10/7/13

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΕΙ...

Ο Αγώνας τώρα αρχίζει …

Συνάδελφοι,

Λαμβάνοντας σήμερα, Τρίτη 9 Ιουλίου, γνώση του «non paper» του Υπουργείου, αλλά και των όσων ορίζονται στο άρθρο 82 του προς ψήφιση Σχεδίου Νόμου «Φορολογία εισοδήματος, επείγοντα μέτρα εφαρμογής του Ν. 4046/2012, του Ν. 4093/2012 και του Ν. 4127/2013 και άλλες διατάξεις», σχετικά με την κατάργηση ειδικοτήτων κατά κλάδο και κατηγορία του προσωπικού της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθίσταται προφανές ότι στο όνομα της τήρησης των μνημονιακών δεσμεύσεων και επιταγών θίγεται βάναυσα, διαλύεται και καταστρέφεται σημαντικότατο κομμάτι της Δευτεροβάθμιας Τ.Ε.Ε., με τεράστιες επιπτώσεις στην Παιδεία, την Εκπαίδευση, αλλά και σε ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα, ως συνέπεια των μέτρων τα οποία επιχειρούν να μας επιβάλλουν, υπό την πίεση της οικονομικής ύφεσης και υπό το κράτος της εξυπηρετήσεως των «αριθμών».

Σεβόμενοι το λειτούργημα που με πίστη και αφοσίωση υπηρετούμε, καθώς και το πάθος μας για την Παιδεία και την Εκπαίδευση της Πατρίδας μας, βρισκόμαστε δυστυχώς στη δυσάρεστη θέση να ξεκινήσουμε εδώ και τώρα τον μακρύ και δύσκολο αγώνα της διαφύλαξης και προστασίας των όσων προσδοκούν από την Τ.Ε.Ε. οι μαθητές μας και ολόκληρη η κοινωνία, παράλληλα με τη διάσωση και διατήρηση της εργασίας μας, τη διασφάλιση των κατ’ αρχήν και στοιχειωδών διακαιωμάτων μας.

Συνάδελφοι,
Η δικομματική μνημονιακή κυβέρνηση, επέλεξε δυστυχώς (αλλά όπως το προβλέψαμε και σας είχαμε προειδοποιήσει εγκαίρως) το χρονικό διάστημα των διακοπών, με τα σχολεία κλειστά, για να επιτελέσει το «καθήκον» της, να υλοποιήσει δηλαδή τα καταστροφικά της σχέδια για την εκπαίδευση και τον εκπαιδευτικό, χωρίς αντιδράσεις και εμπόδια.
Έκανε όμως ακόμα ένα λάθος:
Οι εκπαιδευτικοί της Τ.Ε.Ε. είμαστε πλέον ενωμένοι, δυνατοί και ώριμοι για να τους σταματήσουμε, να ακυρώσουμε το έργο της καταστροφής που μεθοδικά εκτελούν.
Συνάδελφοι,
Σας καλούμε σε συνεχείς και έντονες αντιδράσεις, διαδηλώσεις και διαμαρτυρίες, στις κατά τόπους Δ/νσεις Δ/θμιας Εκπ/σης, στις Περ/κες Δ/νσεις Εκπ/σης και όπου αλλού κρίνετε πρόσφορο και αποτελεσματικό, προκειμένου να αποτρέψουμε τα σχέδια της τρόϊκας και όσων πονηρά και για προσωπικό τους όφελος την υπηρετούν.
Ή αυτοί ή εμείς !
Όλοι μαζί ΕΝΩΜΕΝΟΙ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ και θα τους ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ !
Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.
ο Πρόεδρος Σεραφείμ Κερασιώτης
ο Γενικός Γραμματέας Σταμάτιος Σταματιάδης

Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Ταχ. Δ/νση: Αχιλλέως 37 - 41 & Μυλλέρου, 104 36 Αθήνα
τηλέφωνο: 210-5238973, fax: 210-5202798
ηλεκτρον. σελ.: http://www.oltee.gr, facebook: group Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.
πληροφορίες: Σεραφείμ Κερασιώτης, Πρόεδρος Δ.Σ. Ο.Λ.Τ.Ε.Ε., τηλ.: 6936-449284

 ...........................................................................................................................................................
ΠΡΟΣ :
κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, Υπουργό Παιδείας
ΚΟΙΝ :
- στα Σχολεία της Τ.Ε.Ε., στους Εκπαιδευτικούς, στις Ε.Λ.Τ.Ε.Ε., στα Μ.Μ.Ε.
ΘΕΜΑ: Κατεπείγουσα συνάντηση με το Δ.Σ. της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.
κ. Υπουργέ,
Σήμερα, Τρίτη 9 Ιουλίου, λάβαμε γνώση του «non paper» του Υπουργείου, αλλά και των όσων περιλαμβάνονται στο άρθρο 82 του προς ψήφιση Σχεδίου Νόμου «Φορολογία εισοδήματος, επείγοντα μέτρα εφαρμογής του Ν. 4046/2012, του Ν. 4093/2012 και του Ν. 4127/2013 και άλλες διατάξεις», σχετικά με την κατάργηση ειδικοτήτων κατά κλάδο και κατηγορία του προσωπικού της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Σας γνωρίζουμε ότι στο όνομα της τήρησης των μνημονιακών δεσμεύσεων και επιταγών, θίγεται βάναυσα, διαλύεται και καταστρέφεται σημαντικότατο κομμάτι της Δευτεροβάθμιας Τ.Ε.Ε., την οποία δεσμευτήκατε να ενισχύσετε και να αναβαθμίσετε.
Ζητούμε να ορίσετε κατεπειγόντως συνάντηση με το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας μας, εντός της τρέχουσας εβδομάδος, προκειμένου να σας εκθέσουμε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, τις λεπτομέρειες και τις επιπτώσεις των όσων επέρχονται, για την Παιδεία, την Εκπαίδευση, αλλά και ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα, ως συνέπεια των μέτρων στα οποία καλείστε να συναινέσετε, υπό την πίεση της οικονομικής ύφεσης και το κράτος των «αριθμών».
Έχοντας την ελπίδα ότι οι εξαγγελίες σας για την Τ.Ε.Ε. δεν ήταν κενές περιεχομένου και ότι οι πραγματικές σας προθέσεις κατατείνουν σε ενδυνάμωση της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στο όνομα της ανάπτυξης του αύριο για τη Χώρα μας, παρακαλούμε για τον άμεσο καθορισμό της ημέρας και ώρας συνάντησής μας.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.
ο Πρόεδρος Σεραφείμ Κερασιώτης
ο Γενικός Γραμματέας Σταμάτιος Σταματιάδης

Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Ταχ. Δ/νση: Αχιλλέως 37 - 41 & Μυλλέρου, 104 36 Αθήνα
τηλέφωνο: 210-5238973, fax: 210-5202798
ηλεκτρον. σελ.: http://www.oltee.gr, facebook: group Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.
πληροφορίες: Σεραφείμ Κερασιώτης, Πρόεδρος Δ.Σ. Ο.Λ.Τ.Ε.Ε., τηλ.: 6936-449284



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου