10/7/13

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΙ - Ο ΛΑΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ!


Τριάντα πρόστιμα, συνολικού ύψους 1.142.950 ευρώ, επέβαλε ο ειδικός γραμματέας Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Μωυσής Κουρουζίδης σε επιχειρήσεις, δήμους και άλλους φορείς.Μεγάλο είναι το πρόστιμο (103.500 ευρώ) που υπέγραψε ο κ. Κουρουζίδης και για τον Δήμο Γλυφάδας, το οποίο αφορά την κατασκευή και λειτουργία νεκροταφείου στον Υμηττό, στη θέση «Πατητήρι». Οι παραβάσεις που εντόπισαν οι «Ράμπο» του περιβάλλοντος αφορούν την κατασκευή και λειτουργία του νεκροταφείου χωρίς περιβαλλοντική αδειοδότηση σε έκταση ειδικής προστασίας, την κατάληψη δημόσιας δασικής έκτασης κηρυχθείσας αναδασωτέας, εργασίες σε επιχωματωμένο ρέμα με κίνδυνο εκδήλωσης πλημμυρικών φαινομένων αλλά και ρύπανση του υδροφόρου ορίζοντα, καθώς και αυθαίρετες κατασκευές.
πηγή: http://www.tovima.gr/society/article/?aid=521030


Μάλιστα λόγω της σοβαρότητάς της η υπόθεση εστάλη στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών για τη διερεύνηση αξιόποινων πράξεων. H τύχη της εισαγγελικής έρευνας αγνοείται έκτοτε, με αποτέλεσμα να μην έχουν ασκηθεί διώξεις ενάντια στους υπευθύνους, αιρετούς ή μη. Το μόνο που έγινε ήταν η επιβολή ενός μικρού προστίμου από το δασαρχείο Πεντέλης, στο οποίο υπάγεται η περιοχή, το οποίο ο δήμος επιχείρησε ανεπιτυχώς να αναιρέσει. Οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος εισηγήθηκαν τον Απρίλιο του 2012 την επιβολή προστίμου 103.500 ευρώ. Το πρόστιμο δεν επιβλήθηκε άμεσα, καθώς οι τότε αρμόδιοι υπουργοί απέφυγαν να το υπογράψουν. Και στη συνέχεια (όταν η αρμοδιότητα υπογραφής προστίμων μεταβιβάστηκε στον γενικό γραμματέα Επιθεωρητών Περιβάλλοντος και Ενέργειας), με σκοπό να δοθεί η δυνατότητα στον Δήμο Γλυφάδας να υπαναχωρήσει και να αποφύγει το 50% του προστίμου. «Ομως δεν υπήρχε καμία διάθεση συνεργασίας», λέει στην «Κ» ο γενικός γραμματέας Σ. Κουρουζίδης. «Μάλιστα ο δήμος τορπίλισε κάθε προσπάθεια να βρεθεί μια λύση (σ.σ. προωθείται η νομιμοποίηση του νεκροταφείου Αργυρούπολης, με επέκταση για τον Δήμο Γλυφάδας) για το ενδιάμεσο διάστημα, μέχρι να δημιουργηθεί το διαδημοτικό νεκροταφείο στο Ελληνικό. Ο δήμος αρνήθηκε να εγκαταλείψει την προσπάθεια για τη χρήση του παράνομου χώρου».


Ετσι, όντας σε αδιέξοδο, ο κ. Κουρουζίδης υπέγραψε τελικά στις 19/6 το πρόστιμο. Σύμφωνα με την απόφαση, η χρηματική ποινή αφορά την κατάληψη δημόσιας δασικής και αναδασωτέας έκτασης και την κατασκευή νεκροταφείου χωρίς περιβαλλοντική αδειοδότηση, στην πραγματοποίηση εργασιών σε μπαζωμένο ρέμα και την ανέγερση αυθαιρέτων κατασκευών (ναΐσκος, περίφραξη κ.λπ.).

πηγή: http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_2_06/07/2013_525868


Δείτε εδώ το απόσπασμα από το σχετικό έγγραφο του υπουργείου (πηγή: http://www.tovima.gr/files/1/2013/07/05/prostima.pdf):


"Ο Ειδικός Γραµµατέας Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Μ. Κουρουζίδης, υπέγραψε, έως την 21η Ιουνίου 2013, την επιβολή προστίµων, µετά από εισήγηση της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, σε 30 µονάδες, συνολικού ύψους 1.142.950 ευρώ.


Τα πρόστιµα αναφέρονται σε περιβαλλοντικές παραβάσεις που διαπιστώθηκαν στη διάρκεια ελέγχων από επιθεωρητές περιβάλλοντος, µε κυριότερες τις παραβάσεις σε θέµατα πληµµελούς διαχείρισης στερεών και επικινδύνων αποβλήτων, υγρών αποβλήτων, λυµατολάσπης, επικίνδυνων αποβλήτων, ανεξέλεγκτης απόρριψης στερεών αποβλήτων, διάθεσης υγρών αποβλήτων σε υδάτινο αποδέκτη χωρίς προβλεπόµενη άδεια, διάθεσης (απόρριψης) πτωµάτων ζώων εντός ΧΑ∆Α, πληµµελούς ενδονοσοκοµειακής διαχείρισης επικίνδυνων ιατρικών αποβλήτων, υπέρβασης των οριακών τιµών εκποµπής σωµατιδίων, µη προβλεπόµενη παρακολούθηση αέριων αποβλήτων, λειτουργία εγκατάστασης χωρίς περιβαλλοντική άδεια, κατασκευή και λειτουργία νεκροταφείου χωρίς προηγούµενη περιβαλλοντική αδειοδότηση, µη συµµετοχή στο Σύστηµα Εναλλακτικής ∆ιαχείρισης, µη τήρηση αντιγράφου της Μελέτης περιβαλλοντικών Επιπτώσεων στον τόπο εκτέλεσης του έργου κλπ.


22. Επιβολή προστίµου στο ∆ήµο Γλυφάδας Νοµού Αττικής, για την κατασκευή και λειτουργία νεκροταφείου στον Υµηττό, στη θέση «Πατητήρι», στην προέκταση της οδού Κων/νου Αθανάτου, στην Άνω Γλυφάδα, Νοµού Αττικής Παραβάσεις:
1) Κατασκευή και λειτουργία νεκροταφείου χωρίς προηγούµενη περιβαλλοντική αδειοδότηση,
2) Κατάληψη δηµόσιας δασικής έκτασης, κηρυχθείσας αναδασωτέας. Κατασκευή και λειτουργία νεκροταφείου σε έκταση ειδικής προστασίας,
3) Εργασίες σε επιχωµατωµένο ρέµα µε συνεπαγόµενο κίνδυνο εκδήλωσης πληµµυρικών φαινοµένων και ρύπανσης ή µόλυνσης του υδροφόρου ορίζοντα και υποβάθµισης του περιβάλλοντος,
4) Αυθαίρετες κατασκευές
Πρόστιµο: 103.500 ευρώ."


103.500 θα επιβαρυνθεί λοιπόν ο λαός της Γλυφάδας μετά τις επί σχεδόν 2 ετών "παλληκαροσύνες" του δημάρχου, της παρέας του και των δημοτικών παρατάξεων που στήριξαν και στηρίζουν την επίθεση ενάντια στα συμφέροντα των κατοίκων, τόσο με τη στήριξη της αντιλαϊκής πολιτικής μνημονίων - ΕΕ - ΔΝΤ, όσο και με την πάγια υποστήριξη κάθε είδους εργολαβικού και οικονομικού συμφέροντος που θέλει να βάλει "χέρι" στον Υμηττό.
Δείτε εδώ και παλιότερη ανακοίνωση μας: http://prwkat.blogspot.gr/2011/08/blog-post_26.html


Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που, ενώ μας χρεώνουν 100 και πλέον χιλιαρικάκια, αρνήθηκαν κατ' επανάληψη να λάβουν έστω και ένα μέτρο ανακούφισης των ανέργων με το πρόσχημα ότι το "ταμείο είναι μείον", ενώ πριν λίγους μήνες έδωσαν εκατομμύρια ευρώ για την αγορά δύο οικοπέδων στην κάτω Γλυφάδα...


Θα επανέλθουμε σύντομα με αναλυτική ανακοίνωση


ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου