίνεται με άνισους όρους
Δίπλα στους μικρούς μαχητές ο γονιός. Η μάνα, ο πατέρας. Καμιά φορά μονάχα ο ένας και μερικές φορές η γιαγιά ή και κανένας. Ο γονιός που γίνεται το φίλτρο της φόρτισης που δεν πρέπει να φτάσει στο παιδί, ο γονιός που αγόγγυστα πονάει, που δίνει τη δική του μάχη και πασχίζει να καλύψει τις ανεπάρκειες, να βελτιώσει τις συνθήκες, να περιθάλψει αξιοπρεπώς το παιδί του.
Ο Σύλλογός "Πίστη" επιτελεί ένα τεράστιο ανθρωπιστικό έργο!

Δείτε τι είπε ο Πρόεδρος του Συλλόγου "Πίστη" Χρήστος Βλάχος στη Ντόρα Σκορδαλάκη και τον Νίκο Τζιγκουνάκη:
www.epikoinonia-arg.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου